" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, March 11, 2008

Vroom..vroom......

si kecik test motor
sonok nampak....nak ker???

Sabtu 8 mac..hari pilihan raya....hahhah..mama tak ngundi lor....mama register ngundi kat ganu, kola berang nun wes....BN totoknya tempat itew.....hahha...kg ku apa lagi....kubu kuat tu....situ kalau org letak calon BN tu lembu pong...menang Bn lagi..akkaka....begitulah diibaratkan totoknya pengundi2 BN kg mama itew..akkakka.....tingat mama kat keputusan PRU ke 12...cepat nor la keputusan dr kola berang dipancarkan di kaca tv...yer la..kemenangan untuk parti BN.....ok berbalik pada citer td....mama tidak sempat lagi untuk memangkah calon pilihan hatiku this general election...ini kerana....hubby ku a.k.a papa hakim biasalah begitu busy standby di opisnya....di sudut hatiku nak ngat balik ganu..ngundi....wes korang nak tahu kalau hari ngundi kg mama..meriah sakan no....kalah hari raya....sema org pakai baju comel....yg menambahkan imarahnya....kemeriahan warna warni ditepi2 jln kg tu..penuh ngan poster...itu la masanya kg mama itu nak nampak semengah sket...lain hari tarak...lain hari penuh tahi lembu.....penuh ngan semak samun tepi jln.....nak pilihanraya ni katakan....sema kena jaga beb...tok wakil ini masuk...tok wakil itu masuk......sabtu mlm...keputusan pilihanraya dah umum..haha....begitu yer...satu gelombang besar sudah mai...apakah ini yg dinamakan tsunami pilihanraya...tp itu la suara rakyat...timbang2kan la.....kenapa jadi mcm tu sekali..tak sangka no...jgn dikejar tak dpt....yang dikendong berciciran......pikir2 dan timbang2kan la yer.....ok utk YB2 baru tu....masa untuk anda berkhidmat skang.....khidmat anda akan dinilai dlm masa 5 tahun lagik....rakyat dah cerdik la ni.....dah celik belaka......kalau anda tak perform dlm masa 5 tahun ni.....anda mungkin tahu akibatnya nanti....tunaikan segala taburan janji2 pilihanraya anda....:) dengarkan rintihan hati rakyat marhain di sekeliling anda....ops...cukup la...kang emo lak mama kat sini...akakka

ok dah kol 8.30 ni mama kena start buat kija la....nanti lunch hour mama sambung blk k.....

ok mama sambung balik....malas dah buat kija..penat otak duk pk....ptg ni mama manage nak jumpa dato'...menghuraikan poblem yg tak setel...malas nak citer pesal kija kat sini....ekeke...

sabtu hari election....agenda kami pagi2 dah keluar rumah utk bawak hakim inject kat DEMC...ni MMR injection kalau tak silap mama....utk setahun nyer..ekceli org tu dah nak masyuk setahun sebulan....tp tu la...disebabkan org ini busy..org itew busy....so inject la jugak 8 mac tu....ekceli manage nak jumpa Dr. Roliza...tp mama tak buat appointment dulu...so terpaksa jumpa Dr. Koshi....Dr. Roliza nak balik kuantan terus..utk ngundi la.....seperti biasa la..anak mama jerit sakan la....tambah2 lagi kena injection..tp tang jarum menusuk peha dia tu..tak jerit pong.tp jerit sebab takut dr....hakim..hakim...apa la ini budak....alhamdulillah seperti biasa hakim tak demam..alhamdulillah...mama dah fobia bwk hakim inject kat klinik biasa kat pontian ari tu....serik dah mama...mama rasa itu la yg pertama n insyaAllah yg terakhir mama bwk inject hakim n my future kids kat klinik biasa....from my observation....1) doc kureng confident nak inject....2) buat pertama kalinya anak mama demam disebabkan injection.....hulalala..tak sonok la kan....so...insyaAllah jika rezeki mama n papa masih di tahap ini utk masa mendatang...kita inject kat DEMC jer la...mahal sket pong tak per...janji puas hati kan pa.....n anak mama tak demam...o lagi satu....mama nak survey jugak pesal pneumococal injection....bagi kaum ibu2....pembaca blog hakim ni....saper yg tahu kat mana leh dapatkan pneumococal injection with reasonable price.....ekceli this injection special to lung ekceli...mama rasa hakim need to take this vaccin...mama dah tanya kos kat tawakal hospital n DEMC....masing2 1 injection cost about RM300....hakim needs 2 injection.....so about RM600 totally la....so sesapa yg boleh bagi cadangan hospital yg menawarkan harga yg menarik can put a msg in the chatbox...tq yer...pjg lebar lak citer pesal injection ni.......ok balik pada citer hari sabtu td..after g demc tu mama amik kesempatan plok g plaza masalam.....hahhaha.....shoping time...mama begitu teruja la ni....dpt la beli dress kat reject shop....n baju kurung ready kat mana ntah lupa kedai dia...n after lunch...papa hantar 2 beranak blk rumah n papa terus ke opis....utk duty la...hahha....

hahha...lapo perut la plok lom lunch ni..nak lunch la dulu...esok sambung blk la...:)
posted by Mama Hakim @ 8:20 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home