" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, April 7, 2008

Weekend....main jer budak tuh..












Sabtu-pagi...3 beranak pi klinik pakar sinseh kat area bandar baru sentul....mm..boleh tahan besar gak klinik ni erkk..n patut la...harga ubat pong boleh tahan besar gak la....rm140 for 2 weeks nyer stok medicine...berubat apa kat sana yerkkk...try berubat alternatif cina lak utk athma hakim ni...mostly patients pong caf ya nun la.....boleh bilang ngan jari org yg islam yang bertudung cam mama.....ekeke..tu muslim yg berhijab la...yg free hair tu cannot detected la depa nyer religion...:) ekceli this clinic was introduced by kak jahlailawati...secretary for dato' lah.....she mentioned that her son also have bronchilitis...n have experience in fisio also....n dia cuba sini...alhamdulillah.....anak dia dah ok.....so mama pong nak try gak la...mana tahu hakim serasi berubat di sini....arap2 n mudah2an okla......n ekceli utk pengetahuan sema...klinik ni amat bagus juga untuk sesapa yg ada masalah kulit...mcm gatal2....ruam2....n sema masalah kulit la pendek kata...i mentioned thru the kak jah experience la....ok lagi 2 weeks hakim ada experience ngan dr chu......ubat cam ner? dia kasik ubat herba..mcm serbuk tu.....tp mama bancuh dlm susu hakim tak mo....so mama terpaksa bancuh herba bersama scott emulsion perisa oren tu..baru dia nak....

ok agenda seterusnya selepas g klinik....mama dah lapar la pa....jom kita p makan dulu a...ok dah sampai area sini...apa lagi..singgah restoran haslam la...ekceli mama suka bagi hakim makan bubur nasik kat haslam ni...hakim pong very likes the porridge....yum...yum..semangkuk mama amik tu habis la dia mkn...n mama biasa tapau lagi utk hakim...biasala...blk umah tak yah masak dah...:) mama menu biasala....nasi putih....ikan bakar...tempoyak....n asam pedas..ulam jantung pisang.....papa?? mkn roti canai sardin jerkk....wes..lapo la plok kalau tingat resepi2 kat haslam tu erkk...kengkawan ittar dulu..korang ingat tak...kita selalu buat rombongan mkn kat haslam masa ittar kat jln pahang dulu....mkn kat tgkt atah tu...best la...mmmm....

ok..kuo dari haslam singgah kedai buku harakah lak.....cari haper?? carik buku kanak2...beli la 2 buku cinonit utk budak kecik tu..papa kata nak beli buku pesal body lak utk hakim...mujo ada jual buku "my body" hard cover situ....n mama lak manage to buy d"doa harian" book utk dia tuh....so ari tu dptla dia menambah 2 lagi koleksi buku2 nya...:) hakim....mama n papa beli tu..so hakim kena baca la ekrkk..

so nak kemana lak seterusnya....mama if berkunjung ke kl ni jd ala2 mcm tak mo mensia2kan la perjalanan ke kl tu...keke..yer la skang dah kija area shah alam ni...mcm susah sgt nak ke sana kan....kalau pi pong weekend la...jom kita ke sogo lak....awal lagi ni....apa yg menarik di sana weekend ni...heheh kat floor 7th tu ada warehouse clearance utk sogo member cards.....elo kak mas...saya g jugak sogo.....ahahha.....walla wes..ramai no org ni...nak parking pong susah.....so spt biasa la..mama manage to get new purse for my self..purse mama yg red hot tu dah koyak la....hakim suka beno ngan purse mama tu....so papa kata kena draw duit aa..so singgah Ground floor dulu amik duit...sambil2 tu sempat belek2 handbag..mama ada berkenan satu handbag ....kolor itam....mama dah siap gaya2 ngan beg tu....bukan handbag kija...handbag for ranggi2nyer...tp...tak per la dulu....simpan dlm hati dulu....kita nak blk kg kan bulan ni...so paham2 jer la....nanti blk ganu byk agenda lagi dlm paler ni...sampai 7th floor..ramainya org...1st papa tunjuk kat tempat leather tu....so mama stop situ.n beleknya belek...ada la berkenan 1 purse tu....so berjaya jugak menggantikan purse mama yg dah uzur tu...n masuk ke dalam lagi...ada la beberapa benda mama grabbed..penuh jugak la bakul mama tu....antaranya.....a suit of lingerie from AMO collection.....cubaan pertama membeli brand ni...AMO ni jenama baru...triumph junior...material is totally same with triumph....so berbaloi gak la less 40%-50%....then tersangkut ngan seluo SCS....suka ssgt suo ni....comfy ngat....boleh pakai g kija gak ni....less 50% dpt la....rm49.90....then teramik la satu suite office attires...from B Impressions colection...lom pakai lagi ni...ni baju ala2 wanita corporate gitu....tp worth it la mama rasa for sepasang baju tu boleh dpt dgn harga rm115 jer...tu after less 50%.....then apa lagi erk ....yg lain shooping baju utk anak buah kt kg nanti...plan nak blk kg kan....ada la sket2 buah tgn dr mak ndah utk depa....tp baju hakim tadak la....plan nak cari baju tdo WOC for him...tp tadak la....then shopping mkn2...cornflakes....buah2.....itu jer la review from sogo sales ari tu..kak mas...pi tak??? yg best..anak mama masa mama q nak bayo baru dia tertdo atah dukung papa dia..isk....

then....blk dr sana..singgah umah mak teh lak...hu haha kat sana la..jumpa abg myo, abg aqil...leh main..anak mamakan nak berkawan dah la ni......lepak la sana samapai ptg baru blk umah kita...

n esok nya ahadkan....papa nak g opis.....siapkan kija....isnin papa ada presentation....mama boring duk rumah sengsorang....papa kata nanti dia dropppedkan hakim n mama kat umah mak teh....yea...yea...mama lak yg terover excited......satu hari la berkumpul di sana...after maghrib blk subang la......tak leh tdo sini la dik...esok mama n papa nak kija.......
posted by Mama Hakim @ 10:48 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home