" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, June 10, 2012

Spotcheck rumah lagi

sabtu n ahad
g tgk rumah lagi..
sabtu petang g sambut kedatangan lori tiles....
checked betui ke items yg kami order tu sampai....
ahad g meninjau kawasan saja2..
ahad team mr wong off...
so senang sket la nak meninjau2 hasil kija tgn diorg pada hari ahad...
kalau g sabtu tu....mcm tak selesa jgk....  2 3 org ada dlm rumah tu.....
kalau sabtu.....tgk2 sekejap pas tu keluar.
kalau g menziarah hari ahad....boleh borak2 bla bla ngan incik hisam
 ni dapur kitorang yg masih blom kemas...
masih berselerak..
hasil crack tiles yg lama  pun jelas ternyata lagi kat dinding tu....
mr wong ckp ari tu...
esok atau isnin ni...dah bole mulakan kija pasang tiles di bahagian dapur....
arap2 dah pasang tiles nanti tak nmpk comot mcm ni lg....
 cornice kat dapur....
side belah kiri + atas tingkap tu blom siap lagi....
 cornice kat dlm blk air belakang ni pun blom siap lagi jugak..
baru pasang 1 side.....
esok setel la pasang cornice ni agaknya la.....
 kat hall...
dah siap dah.....
kat bedroom pun dah setel....
 tiles yg tunggu utk di pasang...
 tiles 2 X 1..
pilihan incik hisam ni...
utk dijadikan feature wall kat cooking area....
kalau ikutkan taste saya nak yg ada corak munga2 embedded
lawa n lebih murah....
tp dia nak yg style line2....
follow jer la....
pilihan kolor kami adalah hitam utk feature wall kat cooking area ni...
hiihih..motif.....kalau kotor pun tak nmpk sgt....
tp saya baru tau....tiles hitam ni lebih mahal dr tiles kolor lain erkkk... 
 tiles bersaiz 2 X 2
utk hall + bedroom + courtyard area + dapur....

ni daks nit tgh beroperasi....
ntah apa2 la diorg ni main.....
layan jer la....

sabtu tu sempat review harga tiles ngan mr wong....
wa...dia kata byk murah woo tempat u beli ini tiles!!!
tak percaya....memang murah dr tpt yg dia suggestkan tu....:)
posted by Mama Hakim @ 9:52 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home