" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, June 4, 2012

Plaster Ceiling

Wiken yang sgt busy minggu ni..
tp sempat pergi meninjau progress reno rumah
minggu ni..dia dah pasang plaster ceiling...
time kitorang g sana diorg tgh pasang kat hall...
kat dlm master bedroom dah siap...
kat courtyard pun dah siap....
bilik2 3 bijik lagi blom siap..
dapur jg blom....
dan selepas blk dr puchong n sri kembangan...
sempat lg usha rumah....
diorg tgh pasang plaster ceiling kat porch....
minggu ni siap la tu plaster ceiling tu agaknya.....
dr cyber terus bergegas ke seri kembangan + puchong...
untuk mintak quotation tiles...dr kedai yg disuggest oleh mr wong...
kedai pertama....agak tinggi sgt harga yg diquotekan....
over budget....so rejected!!!!
kedai kat puchong pun mahal jugak....
kena cari harga kedai yg berpatutan sebab tukar sema tiles...
dari hall ke dapur n toilet jg...
end up....
kedai yg kami mintak quotation kat kota damansara juga yg menjadi pilihan kami...
murah n pilihan pun byk.....
kedainya pun besar...
dan SA nyer sgt membantu....
dan votes kedai ni sebab....harga yg kami dpt tu separuh harga dr kedai kat sri kembangan tu...
huuhuhuh...
berbaloi2 hari2 duk ulang alik pegi n balik kija depan kedai ni..ehhehehhehe
esok...dah apply half day leave sebelah pg...
urusan membeli belah tiles....
dah dpt tiles boleh la nmpk kemas sket rumah tu.....:)


posted by Mama Hakim @ 3:42 PM  

22 Comments:

At June 4, 2012 at 4:05 PM , Blogger Ummi... said...

  pid naper tukar semua tiles..yg sedia ada tuh tak cantik ker pid? hahahhaha  

 
At June 4, 2012 at 9:49 PM , Blogger Mama Hakim said...

  ra..tiles yg disediakn biasa2 jerkk satu rumah tu 1X1 tak silap saya...dr hall hingga ke dapur n dlm blk juga..........hisyam nak yg 2X2...kalau ikut sy proceed jer tiles yg lama tu....tp dia dah suh org tu crack..  

 
At June 7, 2012 at 5:03 PM , Blogger noor shaila mustafha said...

  Ade no contact x utk plaster ceiling nih..berapa kos agak2 utk buat bg living hall size 15x 10 feet?  

 
At June 7, 2012 at 10:55 PM , Blogger Prettywhiterooms said...

  Salam En. Hakim, mohon share contractor plaster ceiling. sangat blur pasal rumah. jazakallah.  

 
At June 8, 2012 at 4:53 PM , Blogger Mama Hakim said...

  Salam,
Plaster ceiling tu termasuk dalam quotation list renovate rumah tu...dia bg harga tu utk satu rumah terus...rumah saya kecik jerk...20*70....saya rasa dah murah harga yg dia bg tu...tak silap sy tak cecah rm3k dia charge utk plaster ceiling tu..dr car porch sampai dapur....n toilet sema dia plaster ceilingkan jgk....  

 
At June 19, 2012 at 12:09 PM , Blogger Lida Rahim said...

  Assalam...

Saya pon tengah cari orang pasal tiles ni huhu.. boleh tak bagi contact no. mr wong tu? nak jugak tanyakan rega plaster ceiling tu sekali... dan sangat berterima kasih kalau mama hakim dapat sms no. tu ke saya :) 016-6602507.. tq in advance!  

 
At September 18, 2012 at 3:55 PM , Blogger Aku A-Z-Z-U said...

  Assalammualaikum Mama Hakim,

Untuk rumah 20*70 tak sampai 3K? Wow, murah tu...Ini termasuk dengan wiring sekali tak? Kalau tak keberatan, mohon share contact number contractor tu di email saya ye? ;) azzuamri@gmail.com

Terima kasih!  

 
At September 23, 2012 at 4:21 AM , Blogger Faeiz said...

  salam..
saya tgh mencari contractor plaster ceiling & kitchen cabinet, harap dapat kongsi no ctc contractor tu.. mama hakim bole sms no ctc tu ke no:0172113664 atau bole email ke:6vil6y6@gmail.com

Terima Kasih...  

 
At October 18, 2012 at 6:49 PM , Blogger naz.i.m said...

  As-salam,

Minta share contact number (fon, emel) & nama contractor buat plaster ceiling nie. Emel kat saya spookynaz_7@yahoo.com.

Thanks! ;)  

 
At October 20, 2012 at 6:35 PM , Blogger wickiwild said...

  Salam.harga termasuk wiring ke? Minta tlg email contact plaster siling ni at qiqi3007@yahoo.com. or sms 0126736336? Tq so much  

 
At November 8, 2012 at 11:03 PM , Blogger NikFattah said...

  Salam..sy nk jgak.. tah_ju@yahoo.com..Thanks in advance..  

 
At December 2, 2012 at 12:49 AM , Blogger mymarissadotcom said...

  Salam..boleh x saya nk dapatkn jugak kontek no yg wat plaster ceiling yg wat kt uma awak? Email sy kt noraizan.abubakar@tm.com.my atau 0137477170. Mtk tlg ye..  

 
At December 3, 2012 at 1:13 PM , Blogger nadirah said...

  Salam, saya nak jgk contact number..nadirah_zulkifle1@yahoo.com.my atau 013-9980635..TQVM  

 
At December 24, 2012 at 12:20 PM , Blogger emilia said...

  Salam mama hakim,
boleh tak share sekali no contractor renovation rmh awk ni.please email ke : nooremiliaramli@gmail.com atau sms 012-5753432. Saya perlu sgt2. Terima kasih.  

 
At January 13, 2013 at 12:54 PM , Blogger Islia Ishak said...

  Salam...boleh tak mintak sharekan ctct nama kontraktor plaster ceiling tu... thx: isliaishak@gmail.com

thx  

 
At January 19, 2013 at 9:05 PM , Blogger fadlan said...

  Salam. Boleh sharekan contact no kontraktor? Tk  

 
At February 4, 2013 at 10:35 AM , Blogger Evergreen Publisher said...

  Salam, saya pun nak minta contact contractor renovation tu.. Tolong sangat ye.. email: malena138@gmail.com. Jasa mu dikenang! Tk bangat!  

 
At February 26, 2013 at 4:11 PM , Blogger Shafiza's said...

  Slm dear, klu xkeberatan sy nk mintak sms-kn or emelkn kpd sy no contact plaster ceiling. Tq so much.

Nora : 0193353616 / shafiza8828@yahoo.com  

 
At April 10, 2013 at 11:23 AM , OpenID cikguhamzah said...

  tak sangka ramai yang tanya fasal plaster ceiling... termasuk la saya :-)
saya ni penat dah sms, call, email... sumernya sibuk... dan ada gak yang tak layan... tak patut betul...
boleh bagi kontraktor plaster ceiling tu tak?
amirhamzah_hs@yahoo.com
tq ;-)  

 
At April 26, 2013 at 2:55 PM , Blogger mai nursherida Jalaluddin said...

  Salam...boleh email kat saya no phone kontraktor tu...berminat sangat email : erida295@yahoo.com

thanks in advance! sharing is caring  

 
At September 10, 2013 at 10:24 PM , Blogger noor idayu said...

  As salam...mohon email contractor to ayudewanbeta@gmail.com  

 
At October 9, 2013 at 12:40 PM , Blogger Lady Naza said...

  assalam. boleh dptkan no contractor plaster ceiling tu? no saya 0192510172  

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home