" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, June 4, 2012

Pasir Panjang, Sg Besar @ Sabak Bernam

sabtu lepas...
kekanda dtg dr TRG...urusan registration Navick Naim @ UIA
dan secara kebetulan jugak kekanda ku di Johor blk ke kg MILnya di Sabak Bernam...
kak mek terus buat plan mengejut
meh la kita g Sabak Bernam 
tanya incik hisam...beliau pun angguk jerkkk...
tp pagi tu....kami tak dpt la follow diorg ke UIA...
kami uruskan hal rumahtangga rumah cyber sebelum ke Sabak Bernam..
dan terus nenong2 ngan adindaku...
nak follow g Sabak Bernam tak...
dia pun follow jerkkk...
dan dijadikan cerita..urusankan kami di cyber pun selesai agak lewat....
dan urusan registration naim pun selesai agak lmbt...
lebih kurnag kol 2 baru selesai...
so patah blk semula ke subang perdana...
sampai rumah...
kak mek ckp..
jom kita tdo sana jer la....
dah nak petang ni...
terus on jer la...
tapaukan bekalan pakaian sekali ke sana....ehhehehh


 anak2 dara kak nah....

kami sampai ke Parit 11 lebih kurang kol 4 lebih.
pegh jalan jamnyaaaaaaaa
kat kuala selangor....huhuuhuuh..
sian kak nah siap masak lunch beria utk kami 
ikan bakar cicah air asam paling best....
ikan fresh dr jeti nelayan.....
xcited kami 4 beradik perempuan nak berjumpa...
dah berjumpa sakan la bercerita...
tu pun abg samad sibuk nak ajak jenjalan ronda sabak bernam...
so follow jer la... 







pagi ahad...
bangun pg...
ajak anak2 jenjalan kat kebun "beras" depan rumah jerk...
wah tantek.....
hijau menguning...kebetulan time skang padi dah nak masak....
org lain sibuk sediakn bekpes....kitorang g tgk sawah...
tp sy sempat pegang pisau gak kat dapur sebelum keluar...(buat syarat)
potong sawi n potong kepok lekor....hiihih
selebihnya sy serahkan pd yg otai2...hhiihiih
dan sarapan pg tu pun special request by kakak naimah....
suh mak ngah dia masakkan beehon sup rebus tyle mak ngah...
rindu ngan beehon sup mak ngah katanya..
mamanya buat tak sama ngan mak ngah...:)
resepi beehon sup arwah mak saya dulu ni......
peghhhhh...satu periuk besar buat beehon sup....
terliur la plok...pedas2 lada hitam gitu.....

lepas bekpes....berkemas...
mak ndah n mak teh nak bertolak blk kl...
mak ngah bertolak blk ganu.....
n mak de nak blk jb ari tu jg....

anak2 sema enjoy...
dpt berjumpa sepupu diorg.....main tak hengat mama n papa
tp sayang sekejap jer jumpa...
nanti free kita jumpa kat kg atuk lak.....:)
posted by Mama Hakim @ 9:43 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home