" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, March 23, 2009

Mainframe & MVS Overview Training

Ari ni isnin n jumaat ni..
Saya dijadualkan untuk menghadiri training ni…
Ari ni topic covered is on Mainframe n OS nya….secara overview sahaja….
Walaupung sayanya duty tak terlibat secara langsung ngan mainframe..
Tapi disebabkan organisasi ni menggunakan system IBM mainframe for support tax payer transaction…..
so everyone officer dlm Jab. Tek. Mak. wajib tahu pesal mainframe ni….
Tambah lagi….ilmu berkaitan mainframe ini amat kurang expertist n specialistnya…
N ari ni jugak baru dpt info dari trainer…..
My organization ekceli is the top 3 mainframe users in Malaysia…..
After Petronas n Maybank….
Yer la….nak handle n nak beli mainframe ni bukan kija enteng….
N kosnya pong makan million2….

Overall dari course tadi….
Happening gak…sebab dah lama tinggal bab ni kan….since study lg…..
Td kira rehot kan balik..n upgrade n patcheskan balik ilmu yg lompong pesal mainframe..
N dpt tambah knowledge on latest IBM mainframe….n latest OS for mainframe…

I’m waiting for Friday course…
Arap2 lebih menarik n lebih byk info yang boleh saya kutip…..
posted by Mama Hakim @ 6:12 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home