" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, March 23, 2009

Mind Therapy Session

AHAD
Hari shoping moping….menerapikan minda mama..bukan minda papa…
1st agenda sabtu pagi…..bekpes di restoran haslam….
Then bawak hakim jumpa paeds di tawakal Hospital….
Plan awal nak amik 2nd jap for pneumococcal..
Tetapi…unfortunately lak……setelah hakim di checked oleh doc sheila…
Hakim tak leh inject lak ari tu…
Huhu sebab….hakim ada running nose..cough..n badan warm sket….
So arrange another appointment la utk 2nd jap pneumococcal.
Tunggu hakim betui2 okla kata dr. Sheila…
Maybe another 2 weeks la……or 3 weeks la….
Within this week tak leh la..papa kena OS….
Tak larat wooo dengan perut yang boyot2 ni nak bwk hakim g hospital…
N anak mama ni semakin bijak skang….
Nampak jer building hospital tawakal…
Terus dia cakap..”tak mo tal” (tak nak g hospital)
N terus jer wat muka memek…sian lak….
Tak per la sayang….hakim sihat nanti tak yah la kita g hospital lagi yer…..
Ops lupa nak citer masa tgh menunggu q nak jumpa dr Sheila…
Mama jumpa VVIP jugak sana…..same clinic with us…..
Tengku Mona…dotter sultan johor tu….
Bawak her son check up….yer la nama pong Sheila child specialist clinic…
harus la bwk budak2kan…
Bukan mamanya lak nak check up erkkk…
Huuhuh….g clinic pong harus ada protocol
3 orang staff tawakal dtg served them…(seben n her son n tg. Mona)
Tunggu jer sekejap terus dpt masuk blk doc….
tp tg. Mona very the friendly….
Ramah mesra gitu…..

2nd agenda..
Go to Sogo ler….
Shoping time…..1st nak cari handbag n kasut utk kakak…..
Mama janji ngan kakak..nak sponsor handbang n kasut utk hantaran kawen dia…
So janji kena la tunaikan erk…
Majlis dah dekat ekceli…2 april ni….akad nikah ceremony dulu….
Then insyaAllah bulan jun or july nanti baru buat majlis sambut menantu….
Mak ngah nak tunggu adik2 (abg halim n abg rahim) kakak yang jauh di perantauan blk bercuti ke mesia jugak….
Yer la kakak tu the only one dotter in her family…..
Carinya cari…..n lastly terberkenan la ngan handbang allain delon….
N kasut sembonia…..
Okla tu kak yer….bertepatan ngan budget mak ndah mu ini….

3rd agenda…
Papanya time lak.
Papa manage to buy travel luggage..
Yang ada kat umah tu agak besar utk di bawak OS…
Sesuai utk kami bercuti 3 beranak n blk kg jer la….
Papa nak yg size kecik n sedang2 sket….
Mama ok jerkkk…..ekceli susah gak nak pilih bag ni..
Sebab mama berkenan yang kolor coklat by Pierre cardin tuh..
Papa lak berkenan yang hitam by crocodile….
Tp last…..pilihan mama gak papa ikut hihiih…
Mama have the solid reason nak yang Pierre cardin tu pa…hihih

4th agenda…
Cari kasut opis mama…versi utk ibu2 mengandungnya….
Criteria are…covered...flat shoes….n comfy for mama….
Sejajar ngan polisi tempat kija baru mama ni…..kasut bertutup…..
Rules is rules…..patuh jer la….
So 1st choice mama is Hush Puppies…
Tp…sayang la plok kasut yg mama berkenan tu..tadak stok utk size mama…
Hanya yang display tu sahaja yg available…
Pk nya pk….huhuh…mcm tak worth it lak….
Beli kasut cecah ratus2….tp dpt yang display jerk..
Byk kaki dah masuk itu kasut…dah mcm loose jgk…
Tidak…
Pa..jom kita g tgk kat clarks lak….
Hihh..masuk clarks….tak yah la pa….
Mahal no..over my budget…..
Jom tgk kasut brand lain lak ler…
Jln n berjalan…tersangkut plok kat crocodile….
Okla….design pong bleh tahan….
At last….grabbed 2 pairs…
Sepasang kasut kija peknen….
Another pair is wedges platform nanti leh pakai after peknen nanti….
Ma ckp kat papa…kasut raya..kakka….
awalnya nak raya..poser pong lom habis ganti lg..

5th agenda….
Makan n solat zohor dulu ler…
Perut pong dah lapo ni….
Kali ni mama requested nak mkn kat nando’s…
Papa yo jer la……walaupong papa preferred Kenny roger…
Hakim biasa la mkn nasik n fun fries jerk….

6th agenda…
Go to jln TAR…..
Tujuan utama…..nak cari naskhah yassin kat deret kedai percetakan yg byk2 tu….
Masuk 1st kedai….terus deal harga n tawar menawar….
Tokey kedai bleh kasi mama rm0.95 senaskah..
Okla tu mama ckp….mama nak order 200 naskah jerk…
Dlm naskah tu ada surah yassin n others doa…
Mama n mak teh have own plan with the naskah yassin ni….


7th agenda…
Pi jakel lak….
Huuhu…larat lak mak yung ni jln erkkk…hahah shoping nya pesal….
Iklan sat..ckp pesal mak yong ni….
masa kat surau sogo tu ada akak tu tegur saya lepas solat…
Dah baper bulan peknen ni??
Saya ckp la almost 5 mos…besar jugak erkk..
Hiihih…memang diakui perut ku memang besar…jenis besar kut…
Tak pong kulit perut tebal….hahhahah….
Di jakel…nak carik kain utk wat jubah utk 2 kenduri….
Satu kenduri di johor adik papa bln 5 nanti..
Satu kenduri kakak on april ni nanti…
Alhamdulilah dpt sa yang baik melayan mama….
Siap bg kontek number dia lagi..
pepehal nak Tanya pesal kain jakel or promotion by jakel..bleh la kontek dia…..
yg best mama nak turun lift dia tlg hantar sampai lift….
N last mama beli 2 pasang kain utk jubah…..satu kolor itam…semestinya…
N satu lagi….dark purple…..theme color kat johor nanti….
Kat ganu tadak theme color pong…akad nikah n kenduri arwah nenek…
Tak yah la beria sgt …seadanya sahaja la…
N yang paling best my hakim is behaved very good ari tu….
Dr sogo to jakel…langsung tak ngamuk…..n jerit..
Wah bestnya kalau mcm ni sokmo….
Sampai jakel dia tertdo dlm stroller……mama kuo jakel dah bgn dah erkkkk….
Then terus bertolak ke sogo balik..sebab parking keta kat basement sogo tu…

AHAD..
Hari ahad….lain yg dirancang lain lak yg jadi….
Disebabkan mlm td bwk hakim g emergency PPUM @ 1.00pm…
Hakim batuk kerap sgt…sampai tak leh tdo…..
Mcm symptom nak athma tu ler…..
So lepas kena neb sekali terus blk….tu pong dah kol 3.00pm..
Dah la blk rumah hakim lak tak mo tdo…..nak main jerk…kol 4.00 pm baru tdo kut….
So ahadnya plan ada perubahan sket la…sebab lepas solat subuh mama khada’ tdo blk..
Pukul 12.00tgh baru kuo bekpes aka lunch sekali…
Sebab tunggu hakim tdo…dia pong lmbt la bangunya….
Makn di kedia makn pak cu 916…
Org area subang familiar la ngan kedai mkn ni..
Ala tokey jambu potong yg glamer itu….
Dah kenyang….terus g 99 speedmart cari brg rumah n susu hakim…
Tp susu hakim tadak stok….ari ni kena cari lagi…..
Susah no la nak cari susu hakim ni…..
Then…g kedai jual alat2 cenderahati lak..
Mama beli brg utk bunga cenderahati kakak…
Bunga cenderahati ni ekceli sponsored by mak teh utk majlis kakak nanti…
Tp adik ku itu amat la sarat mak yongnya skang..sian dia…
So kakaknya ini sanggup g beli la….
Plan asal mama nak keraskantgn ni buat sendiri…
Tp..rasa time is constraint now…so kena pos ke kg gak ler…..

Petang around kol 5.30pm….
Selepas sema org bgn tdo….bertolak ke MPH sales…kat plaza mayang…
Nak cari buku children utk hakim la…
Sempat la grabbed 11 buah buku utk hakim…
N paling dia suka ngan buku transport ler….
Leh tgk car, fire engine, motorcycle, truck n etc la….

Okla nak stop dulu ni…..nak solat dulu……
Till then la yer..
posted by Mama Hakim @ 5:34 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home