" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, March 26, 2009

Minggu ke 21st

Now kandungan saya ni dah berumo 21 minggu..
Almost 5 mos la kiranya….
Alhamdulillah ari ni seperti yang kami rancang….
Jumpa gynae….
Sukanya saya dpt jumpa Dr. siti ari ni…
Hiih..lama tak jumpa…..rindu nak tgk bb kat dlm pong ada…

Saya kan nekad nak sampai sana dlm kol 8.30..
Yer…dipermudahkan urusan alhamdulillah…sampai awal pg gitu….
Klinik pong lom bukak lagi….tp dah ad assistant dr siti…tgh susun file
Saya ketuk n dia suh masuk..saya register dulu la..
1st patient u…hiih..so dah register..
Jom pa kita g bekpes kat restoran haslam dulu la.
Klinik bukak kol 9.am…

Dah bekpes….
Tunggu nak masuk check up…kena wat urine test dulu ari ni…
N timbang berat jugak….hiih.dah berat dah saya la ni…58 kg…huuh
Then tak sampai 5 minutes duduk baca paper
Nama dah kena panggil..
So silalah masuk…
Salam2 dulu ngan dr siti..tanya kabar….
Dr siti pong Tanya hakim cam ner skang….
Dr siti tak baper sihat ari ni sakit tekak katanya….
Then borak pesal pregnancy plok…
Urine test result…no sugar…no protein….
Berat pong naik 4 kilo dr last checkup bulan 1 dulu….
Good….
Then…review EDD sekali lagii..
Spt biasala expected….5 August ni ler….
Hihi..tp kena prepare fizikal n mental by end of july gak ler…
Manatahu bb nak kuo awalkan…
Hiihih…
Then check blood pressure sema….normal….
Ok jom….kita tgk bb lak….
Hihiih…saya ckp kat doc..saya nak tgk jantina dia ari ni doc…
1st doc cakap….bb melintang ni fidah..n dia cek tali pusat plok….
Then dia cakap alhamdulillah growth elok ni…
Ukur diameter kepala semanya….dah ukur kepalanya…
Ukur panjang tulang betis lak…alhamdulillah sema normal..
Masa ukur2 td bb duk pegang kepala dia…dua2 tgn kat kpl…
Papa ckp mcm gaya hakim tdo jerk…hiihih…
Mama tersengih jer la….sambil baring tuh…
N doc. Nak check jantina dia cakap..ni peha dia..
Nampak tak tu…
Hiihih..papa nampak…terus papa jawab..hiihih…
Boyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy….
Plan nak pink..dpt blue gak….
Geng la ngan hakim nih…hiihih..sengih jer la..mama…
Pink or blue dua2 rezeki kami….
X kisah..mama nak bb ni sihat jerk….sempurna sifat semanya….
So kena try next time la for the pink one….hihiihiih
Cancel la..nama tu…
Kena tuko nama lain plok.hiihiih…
Dr ckp ni dah nampak penis n skrotum….hihiih…
Jimat belanja kata dr….recycle baju abgnya jer la nanti…hiihih
then..kami deciced utk arrange 3D/4D scanning utk next appointment…
by now…features baby tak nampak properly lagi..
menurut dr siti…tunggu la next month yer..
so 29 april ni…ptg rabu kol 2.30 ptg….tak sabo mama nak tgk 3D baby kat dlm ni..
kalau bwk hakim lagi best ni…tp ptg rabu jer Dr. siti wat 3D..
special utk 2 org patient jerkkk…
fees cam ner?? Nanti lepas wat 3D nanti saya reveal kat sini yer…
tp kali ni yang pastinya lebih murah dr hakimnya 3D/4D dulu….
N tadi…dr bekalan mama obimin n calcium pills jugak..
Sebab mlm2 kaki mama dah sket2 rasa cramp…ala simpul bewok tu ler..
Kurang calcium la tuh..so kena tambahkan calcium dlm badan….
Calcium dlm badan mama tu dishare ngan baby jugak..
Penting utk tumbesaran tulang bb ni…
Minum susu sahaja tak cukup menampung keperluan calcium ibu mengandung…
Tu yg kena tambah calcium pills jugak….

Alhamdulillah urusan di hospital tawakal selesai before 10.30 am….
Then papa anto mama kat opis….
Mujo mama dah siap2 mintak time slip td….:)
posted by Mama Hakim @ 12:50 PM  

1 Comments:

At March 27, 2009 at 1:12 PM , Blogger intanmaria said...

  takpe la mamma hakim..
boleh temankan ayah + hakim..

=D
btw, salam perkenalan dari newbies

_________________________
http://intanmaria.blog.friendster.com  

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home