" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, September 30, 2012

Penang + Makan2

Selasa - Khamis diarahkan bertugas di Caw P. Pinang...
Penang sgt sinonim ngan makanannyer...
mcm2 ada....
nak nasi kandar...
nak nasi beriani...
nak roti nan nyer.
nak pasembor..
nak laksa..
nak mee udang...
semanya terbaik dr ladang di sana...

flite sy adalah pg selasa tu....
kol 10.30 am touch down @ airport bayan lepas.
pergi berdua...ngan ijan...
sampai sana mr driver dah sedia menunggu...
ikut schedule...kami kena masuk berduty jam 2.30pm...
so mintak mr driver htr ke hotel utk check in....
n tukar baju opis.....
terus zuppp nak masuk opis...
uik....tp perut dah kruk krak kruk krak..
loh...kita lom lunch lagi..
ngam2 elok.time tu lunch hour....so carik port makan...
yes....
lokasia otel yg ditempah memang sgt strategik...
btol2 tengah town....
dan dekat sgt dgn Kapitan.....
apalagi jom berKapitan la....
sudah rindu sama itu roti naan....
i like...

 garlic cheese naan tandoori set...
my feberet....
peghhhhhh
 the best + soft roti naan 
susah nak cari roti naan yg selazat n segebu ini di KL...
tempat lain no komen....:)
lembut n lazatnya...
hanya yg dah menjamahnya shj dpt imagine cam ner rasanya...hiihihi

ijan pun dah suka sama ini garlic cheese nan tandoori...
no wonder la saya sanggup kirim ngan incik suami kalau beliau berOS di sana...
from penang to kl..
tapau...tp kalau tapau mcm kureng kick sgt la..
dia kena makan panas2 tang tu jgk...
kelazatan terserlah...
sgt2 mengidam  n merindui ok...
must try kalau ke Penang....:)
 order jgk beriani + lauk ayam tandoori....
share2 mkn ngan ijan....
pegh betul2 terangkat la....

 unit tempat berOS
 dan sebelah petang
seusai berduty petang selasa tu..
kami bergerak ke Balik Pulau...
rumah parents ijan...
singgah ke kedai Laksa Janggus..
pegh bau dia....pure la......
saya kureng mkn laksa ni...
sebab mcm kuat sgt belacan....
saya resdung..so kena kontrol jgk la mkn...
kang mencanak2 naik gunung berapi kat muka ni....
mlm tu sy order kuew teow sup jer la...
sesuai utk org2 yg allergy mcm sy ni....
 opis caw sana sgt berdekatan ngan port PP
kebetulan time ada kat situ..
star cruise libra baru jer tiba...
so mampu tgk jer la...
nak tumpang belayar sekali tak mampu...
huhuuhuh
 lunch tghari hari rabu...
boss sana belanja makan @ restoran hameediyah..
beriani jgk....
tp hati saya tetap di kapitan jg...:)
 petang rabu....
singgah chow rasta...
misi mencarik jeruk...
n semestinya adalah jeruk pak ali...
fresh + kurang preservatives jgk...
 menginap di sini...
betul2 kat town...
driver nak dtg pick up pun susah nak cari parking....
 rabu malam....
 again...
menjamu tekak di Kapitan lagi..
n semestinya...
garlic cheese nan tandoori set la pilihan kami....
tambah kambing panggang yg dlm pinggan kuning tu...
n beverages drinks.....lassi mango...
sedap jugak lassi mango nyer....:)
last day bertugas di sana....
bergambar kenang2 an...
selesai berduty kol 1 tghari...
flite blk KL kol 5.25pm..
disebabkan check in awal kat airport dpt naik flite kol 3.20 ptg..
yeah....thank u pakcik kaunter check in MAS yg baik hati tu....
takder la penat sgt nak masuk kija esok pg....

overall...
g penang ni kalau tak makan beria tak sah.....
disebabkan byk mkn2...
balik sana...badan dah naik dah ni...
cepat no....!!!

posted by Mama Hakim @ 10:33 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home