" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, October 14, 2009

Sepasang baju melayu maroon

Petang ni papa bawak blk sepasang baju melayu...
apa kes ni lepas raya baru tempah baju raya...
baju raya tak siap ker..
idak ler..
baju ni tempah khas utk official event..
td papa cakap...
baju ni kena pakai ari jumaat ni...yakni lusa la yer....
apa yang menarik pesal baju ni...
mama suka sangat ngan jahitan tailor ni....
sangat la kemas n teliti....
sebelum ni..
papa dah bawak blk selai kemeja 1 malaysia yang ditempah dari tailor yang sama...
puas mama belek kemeja tu..
suka tgk jahitannya....
then....ari ni mama pujuk2 papa..
"pa...tanya tailor tu...baju kurung, kebaya n kurung modern dia amik upah baper erk"
unluckily.....
on the way blk kija tadi...
papa cakap..
"hiihih..abg dah tanya tailor tu...dia tak amik upah baju pompuan la"
kuciwa mama...
nek menyedapkan ati..
mama cakap kat papa
"tak per la pa....nanti baju melayu amsyar n hakim kita tempah kat situ la erk"
papa balas
"huuhuhuh..kopak la papa"
hahahhahha.....
dan yang best lagi..
baju melayu ni dia siap supplied ngan butang baju melayu tu lagi..
n siap pasang kat baju tu...

ekceli....utk event minggu ni..
papa kena pakai 2 pasang baju melayu...
sepasang kolor maroon...
sepasang lagi kolor pink...
kolor pink ni kena pakai esok..
ari khamis la kan..
mamanyer la excited giler nak suh papa pakai baju kolor pink ni..
sebab papa sangat la payah dan susah utk pakai baju kolor pink ni...
berkali2 mintak izin nak bertema hari raya kolor pink...
did not approved.....
dan satu lagi.
baju kawen dulu...try gak nak kolor pink ni..
totally rejected by en hisam...
uhuuhuh...so kali ni rasa mcm....
dgr papa kena pakai pink utk event ni..
mcm teruja la sgt ati...
ati mama pong dah mcm pink2 dah jadinya...excitednya pesal..
da start verangans..raya tahun depan kolor tema pink la kunun...
iskkk...sayangnya...
papa dah carik baju ready made kolor pink..
tp....tak jumpa la plok....
nak booked mcm tak sempat....
khamis lepas baru dpt arahan...
bila masa nak g beli kainnya....
bila masa nak tempahnya...
last2 mama kuciwa jugak....

so utk esok...
setelah berconsultation ngan mama...
papa pakai baju melayu soft krim jer la...baju masa akad nikah dulu...
ganti pink kolor tu...
jarang sangat papa pakai baju tu..
katanya seksila..
malu nak pakai....
hiiihiihihiih..:)

ops..lupa nak pomote nama kedai tempah baju melayu maroon tu.
malmo clothier @ PWTC...
try la
mana tau serasyi di situ....
posted by Mama Hakim @ 10:10 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home