" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, October 21, 2008

I like the angle of this pic...

mama suka gambo ni....
hakim mama.....n hakim papa...hakim kami.....
ekceli this photo was taken by abg lokman....
angle dia agak pelik...sebab he always mentioned kepala hakim besar.....
then mama always balas balik cakap dia.....
tak per la..."cpu besar boleh muat byk isi kat dalam"
insyaAllah......penuh tersirat n tersurat kata2 mama itu...
tapi memang pong kepala hakim agak besar pong....
since pregnant lagi....my gynae dah mentioned.....kepala bb dlm perut mama ni besar...
ukuran pjg tulang peha tidak selaras ngan ukur lilit kepala....
mcm abnormal gitu tumbesarannya...
n agak merisaukan my gynae gak...
sehinggala mama dinasihatkan utk melakukan 3d scanning itu...
alhamdulillah semanya ok...lega.....
sewaktu mama lahirkan hakim thru caeserian due of hi head case....
susahnya hakim nak kuo walaupun dioperate...terpaksa guna vacum or forcep gak
utk tarik dia keluar....n beberapa org nurse tolakdi bawah dada mama ni...
senak n perit gak masa tu....dada mama ditekan oleh nurse2 tuh....tingat lagi dlm kapla ni..
n selepas keluar mama pilih dr. kanchana as doctor baby mama si hakim la...
n she also mentioned the same thing.....kepala hakim agak besar....n its normal..
n pada masa hari kami 2 beranak discaj dr wad bersalin hopsital tawakal tu....
dr. kanchana briefing kami mama n papa n makteh kebetulan ada sekali masa tu...
pesal kepala hakim...if tadak symptom yang luar biasa muncul.....tak perlu la refer ke hospital...
n biasanya symptom luar biasa tu bb akan muntah2..gitu la....itu yg mama ingat la....
dah lamakan...lupa la plok...hiihihiih
then baru ni masa hakim admitted kat tawakal...dr. kanchana perasan lagi pesal kepala hakim...
arit u dia siap ukur n nak analyse jugak....the growing of head...
but dr. sheila mentioned its sibling factor......his dad also....kepala agak besar menurut dr. sheila...
pa jgn mare yer....
n belah mama pong.....kak nurul....abg halim...abg rahim...menurut mak ngah..kepala besar gak...
so....if mama merujuk kpd atuk n mak ngah selalu ckp n pujuk mama tak yah risau la....
depa pong selalu ckp "nanti leh isi byk sket".....
tak per la dik...besar atau kecik....mama n papa sayang sangat kat hakim....
buah hati pengarang jantung kami.....yang penting adik sihat walafiat...
diberi kesihatan macam sekarang pong mama dah bersyukur banyak2 dah.....
hakim mama n papa tak perlu diwarded lagi...tak perlu amik neb lagi....
setiap kali lepas solat mama takkan lupa mintak ngan Tuhan...
"Ya Allah berikan kesihatan untuk anakku....dan untuk makku" Ya Allah sembuhkanlah mereka" i'm hoping....hopefully.....
posted by Mama Hakim @ 4:34 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home