" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, October 9, 2008

3 Syawal


Raya ke 3 kami bertolak balik ke Kuala Brang....
Huhu plan nak bertolak awai pagi...tp bertolaknya kol 8.30 gak...hihiih
Nenek hakim kol 5.00 pagi dah bangun masak.....untuk bekalan kami dlm perjalanan..
Mak selalu mcm tu....sokmo sediakan bekal nasik utk mkn diperjalanan..sian nenek..
Awal pagi dah bangun......Macam2 la di masaknya...n di kirim bwk balik ke kole berang...
Ada ketupat nasik....nasik putih....rendang daging, ayam masak merah, sup utk hakim....kuih muih lagi....ubi kayu rebus n goreng pong ada...sedap la plok....

Kami bertolak balik ikut jln Segamat.....then sampai Gambang masuk LPT ke kuantan....
Lalu segamat papa ajak singgah umah auntie kas....
kebetulan auntie kas dpt bb baru...hihiih..sempat la melawat bb baru..hhiihi..
tp ari tu bb bad mood jer...nangis jer erkk.....huhuuh..cian...
lebih kurang 30 min kat umah kas..kami menyambung lagi perjalanan...huhuuh
jauh lagi ni nak jln...penat...hakim pong mcm2 hal dah buat dlm keta....
singgah buat susu la...singgah basuh berak la....singgah tuko dr depan ke bakang la...
around kol 2 pm lebih kami benti rnr kuantan...singgah la makan nasik bekalan mak tadi...
bestnya...yer la lapokan.....lagi pong jln ikut segamat sungguh memboringkan.....
view tak menarik cam jln mersing sana.....tp mersing sana lagi jauh.....
kalau ikut mersing leh singgah umah auntie noni kat pekan tu...tp tak ikut sana...tak dpt singgah la....huhuuhuhu...len kali la ekrk..ntah la bila....
kat pondok rnr tu....kebetulan terjumpa lak org Pontian gak..nak blk kola berang...huhuhu
excited sungguh brother tu....ustaz kat SMTAI...kawen ngan org ganu gakk..
boraknya borak..dia lak kenai cikgu Isa...."org kuat a.k.a org tgh" yang byk membantu rombongan meminang n rombongan kawen johor ke trg ari tu....kebetulan sungguh..hiihih..:)

Around kol 6 kami selamat sampai di Kg mama....ekceli ari tu ada kenduri kawen anak sepupu mama...tp tak sempat nak meraikan ler...dah penat dah....mama blk rumah dulu....jumpa adik beradik dulu....sema ada except famili aiteh dah blk perak n aimat di kola ganu jerk.......then mlm pah maghrib baru g jenguk nenek hakim kat umah mak ngah....nenek duk ngan mak ngah sekarang....:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 3:44 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home