" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, October 21, 2008

Cerita hari ni....

Hari ni ari selasa.....
ekceli ari ni..opis mama buat makan2 ari raya....
for internal staff jerkk...
menu ntah le apanya...lom sempat nak usha lagi..
disebabkan ada makan2....mama manage to make trifle....
sebab mama lom pernah jamu2 makan kengkawan kat sini..
bwk kepok lekor ganu tu adala...
so semalam sempat la buat 2 hidangan trifle....
ntah la rasanya cam ner....hihihi
hakim n papa mkn swiss roll cake jerkkkk mlm td......
hakim si tukang kacau beberapa kali ke dapur...tgk mama dia buat apa....
n mama bg kek tu ...dia pong ckp..."kik"...akakka..
lawak pong ada mama dgr....tak per la....
yg penting bertambah vocab dia....
nanti sebutan tu leh slow2 la...perbetulkan....

ekceli pagi td.....mama ni sampai opis jer...
dug dag dug dag jer berdebar jantung ini..
tatau naper...biasanya kalau ada debaran gitu..
ada sumthing yg luo biasa n kureng enak will happens...
huhuhuh....yes....
byk lak kejadian mcm kurang luck ari ni..
1) internet kat opis down pepagi ni....(jrg sekali berlaku ari ni)
so mama selaku org yang paling awal sampai opis...n pembuka pintu n lampu kat opis...
terus angkat tepon call TM.....consult....mama buat sendiri dulu....check router sema.....troubleshoot sendiri jer la dulu....kalau nak tunggu zaki..tak sure dia masuk kol baper.....
alhamdulillah tak lama lepas tu zaki masuk...terus mentioned him pesal poblem IT ari ni...n anak buah ku itu cepat bertindak.....godeh2 sat...alhamdulillah setel satu problem...

2) then..zaki mentioned dia nak g site area bangi ari ni...PM suh dia g sana utk set up utk miting ngan JKR esok.....hhuuh....tp at the same time...Dato' L suh dia pi hantar brg2 IT ke opis JKR kat KL sinun....huhuuhuh.....mana satu nak kena g ni??? n i decided to discuss ngan dato' mintak hantar brg IT esok ke JKR...tp....beliau berharap sgt dpt hantar ari ni.....tp masalahnya..ada 2 bijik printer yg amat besar.....saiznya lebih besar dr washing machine kat umah tu....cam ner nak anto naik pajero ngan brg2 lain lagi....mama booking lori dr unit trading n machinery...tak available...lori dah kuo awal pg dah.....hhuhuhu....so keputusan mama...hantar brg yg muat dlm sebijik pajero jer la...printer besar plan anto besok jer la....uhuuh....dah la keta pool kat opis ari ni sema tadak.....sema org dah booked..dugaan....

3) proses menyiapkan dokumen utk ke JKR...ada2 jer menda yg berlaku...tgh taip surat penyerahan..tup tup..tak alih2.....komputer leh off...pastu.....who have authority to sign the letter...1st buat la nama Dato' L.....hihiih....dato' L ckp...bukan dia...en. jam timbalan pengarah yang kena sign.....dah siap tu...bwk jumpa en. jam....en. jam lak ckp bukan dia lagi....en. Hang lak....huhuhuh.....harunya.....rasa mcm...hahhahaha..tatau nak ckp ler......n right now shahrul n zaki dah bertolak ke JKR...lega...n mintak semanya setel..tak der lagi menda yg sangkut.....

itulah kisah separuh hari utk hari ni....
posted by Mama Hakim @ 11:25 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home