" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, October 9, 2008

4 Syawal



Raya ke empat hari sabtu dah.....
Hari sabtu ada kenduri kat umah mak ngah....
kenduri sempena keberangkatan abg rahim n sekali ngan aqiqah iman dotter aihim...
Ari tu agak busy la jugak.....
Bacaan doa selamat dibuat selepas solat isya'....
n yg tak bestnya...mama n papa n hakim tak sempat nak join majlis bacaan doa selamat tu...
sebab kami ke Batu Rakit...hantar abg lukman blk sekolahnya...
budget2 masa boleh sampai rumah sebelum isya'...
tp...lupa...rayakan....terengganu jadi jam...huhuuhu
sampai rumah mak ngah mlm tu...org tgh jamu makan dah..
ramai gak org kg yg datang...sebab lauk byk...boleh la jemput sekampung...
mak ngah masak nasik minyak ari tu....sedap...hakim pong suka....
mama tolong potong2 jerkkk..hihiih
Malam tu kami tdo umah mak ngah lagi....
yer la boleh tolong mak ngah berkemas n basuh pinggan mangkuk..puyuk belanga segala bagai....
Nenek pong ada situ....
Hari ahad....semaorg dah nak blk ke tempat kija masing2 dah...
mak teh blk kl, ailong blk klang, makde blk johor...
so tinggal kami jer la kat umah atuk...
kami ada jemputan hantar menantu kat Kg. Bukit Apit Ajil lak...
so mama join gaks....
lepas makan2...kami beraya ke rumah tok ngah @ kola brang n rumah tok teh @ kg. telaga lak...
n papa ajak singgah umah cikgu mat isa kat kg gaung lak blk dr kg telaga tu...
hiihih....ni la baru first time singgah umah dia....dah lama dia ajak singgah rumah...tp itu la...
tak sempat sokmo.....
Hari isnin.....turn kami lak bertolak balik ke kl...
bertolak around kol 12 tgh....sampai umah kol 7.30 mlm...
huhuuh...rasa mcm lama lak perjalanannya.....
Hakim lak batuk2 n flu....mmmm....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 3:45 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home