" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, August 8, 2011

Kuching - Last

entry last @ Kuching


hari rabu adalah hari utk menyelesaikan tugasan ke2 bagi kami...


handle training....


sessi pagi dihandle oleh team JTM


dan sessi petang passed the baton to team pandan indah...



habis hari pertama training..


jom bergambar...


yeah...sporting betul diorg neh...


nyaman jekrkk....


walaupong baru kenal sekejap tp dah macam close gitu...


ramah2 semanya....


suker....suker....:)



habis training terus bergegas ke blk otel...


buat apa yg patut


then terus bergegas ke bazarnya.....


yeayyyy..


misi shopping di sini....


ni kedai yg first kitorang singgah...


dan saya adalah shopping Fridge Magnet dengan banyaknya di sini..


sebenir utk kengkawan kat opis....


fyi...kalau ke kuching kedai ni yg paling murah fm nyer.


7 for rm10...


murah kan....mana leh dpt kat kedai lain....



then beli t shirt...


saya beli utk anak2 saya n anak buah saya jerkkk....


dan diorang adalah beli kain batik sarawak di sini..

saya tak beli pong....

sebab kain batik sarawak yg MIL saya bagi pong lom sempat sy jahit lagi..

diorg jer la yg beli..

saya tukang pilih...bukak n komen....

hihiihihiihih



possing lagi...sambil belek batik....:)
ooo...kami di sini adalah sgt lama saya rasa...

nnn...tup tup...kedai dah tutup......

sempat singgah satu kedai jer la....

masing2 dengan azam...

tak per...esok kita datang awal sket...

byk lagi kedai blom kita terjah ni.....



lepas habis agenda di bazar...
kami sekali lagi menyeberang ke kg boyan sana...
naik bot tu la....
dan di sini...kami singgah kedai kek lapis MIRA...
n kedai kek lapis afifi jugakkk
merasa kek di sini....

dan meninjau2 ikan terubuk masin....


dan sekali lagi kami ke kedai kek lapis dayang salhah.

ala2 mcm beraya la plok kami ni..

hahhaha....

pergi duduk2...n makan2...

kami beli jugak mlm tu..

tp bukan membeli kek lapis di dayang salhah ni..

kami beli paste laksa sarawak haji manan di sini...

nyamannnnnn.....

rugi beli sket jerkk.

kalau tau nyaman gitu...beli byk sket bwk blk semenanjung...

dan terus ke kedai kek lapis seterusnya..

adalah kedai kek lapis faizah...

oo...mlm ni terus place order......

nak kek mana....

saya order sisik ikan, lapis belang, cindai, puncak kasih n masam manis di sini...

n mintak diorg kurier terus ke otel besok mlm.....

senang tak yah nak angkut sendiri ke otel...

dah penat meronda..

jom cari tempat isi perut

mlm tu kitorang berempat adalah decided nak makan kat restoran barok....

yoo...bleh pilin nk mkn duduk meja...

atau nak makan bersila..

kami pilih mkn bersila la...

tradisional gitu tempatnya...
tgk si gadis pelayan pong siap berpakaian tradisional..

antara salah satu menu spesel di sini...

adalah ayam pansuh...

ayam masak dalam buluh..

berserta dengan pucuk2 ulam...

ooo...nyaman ayam ni...

byk tau isinya...

sampai tak terhabis kami mlm tu....

nak kuokan isi buloh....

sempat dulu possing....hahhahah


ok...ni la isi ayam pansohnyer....
ha lupa...saya ada mintak resepi ayam pansoh ni dr opismate kat sana..

tp blom sempat emel beliau lagi...

nanti dah dpt resepinya leh try la.....

dan ni pong nyaman jugak...

pucuk paku goreng belacan...


dan yang paling nyaman adalah...

ni....

ayam bakarnya..

nyaman sungguh di sini.....

have to try kalau g sana ok...


ni suasana restoran barok dr luar...

nampak sempoi jerkkk....

bertingkat2 gitu restoran nya..

binaan bangunannya adalah dr kayu...

hari khamis..

training ke 2....

dengan group ke 2 pusat khidmat pelanggan di sana....

diorang ni terror bab2 teknikal percukaian...

petang khamis...

sambung pergi shopping di bazar...


di sini saya adalah membeli tabaloi....

kiriman nad n diha....
pastu beli kain pelikat lalalla...

utk diri sendiri n incik suami...

kedai dah tutup...

jom balik...

n cari makan...

n sema nak mkn cepat mlm tu..

sebab mlm tu ada bola...m'sia vs s'pore....

dan sekali lagi kami ke restoran raja ayam bakar....

ayam bakarnya yg nyaman....

supnya...

dan banana cheesenya tuh.....

bergambar di mlm terakhir di Grand Margherita n kuching...

esok mau pulang sudah..

tp selepas gambar ni disnap ada kejadian yg x disangka telah berlaku di sini...

sangat menakutkan....

terus dari sini...

lari kepucatan kami masuk otel......
pengajaran sungguh....

moga tiada apa2 berlaku..

insyaAllah...:)

dan mlm tu...kek lapis yg kami order sampai.....
ni yg order dr kedai...

yg order dr opismate PKP...

ada lagi beberapa ketul.....

last day kami di sana adalah jumaat...

jumaat dah janji nak keluar awai..

sebab flite geng pandan indah tu kol 11...

kami berduanya flite kol 11.50...

pagi tu nak g pasar basah cari ikan terubuk masin....

saya dan tijani lagi.....
saat ini adalah menunggu mr driver datang jemput....


ni la ropernya pasar tamu tu.....


terubuk masin di sana n di sini...

tp awas agak berlecak di sini.....


ibu hidayah&zahin n mamahakims


shopping last di airport..

sebenir utk 2hakims sebelum fly balik ke KL...

miss 2 hakims...

semanya demam masa mama os tu..

sian lak....

tqvm to incik papa....

susah payah jaga anak2 yg demam tu sorang2...

posted by Mama Hakim @ 4:09 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home