" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, August 5, 2011

Kuching 1

24-29 julai lalu saya telah diarahkan bertugas di opis cawangan Kuching

akur dengan tuntutan kerja saya..

saya fly ke kuching pada petang ahad tu....

meninggalkan 3 hakims + 1 hakim buat sementara waktu....

saya ke sana ngan sorang lg team member saya...tijani...

kitorang saja amik flite petang sket...

mcm sian nak tinggalkan anak2 kami tu...

kebetulan anak2 tijani sama baya ngan 2 hakims..

hakim sama baya ngan hidayah...

amsyar sama baya ngan zahin..

ololo...comel jerkk...

alhamdulillah flite touch down at Kuching airport dlm kol 5.30 pm

selamat datang ke bumi kenyalang...

pestime saya menjejakkan kaki ke sini...

mujo ada mr driver yg m'jemput kami di airport kuching..

terus bawa ke otel penginapan..

Hotel Grand Margherita..

betui2 di tgh bandar kuching...

first choice nak duk hilton..

tp dah full booked...

2nd choice yg dekat ngan opis ada la Grand Margharita

jalan kaki ke opis dlm 5 minit sahaja...

memudahkan kami menyelesaikan tugasan di sana....:)

incik driver ada offer nak amik dtg kami kat otel pagi2..

tp rasa mcm ngada2 la plok..dah dekat sgt nak dtg jemput jugak ker..

tak yah la..buat malu jerkk..

tp kalau hari ujan terpaksa la kol dia dtg jemput....hiihihiih


acara possing di GM

incik papa pong pernah menginap di GM ni tahun lepas...

tp kami tak pernah menginap secara bersama2 di sini..

masing2 dtg ke sini atas urusan kerja....

kebetulan kami amik view yg mengadap sungai sarawak...

dan bilik kami betui2 setentang ngan kg boyan....

dari bilik dah nampak kemeriahan kg boyan...

nanti saya citer apa yg menarik kat kg boyan ni...

dlm bot ke...

nak panggil bot ke perahu ke sampan ni erkk..

tp yg seangkatan dgnnya la...

pengangkutan utama ke kg boyan...

tambangnya adalah murah jerkk...nak ke seberang tu....

hanya la 50 sen sahaja....

sekejap jer leh sampai ke seberang...

kalau tak berani naik bot boleh naik kenderaan darat...

ada jambatan yg menghubung..

tp agak jauh sket la...

maybe boleh sewa cab

tp tambang tatau la plok berapa ratenya...
kami memberanikan diri sahaja naik bot ni..

nak cuba naik bot....


di kg boyan...

agenda pertama adalah cari makan..

lapo ler...
kat belah sana byk kedai makan...

saya order nasi ayam penyek...

ni tijani nyer...
beliau adalah mengorder nasi ikan terubuk masin penyek...:)
ye ke namanya mcm tu...
ke saya reka2...
tp lebih kurang gitu la bunyinya...hiihihiih

tijani possed sebelum naik bot utk balik ke hotel..
kami ke kg boyan tu...hanyala makan2 sahaja..
nak jalan2 tgk kedai2 kek sarawak mcm tak berapa berani...
mcm surrounding agak gelap...
tak per la...
sehari dua lagi..
bodyguard kitorang dari semenanjung akan tiba jua ke sarawak...
diorg boleh escort kami nanti...:)

turn saya lak possed ngan penumpang bot yang sporting....
sema pakat duk sengih..:)
mlm first tu tak ke mana pong..
dah makan terus balik berehat di hotel...
sebab esok ada heavy duty yg menunggu utk kami..

2nd day....
pagi masuk opis seperti biasa...
kong kang kong kang.....prong prang...
fenin....haddoiiiii.......
awat la tak mo jalan???
huuhuuh
pendek kata memang jiwa kacau la...
kol 7 pm balik ke otel...
dengan perasaan JK...
tp sempat possed depan landmark kucing ni...
sebab landmark ni betui2 depan otel kitorang tu...

malam..kena keluar cari makan...
sambil mengumbirakan hati...
plan kitorang mlm tu...
tak yah naik bot dah la...
cari makan area sekitar hotel tu jerk...

carik punya carik...
yg dasat pencarian dalam keadaan "buta"
terjumpa la restoran ni...
memang ramai org kat sini..
peghhhhh...tp yang mabeles...
hidangan kat sini memang bestttt...
nyaman kata org sarawak....
kitorang order sup raja...
raja ayam bakar
dan nasi beserta ulam2 n sambal

dan dessertnya adalah banana cheese ni
peghhhhh....memang sedap gilakkkkkkkk
uwaaaaaaaaaa
bikin terliur la plok......
teringat2 lagi kelemakan n kecheesean pisang goreng ni....:)
dah kenyang mkn di sini....
kami terus balik otel....
esok nak sambung kija yg blom selesai lg tu....

hari ke 3....tugasan pertama kami selesai ngan jayanya sebelum kol 1...
yeeha...akhirnya berjaya jua tugasan pertama...
esok n lusa adalah tugasan ke2 utk digalas.....
hari selasa tu....blk dr opis kol 5.30 pm juga..
dan petang itu bodyguard dr caw pandan indah sudah tiba....
mlm tu diorg ajak kami ronda2 survey kek lapis di kg boyan....
kedai pertama adalah dayang salhah....
rasa jgn tak rasa...

kedai ke 2 kami terjah adalah...
di kedai faezah...
nak kenalkan...
ni ler 2 org bodyguard kami....
diorg ni mcm beraya la plok..
beria duk merasa kek lapis nyer....
petang td diorg sempat ronda di bazar
menerai kek2 di bazar2 tu...
senang esok boleh buat keputusan nak order yg mana....
carik yg terbaik..

kami di kedai kek lapis faezah lagi...


ni kedai ni lupa nama...



benti singgah bergambar ngan beskal tua

sebelum cari port utk makan...


otel GM

view dr kg boyan...


dan malam tu saya menerai laksa sarawak..

dan tijani menerai mee kolok

nyaman jua laksa sarwak nyer...

posted by Mama Hakim @ 1:17 PM  

1 Comments:

At August 23, 2011 at 10:53 AM , Blogger ahm ahmad said...

  perghhh pegi tak ajak............  

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home