" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Saturday, June 13, 2009

Today's appointment

As planned today....
appointment mama with my gynae at Tawakal Hospital....
disebbakan bertolak agak lewat ke KL...
so turn mama diservedkan pong agak lewat dr biasa...
time mama register kat kaunter....ada 10 org patients lagi yg belum diserved....
huuhuh...sakan jugak la nunggunya....
ari sabtu memang klinik dr. siti full booked...

kebetulan lak ari ni bwk hakim sekali.....
dia ekceli confused saper yang nak jumpa doc ni....
dari dlm car dia cari alasan...
nak g umah auntie dia cakap...asik ulang ayat tu jerkk...
luar biasa daripada biasa tu...
biasanya kalau papa n mama usik2 nak anto umah auntie
dia akan elengkan kepala...atau cakap."tak yeh" (tak boleh)
kali ni.....lain mcm lak...huhuuhuuh....
takut turn dia nak jumpa dr sheila kut..hihihi..
tidak la sayang ni turn mama lak ni....

jom tgk gelagat kami masa menunggu turn td...
wat per yer....

hakim membaca flyer....yer yer o jerkk..macam betui2 baca jerkkk..hiihiih...tak per la....semaikan amalan membaca dari awal......
bergurau senda lak ngan si papa nyer.......

see muka monyok jer ekceli...sampai hospital pong masih ajak g umah auntie yer....

hihiih...terus jadi tak ceria...takut doc nyer pesal la ni......perasan dia yang kena jumpa doc la ni....cian anak teruna mama ni...

papa lak mcm dah mamai....ngantuk ke pa??? hakim pong mcm dah stim gitu mata nyer.....

see...my 2 heroes dah tertdo.....huuhuuhuhu...comel jerkkk.....

bangun tdo.....sambung membaca balik.....hiihihiih....

ohhhh..time mama lak nak possed ni..aha....mama yang kembang....segalanya dah kembang...form top to toe....huhuuhuuh.....gomuks kan....iihih....bleh ke nak back to normal size nanti ni.....insyaAllah...huuh...

ari ni disebabkan kat klinik dr siti ramai patients termasuk spouse patients sekali....so tempat kat dlm klinik sema full.....so terpaksa la kami menunggu di luar klinik...di depan haemodalisis centre (betui ke tak eja tu...ntah ler....)
around kol 12 lebih tghari...baru la turn mama....masuk...dr siti briefed pesal berat badan mama...berat mama now dah 65kg....huhuuh....dan skang i'm 32 weeks pregnant....so dah masuk 8 bulan la.....huuhuh...lagi 2 bula bleh deliver...hihihi..tatoot la plok......
then checked my bp....alhamdulillah normal.....then baca report antenatal profile blood test mama....huhuh...sema ok kecuali....kandungan hemoglobin mama....rendah....di bawah paras reference range..which is mine only 11.1 and the benchmark is 11.5-16.0.....so kena continue consume supplement yang telah dibekalkan....selepas berbincang apa yang patut nagn doc....spt biasa...scanning time.....
first tgk kedudukan baby cam ner??? dulukan melintang kedudukannya...alhamdulillah....now dah ok..kepala kat bawah dah.....lega mama....then measure his head diameter.....87.5mm...dr siti very the concerned about head diameter ni...coz history abg nyer dulu (si hakim) yang diameter headnya mencecah sehingga 97 mm...menurut dr siti...normalnya sampai 93mm jerkk.....so takut kes yg sama berulang....if repeating again...harus kena caesar lagi....dan berat bb pong now dah 2.5kg...hihiih....besar gak erkk..ini lagi 2 mos....doc kata jgn la sampai more than 3.5kg...kalau more than that....possiblity tinggi kena caesarean lagi....uuhuhu....mama ni ikut jer cadangan mana yang terbaik dr doc utk mama n bb....sebelum ni mama dah tanya doc...cam ner kalau saya nak cuba bersalin normal dulu...then kalau tak leh jugak...saya nak operate la....she replied me....bleh jerkk...tp kena guna 2 procedures la.....n payment pong berganda la...yer la 2 procedureskan.....dia kata kalau kes macam tu bleh cecah kos sampai rm10k la.....huhuuh...over my estimated cost sungguh....mama n papa nyer budget only rm6k jer la....peper hal pong doc siti cakap...kita tgk lagi 2 weeks ya....have appointment with her 2 weeks from now....n tadi pong dr kata dia nak monitor heart beat bb...since agak laju jugak hb nyer....n 26 ni mama will fill up green from....to book eveything.....book ward mana nak stay in 3d 2n....single bedded? 2 bedded? atau 4 bedded?.....book tarikh if kena caesar.......n book dr. baby aka paeditrician nyer nanti....of course la mama n papa nak dr. sheila lopez as the doc baby....sema rekod perubatan hakim ada ngan dia.....so lagi la memudahkan kami mama rasa.....waaaaaaaaaaaaa terasa makin dekat la plok nak bersalin ni...huhuuh...esok mau packing baju2 da sema...huhuuhu.....tatoooottt......semoga dipermudahkan segalanyaaaaaaaaaaaaaa.....aminnn
posted by Mama Hakim @ 7:50 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home