" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, May 24, 2009

So boring weekend.....

Hujung minggu yang memboringkan sungguh minggu ni...
huuhuh..semalam seharian berkurung dlm rumah...
n melayan kereneh si hakim jer.......
mujo la dia mcm dah paham ngan mamanya...byk main sendiri ngan car2 dia n lorry...
then main lompat2 sendiri...
puas2 main g keluo balkoni tgk abang2 n kakak2 main layang2 kat padang depan umah ni....
then dia masuk dalam dia cakap...."nak ayang-ayang"...
cian anak mama....cam ner mama nak g beli...
mama pong pujuk ler...."ok nanti mama tepon papa suh beli layang-layang kat adik erkk"
mujo dia angguk..."epon papa...li ayang-ayang"....hihiih

semalam mama hanya masak beehon goreng jerk...
seharian makan beehon goreng tu...
yer la..nak masak beria saper nak mkn...
hanya mama n hakim jerkkk...
sapan pagi.....mama buat roti bakar n masak mushroom sup..
byk jgk hakim mkn mushroom sup tuh....
mama pong mkn byk gak..sampai 5 keping roti mama mkn...hiihih....

malam tadi....kami ada tetamu....
hihihi...aiciknya ler...datang temankan kitorang 2 beranak kat umah...
sian aicik...dia datang dari shah alam mlm td...
dari rumah x schoolmate dia kat shah alam....si harris...
drive2 sampai sesat jalan..huhuuhu....
mujo aicik dtg tak der la boring sgt mama mlm td...
dah la si hakim tdo awai....lepas maghrib dah ajak masuk blk nak tdo...
yer la siangnya tdo sat jerkkk...
main ngan mama jer byk....
yg tak tahan tu...pantang mama baring jer.....nak injak2 atah perut mama yang besar ni..
agaknya dia tgk mcm best jer kalau duduk ni...ala2 ada spring tilam vono gitu...
cakap ada bb kat dlm mana dia retikan...cakap mama sakit dik.....baru dia tak buat....
huhuuhuhuuh.....

so ari ahad ni...mama dah bangun awal....around kol 6.45 gitu...
sebelum tu kol 5.00 pagi dah bangun sebab hakim da bangun...panggil mama..mama...mama...
huhuhu.....dia cakap nak "cucu".....
buat susu n tuko pampers sekali...
sekali dia nak main la plok.....siap kuo blk maik car2 dia...
huhuuhh..mama masih ngantuk lagi....
siap dia suh kol papa dia tuh.....
mama cakap gelap lagi ni papa tdo lagi....nanti la kita kol papa erk....adik tdo dulu...
mujo dia angguk jerk...
then tak sedo bila terlelap blk.....
seingat mama masa tu hakim dah susun2 car dia atah badan mama...
mama bangun2 around kol 6 lebih tu tgk dia pong tertdo gak....hihiih.....

bangun2 terus solat subuh.....n mama plan nak masak heavy sket pagi ni....
sebab aicik cakap mlm td...besok kol 7.30 dia nak bertolak ke putrajaya plok...
appointment kol 9 pagi...tp yer la...nak mencari tempat lagi...
better kuo awal la kan....dah berjanji kol 9 pagi tu....
tgh2 mama kongkang kat dapur tuh...kalut la jugak...
takut tak sempat aicik nak mkn sebelum kuo rumah...
aicik cakap...."kak dah tak jadi pi putrajaya la ari ni..bal..bla...."
ooo..okla....boleh mama mengslowkan rentak masakan mama kat dapur tuh..
hiihhi..tp dah nak siap dah pong...hiihiih...
alhamdulillah....siap2 je masak sema.....terdengar la si hakim panggil mama..mama....
hihi..dah bangun la tuh.....
mujo la tinggal nak berkemas jer dah kat dapur tuh....
sema makanan dah terhidang kat meja makan....
mama on jer tv channel ceria...ada thomas n frens....
so hakim melayan la thomas tuh....
mama sambung berkemas kat dapur....
mujo la hakim behave good..mood pong ok....

masakan mama di pagi hari ahad...mushroom sup..balance semalam nyer....nasi goreng yang agak banyak mama masak....plan nak sekali harung la ni(malas nak masak nyer pasal)..hhih...jagung rebus.....n kopok goreng....
posted by Mama Hakim @ 5:23 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home