" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, May 21, 2009

Hati ku kuciwa....

Ari ni adik2 opismate mama mimpi ntah…
Wat surprised lak plok deme-deme tuh….
Ada makan2 pagi ni..tak inform lak plok nak buat mkn…
Rajin tul la….
Rezeki akak2 hari ni….
Dapat la merasa laksa utara n agar santan n pandan yang best gitu….

Then tup2..elok jer mama habiskan mkn..
N mengadap pc..
Trut trut..tut..tut..…henpon mama berbunyi la plok…
Papa yang kol..mesti ada sumthing urgent kalau papa dah called pepagi ni…
P: ayang busy ker??
M: tak la…naper….
P: mm…papa kena os ke Penanti la esok…
M:..huh..(dengan perasaan yang agak kuciwa sangat.)…kita kan nak blk kg esok pagi…
P: ala ayang ajak la abang (abg klang) balik kg…
M: pa kena os baper lama ni?
P: ala jumaat sampai ahad ni jerkkk…
M: mm..so tak jadi la blk kg ni…
P: kita blk trg minggu selepas noni kawen nanti….blk johor dulu..baru blk trg….
M: tgk la nanti pa….huhuuhuh
Haaaa..kan dah agak dah…..mesti ada sumthing wrong sumwhere kalau papa calling2..

Hhuuh..kuciwa mama..

1)sebab…cuti mama utk jumaat yakni esok telah diapproved….so kena cancel blk la cuti….dah la time nak apply cuti tu mama dah mcm cuak2 gitu…sebab next week mama apply cuti lagi….nak blk johor….wedding acik noni hakim…

2)huuhu…ekceli mama baru jer pagi td msg abg2..adik2 mama ..mentioned mama nak blk kg awal pagi esok..elok jer lepas msg depa..kena cancel lak…huuhuh…yer la….nak blk kg kan…nak la jumpa adik badik mama…so cakap la awai2 kut deme ada agenda masing2 ker…..duk berjauhan ni kan….so time blk kg ni ler….nak mengeratkan silaturrahim….berkumpul kat rumah ayah tu….meriah sket rumah tuh….mak ngah n mak teh memang already known mama nak blk..so tak yah la msg depa….lagi pong mak ngah duk sekampung jerk…senang nak jumpa….

3)blk kali ni pong sebab nak menziarah mak teh…a.k.a kakak sulong atuk hakim….mak teh baru diagonosed has ovari cancer….doc cakap tak leh nak wat per dah….ari tu admitted kat hospital sultanah zahirah KT….tp since dah doc ckp gitu n suh bawak blk ke rumah jer la…sian kan….mcm pasrah jer la gitu…..ekceli menurut info dr atuk hakim…cancer tu dah hi stage dah…n spreaded ke paru2 n jantung dah…..masa arwah nenek hakim meninggal ari tu mak teh masih sihat lagi…n time tu lom dpt tahu ada penyakit tuh…n dia la yang sibuk uruskan itu ini..yer la..berperanan sebagai kakak sulung ayahkan….pengganti org tua kami.masa majlis kakak ari tu pong…dia la yg sibuk itu ini….now dengar ceritanya tawakal berubat kampung….n ayah suggested jugak suh bawak ke Kuantan Specialist…n alhamdulillah anak2 mak teh dah pi sana….n ayah cakap…ada progress sket la…mkn pong byk sket….n cerai sket la dr dulu…kalau tak monyok jer…..ayah pong mcm bg clue kat kami suh blk menziarah mak teh…insyaAllah…

4)mama dah imagined..since minggu ni ler…dlm kepala ni…fikiran melayang ke kg jer….nak mkn kapok lekor….nak makan sotong celup tepung…bestnya yum..yum….nak jumpa myo..aqil..n alif….mama dia cakap..alif dah debab n tembam sangat..berat pong dah almost 6 kg kut…huuhu…geramnya….n lagi satu dah plan nak g carik batik silk kat kedai payang..huuhuh….

5)n tadi selepas jer papanya kol mama…terus mama calling atuk hakim lak…bla..bla…dia tanya besok blk kg ker?? Huuhuh…terus cakap x jadi la blk esok…insyaAllah blk bulan june nanti….sian atuk hakim…..mesti kecewa gak atuk hakim tu…dia cakap tak per la….huuhuh

so papa promised to mama….2nd week on june kita balik trg erkkk…sebab 1st week june tu nak blk johor….papa….mama pegang janji papa ni tau….ok gak blk time tu..school holidays kan….hihh..:)
posted by Mama Hakim @ 5:36 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home