" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, June 3, 2009

Balik Ohor...

Jam 3.00 pagi sabtu lepas kami bertolak balik ke Johor...
Ohor bak kata hakim dalam telo pelatnya...

Balik kali ni kerana ada event besar kat umah papa...
wedding ceremony adik papa....iaitu acik noni hakim.....

kami sampai pontian around kol 7 pagi...
huuhuh...paling last la balik ni..hiiih...
yer la...mama tak apply cuti ari jumaat...
mama on leave ari senin jer...sebab kendurinya ari ahad tu...
lagi pong..nenek hakim cakap...sema mkn minum kenduri pihak catering yg uruskan....
so tak yah pk pesal periuk belanga utk masak2 agenda....
cuma lauk makan beradab jer kena sediakan...
tu pong...dah jemput 2 org chef dr holiday inn glenmarie utk masak2 lauk pengantinnya...
tuan rumah sediakan bahan jerkk...
mama balik pong mak2 sedara n nenek hakim tak kasik buat kija dah pong...
suh mama baring jerkk..tak larat dah depa tgk...
mama sempat tlg bungkuskan souvenir utk jemputan jerkk..
tu pong....sket jer la...sebab lain2 souvenir mak longnya dah setelkan...
mama siapkan bahagian yang papa sponsored jerk.....
selebihnya...uruskan hakim yg makin lasak...
n tgk2 jer la..mujo kezens papa belah nenek hakim ramai anak dara sunti gitu....
sangat berguna n membantu.....

jom la tgk gambo yang sempat mama snapped ari tu...
gambo dari formal photographer tak sempat lak nak copy ari tu....


sebahagian dari bunga telur yang disediakan oleh mak long hakim.....
dan ini sebahagian lagi...rajin betuila mak long hakim ni...buat sendiri bunga2 telur ni sema...mama tanya..baper sema bunga telur ni....500 batang katanya...huhuuhu...kalau mama nak habiskan 50 batang pong berdeeeh la bak kata org ganu.....

keadaan tunggang langgang kat hall pada ari sabtu....belum abih berkemas lagi.....

sabtu malam...malam berinai la ni...berinai lewat malam......sonok...sema sanak sedara papa berkumpul kat umah papa......hiihi..yang best mama pong tumpang berinai gak 10 jari ni.....tu pong setelah jam menunjukkan kol 1.00 pagi....yang lawaknya...hakim leh geli ngan inai mamanya ni...eeeeeeeeee.......sepesen ngan papanya....geli kalau tgk org buh inai ni...apo la...tp mlm tu mama mintkqa izin nak berinai gak papanya on kan jerkkkk....

pelamin pink theme...pada pagi ahad mama snapped ni......nice gak combination kolornya erkkk...hihihiihiih..kalau papa hakim idak la dia mau pink2 ni....macam alergic benau dia ngan kolor pink2 ni....

hakim n papa in peace action....hihiih..mama snapped pagi2 sebelum papa busy kat bawah khemah.....hakim n papanya ari tu tak mo separated langsung..ke hulu ke hilir ikut papanya...riso gak mama panas2 ni......sampai peluh2 la dia....agak tghari n panas terik gak...mama paksa gak hakim masuk rumah........tp masuk umah sibuk dia ajak abg2 sepupu sepapatnya wrestling plok...huuhuuh....itu la...hero mama tu sorang.....lasak dah la ni...wrestling ngan abg2 yg umo 8 9 tahun..yang sebaya tak mo kawan tu......

mama possed ngan ipar duai, biras, nenek hakim n anak buah....meh mama perkenalkan sorang2 dari kiri kak hanim (is my biras..betui ker erkk...abg hisyam nyer wife..betuila kan biras..) then..fatin (dotter kak hanim), anis (dotter ngah), nana (ucu hakim, adik bongsu papa..), noni (pengantin...adik papa..), mama yang paling berperut moncit tu....,then yang duduk pakai tudung purple tu nenek hakim a.k.a my MIL....(ekceli neneknya pong ada baju yang sama macam kitorang tu...tapi dia cakap lawa sangat...malu nak pakai...) then duduk dari kiri lak....is ngah (my kakak ipar, kakak no.2 papa) n sebelah ngah is long a.k.a mak long hakim...ekceli tudung kami ari tu sema mak long belikan warna pink yang macam diorang pakai ari tu....tp mama n mak ngah tak nak lak pakai tudung tu..sebab awning dia tu tak sesuai ngan muka bolat mama ni..mujo mama ada cari tudung kolor pink as backup..
hantaran dari pengantin perempuannya.....

dari belah pengantin lelaki......serba hijau.....

snapped dari depan rumah jer pemandangan bawah khemah.... malasnya pesal tak nak g bawah khemah tu......
saper ntah yg close-up muka tuannya blog ni......hahaha..besaunya muka......sajer nak enterframe besau2 ni...
selesai sudah majlis perkahwinan acik noni kat Johor....lom terlambat rasanya kami sekeluarga mengucapkan selamat pengantin baru acik noni n acik nafi.....semoga berkekalan hingga akhirnya.....amiin.....
n minggu depan ni....5 june majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki plok kat tg. karang...sori...kami tidak dapat meluangkan masa bersama kaum kerabat dari johor meraikan majlis korang kat tg. karang......ari tu mama dah mentioned earlier hal ni kat nenek hakim....kami balik terengganu lak minggu tuh...mak sedara mama tak sihat n now admitted at spital kola ganu....tq pa..sebab buat surprised kat mama cakap jadi plok nak balik terengganu minggu ni.....mama ingat kita kena blk ganu minggu lagi satu.....which is 12 june tuh.....sedih sangat dah masa tu ekceli....mama mintak izin nak balik alone minggu 5 june naik flite pong papa tak kasik time tu....betul2 rasa terdera perasaan ni masa tu tau....siap kol kak nah dah ckp ngan dia hisyam tak kasik balik trg sengsorang......kak nah pong tak kasik mama balik sengsorang dah ekceli....dia kata mu kena blk ngan hisyam gak la....mu tu tgh sarat..mana bleh travel sengsorang...hihihi..ropernya papa wat surprised lak kat mama nak blk ganu minggu ni...mamanya excited....ari selasa tu terus apply cuti ari jumaat ni....iihi...already approved today....hahha....insyaAllah pagi jumaatbertolak balik ganu ler.....again tqvm pa.....
posted by Mama Hakim @ 9:19 PM  

2 Comments:

At June 4, 2009 at 10:31 AM , Blogger Convent (1) Bukit Nanas, Kuala Lumpur said...

  lepas ni kak liza pulak citer pasal wedding kat kulim. kendrinya ari sabtu n ahad  

 
At June 4, 2009 at 10:42 PM , Blogger Mama Hakim said...

  iihihi..musim org kawen la ni kak erkk...nanti akak story mory dlm blog akan...saya g baca sana....  

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home