" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, May 27, 2009

Injection...

Bukti mama kena inject.....
pil calcium mama....

OBIMIN PLUZ yang baru.....with DHA n EPA...

papanyer

mamanyer......

Semalam…selasakan…..
Again mama went to Tawakal Hospital…
Together ngan papa ler……
Saper lagi…..walaupong masa tu tgh “hot mood” ngan papa…
Adalah kisah di sebalik hot mood mama tu….no need to reveal la..:)
Bio la rahsia….:) hiihihi….

Kali ni mama g sana…coz of 2 points…
First…..injection for antenatal n HIV blood test..
Second purpose….g pharmacy n sambung vitamin2 yang dah out of stock…

Alhamdulillah plan tak nak amik time slip….
Sebab nak kuo time lunch hour jer ngan papanya….
Mujo dekat jer Tawakal ngan opis….jln pong tak jam….
So around 5 minutes we reached there…..

Mama mintak papa berurusan di bahagian pharmacy…
N mama lak terus ke bahagian lab utk amik blood sample…
Alhamdulillah….cepat jer dapat…
Tunggu sat jer….terus kena inject…ahhaha.
Mama spt biasa memang cuak giler nak inject..siap pesan kat nurse dlm lab…
Akak buat slow2 yer…..hiihi…dia gelak la…
“akak ni biasa dtg jumpa saya pong takut lagi erkk..”
Huhuh..saper la tak takut kena inject wes….ngeri….
terus mama tak pandang jarum pong…paler dah toleh kat tempat lain dah….
Sambil tgn genggam ball dia tuh…hhuuhu…
Last2 akak tu cakap..ok dah…..hiihihi..
Selamat…J
Selepas berurusan di kaunter bayaran….terus mama turun kat pharmacy..
Huuhuh…papanyer turn lom siap lagi…tunggu la sat….
Then dpt la obimin n calciumnya….huuhuh….
Yang best dpt obimin barunya…sebelum ni dpt obimin merah jer….
kali ni dapat obimin with DHA& EPA sekali….hihiih…
Kotak pong beso gitu…kapsul pong beso….
N rege pong beso sekali ganda ngan obimin merah yang biasa dapat tu….
Mama cakap kat papa murah jer ni…hiihih….
Tup2 papa tak cukup duit nak bayo….hiih..mujo mama ada sekali kat pharmacy…
Kalau tak…terpaksa la papa guna cc nak bayo rege ubat ari tuh….hiihiihih
Excitd gak mama nak mkn obimin tu…bagus utk brain development bb kat dlm ni…
Yang penting kena commited la consume ubat2 n vitamin ni kan….
Kalau rajin beli n tak commited sesia2 jer la erkk…

Selesai urusan di Tawakal…
Terus mama ajak papa lunch kat restoran haslam…
Mama banja papa buffet kat atas tuh…
Lama tak merasa makan kat atas tuh…
Huhuh…tp mama rasa mcm tak worth it plok buffet mama lunch semalam.
Mkn sket….sebab perut dah seeh….
Tak per la….pejam mata jer la..
Lepas kenyang terus papa anto mama blk opis…
Ngam2 sampai opis kol 2 ptg…selamat….
J……

Ekceli…for the time being….
We have other 2 appointments lagi kat Tawakal dalam masa terdekat…
Satu hakimnya appointment @ klinik dr. Sheila….
Injection purpose gak…Hepatitis A nyer jap….
Ekceli this vaccine optional n tidak digazzetekan by our ministry of health…
So depends on parents la….nak ke tak nak kan…
N certain2 klinik pong tidak mempunyai stok vaccine hepatitis A ni..
Dengan alasan sebab kerajaan tidak menggazzetkan vaccine hepa A ni..
So kurang sambutan la….kalau nak inject gak kena bayo lebih sket…
Mama dah discuss ngan papa that day on this matter…
so camner pa....nak amik ke tak utk hakim….
Papa cakap k….so go on jer la….janji papa yang nak bayo bil nanti…
So tunggu hari mama available jer utk bawak hakim jumpa dr. Sheila….
N kalau bleh….same date ngan appointment mama ngan dr. siti nanti…
Routine maternity check up….

Sebut pesal dr. Sheila ni….hiihi
Nak gelak plok mama…
Hakim dah pandai tiru ation dr sheila buat flying kiss utk dia..
Hiihih…so cute la…
Siap ada munyi2 chup…chup lagi tu….sambil tangan taruh kat mulut dia….
Hiihi…cayang anak mama….:)
posted by Mama Hakim @ 2:48 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home