" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, June 8, 2009

1st Day @ Kg...

1st day @ kg mama agak busy sket...
kami sampai di kg around kol 11 am...
bertolak dr umah kol 4 am..
byk jugak transport dijalanan..yer la musim cuti sekolahkan..
yang paling tak best...di jln jerangau jabor....
terserempak ngan satu accident yang agak dasatjugak bg perkiraan kami....
lori treller ngan van.....kemek van tu...
paling menakutkan...papa cakap kat mama....ada bungkusan plastik hitam tepi jln tu..
tp mama tak bani nak tgk...huuhuh..serung la bak kata org ganu..
masa kami passed jln tu....anggota jpa3 tgh mencuci jln...
menggunakan air semburan bomba itu la..
so....perjalanan tergendalan seketika...dibuka utk satu lorong shj....
itula....pesanan buat sema.....berhati2 di jalan raya....ingatlah org yg korang sayang..
n org yang sayang kat korang......
tak sabo mama nak guna hiway lpt sampai ke kola berang terus....
jalan jerangau jabor tu memang menakutkan mama utk melelapkan mata la....

ok berbalik pesal citer di kg....
samapi umah atuk terus berehat....
kebetulan mak teh pong ada kat umah atuk..
n aritu mak teh buat kenduri akikah bb alif..
tp kenduri buat kat umah mak ngah...
buat kat umah atuk saper yg nak tlg uruskan.....
so senang citer buat kat umah mak ngah jer la....
lepas solat jumaat baru papa jemput mama n hakim ke umah mak ngan utk makan lauk kenduri...
hihihii...best dpt mkn lauk kenduri...
duk kat umah mak ngah sampai ptg...
around5.30 pm baru blk umah atuk semula...

kol 6 ptg...mama ajak sema org g sungai...
kat sg bleh budak2 main...
mandi2...
n mama nak kutip batu2 kecik tepi sungai tuh...
mama plan nak letak batu sungai kat kubur arwah nenek....
susun2 kat sebelah tepi tuh...
arwah mak dulu pong buat mcm tu kat kubur tok n nek kitorang...
arwah mak cakap...batu2 hidup mcm batu sungai ni....boleh berzikir....

jom kita layanz gambo2 kat sungai kat mama....
hakim yang kemaruk naik motor....

abg myo nak tumpang sekali kat bakang tu.....

bb alif yang bam..bam......umo 2 bln ni...


abg naim n abg aqil...termennung di jeti....hahhahaha


papa myo n abg bi main badminton......


budak yang sonok naik muto ngan papa....


mandi sungai time.....


klasik jer erkkk....ada perahu jalur lagi....

abg aqil yang mcm budak besar ni......huuhuhuuh


sema orang dah masuk sungai mandi.....kecuali mama n mak teh n bb alif n abg naim....



bb alif n mama dia lagi......

around kol 7 balik rumah la..
hari dah nak gorib dah wes....
sonok dpt g sungai......
lenkali kita g lagi yer......
posted by Mama Hakim @ 3:58 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home