" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, June 12, 2009

Salam Ari Jumaat....

Salam petang jumaat...
sat jer rasa putaran masa skang ni...
tup2 dah masuk jumaat dah....

info apa ari ni nak share erkk..
ptg2 ni mcm blurr la plok...huhuuhuu
sat cari idea sat.....

okla kita cakap pesal fenomena jerebu la ni...
esp area umah kami kat subang tu...
sampai pedih2 mata....
riso gak nak bwk hakim outing ni.....
dlm keadaan jerebu byk zarah2 debu n habuk terperangkap dalam udara...
tak elok utk kesihatan anak2 kecil dan pengidap athma....
semalam ptg auntie dia pong cakap.....belah ptg tu hakim ada cough jugak 2 3 kali..
huhuuh..riso jugak......arap2 sgt Hakim dah makin kuat...
n mlm td pong..selepas dinner papa bagi hakim mkn ubat batuk rhinatiol....
lately ni kalau hakim batuk tak heavy kami bg rhinatiol jer....
alhamdulillah menjadi.....
tp jgn bio melarat baru nak kasik.....tak jln jugak....
kalau cough dah heavy kena bagi singular lagi....
sepeket sehari......

esok kami plan nak outing gak...
ke hospital tawakal....kali ni turn mama lagi....
routine maternity check up la....
n plan nak bawak hakim sekali la esok.
bleh dia berkenalan nagn dr siti....doc yang sambut kelahiran hakim 2 ys ago....
arap2 esok...check up mama ok.....
bb kat dlm ni pong ok...kedudukan dia pong dah ok....
hiihi....berdebar2 la plok ni....mcm nak bersalin sulong gitu gayanya.....
tp lately ni...mama rasa mcm lain mcm jer dah kepenatan dan ketidakdayaan badan mama ni...
dengan kaki dah naik sembabnya.....
balik rumah papa pong sian tgk mama..
lepas mandi n solat maghrib....kalau mama nak sibuk hidang2 dinner kat dapur tu..
papa cakap tak yah la....baring jerkk..
sian plok kat papa...byk kija mama kena hand over to papa....
tu lom masuk bab kena kacau time tdo lagi...
sebab kaki cramp.....huuhuuhuh....sakit wes kalau cramp....
kalau mama cakap..pa tlg..kaki cramp lagi....terus papa bangun n tekan2 kaki mama...
mcm mlm td kerap lak crampnya.....huhuuhu.....3 kali kut....
3 kali la terpaksa bangunkan papa secara mengejut...huuhuh...
tu belum masuk bab tuko pampers hakim lagi...wat susu hakim...
layan hakim nangis n plus ngigo tgh tdo lagi....papa sema terpaksa bangun la ni...
huhuuh...mama tak daya dah erkk....
kdg2 mama mcm tak sampai hati nak bangunkan papa kol 6.30pagi tuh...
rasa macam awal la plok.....nak suh tdo lama sket...
tp since dah tuko time opis mama dari 8.00am to 5.00 pm ni...
paksa dlm rela kena bangunkan papa on 6.30am jugak..
kalau tak punch card mama lak terbabas....nayo la......
papa tq la.....for the everything....we, (hakim, mama , bb dlm perut) love u big.....:)

malam td mama sempat online ym...
n chat ngan abg halim....
pas tu mereportkan ler progress peknen mak ndah dia ni..
kebetulan now dia dah posting OnG...bagus la tu...
bleh melihat pengorbanan dan kesusahan seorang ibu melahirkan seorang anak at labour room..
bertarung nyawa kaum2 ibu ni utk zuriat2 mereka...abg halim ckp pong dia terharu la tgk...
sedih n tingat kat mak dia....alhamdulillah..bagus la kalau mcm tu....:)
mlm td mama sempat tanya dia pesal keloid a.k.a killoid gak....
sebab kat perut mama ada killoid gaks...
takut efeks jerk nak bersalin atau c sect nanti.....
then tanya pesal kaki sembab jugak....
menurut abg halim kalau sembab dari hujung jari sampai ankle tu ok la....
normal symptom bagi ibu ngandung...sebab baby kat dlm makin besar...
dan kedudukan bb dah menyekat pembuluh darah...
tp kalau lebih dari ankle tu mcm ada sumthing wrong la gitu gamaknya..
then tumpang tanya dia sekali...pesal obimin pluz soft capsules tu...
mana tahu kat india sana leh dpt rege yang lebih murah...
ramai yang berminat nak consume nanti....
mama pong dah cakap ngan papa nanti dah bersalin n breastfeed..
mama nak sambung lagi obimin pluz tu...bagus gak utk lactating women....
mak teh pong berminat nak beli gak....since mak teh breasfeeds aliff exclusively....
n persediaan utk kakak sekali...dah peknen anak buah den tu...
abg halim bakal dapat anak buah...n mama bakal dapat cucu sedara ler...hiihiihih
wai dah tua yer...bakal dapat cucu tahun depan....awal tahun la agaknya tu..
bakal bergelar nenek...hahahha...lawak la plok rasanya.....nek ndoh ker??..
hahahhahhahah....papa bakal jadi tok ndak ker???
hakim....ailong long hakim..uhuhuuh..cam comel jer.....hiihihiih

okla nak stop dulu....
selamat berhujung minggu la yer kengkawan sema...
posted by Mama Hakim @ 3:27 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home