" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, November 3, 2008

Saturday Event

Agenda ari sabtu.....
Selepas menyempurnakan tugasan harian di rumah....
kami 3 beranak bekpes di restoran mamak yang next to our house....

selepas bekpes.....
kami menuju ke puchong...
mydear sales...
sebab nak beli beskal utk anak teruna kami tuh....
dia dah pandai nak main beskal...
ari tu g beraya rumah org pong...dia berebut beskal ngan anak tuan rumah..
sian lak....hakim lom ada beskal..
so....kena beli la sebijik....
selepas puas hati melilau kat mydear...

kami ke giant kelana jaya lak...
ekceli pi sini...nak carik kismis dlm kotak kecik..
sebab hakim dah kehabisan stok kismisnya..
nak beli kotak besar..membazir jer..tak nak mkn nanti...
dia taburkan saja isi kismis tu....
so beli kotak kecik.....sungguh efisen beb....

kuo dr giant..
lapo la plok...
mama ajak papa mkn kat restoran utara tu..
lama tak pekena situ...
huhu...apa lagi...bestnya mkn nasik ari tuh....
dah abeh lunch....jom blk umah la....




sapan pagi papa....roti arab.......

mama nyer..bekpes....nasik lemak...share ngan hakim....

yum...yum...mama mkn nasik lemak...tp tak habis pong...



anak teruna ni mkn gak..... mkn dik...jgn tgk org jerkk..nanti lapo....


kipas stroller hakim...beli kat mydear...rm15....murah ke mahal..?? rasanya sama ngan harga last sales gak...

jam mikey....beli kat booth @ giant kelana jaya jerk...rm10.00 jerk...naper beli jam ni?? hhuuh...anak kami tu suka belek jam papa n mama dia....n sambil belek2 tu...sebut la..jam..jam...so...mama selalu cakap...."pa, nanti belikan adik jam yer"..so dah jumpa jam tu...beli jer la.....

masuk dlm giant market....beli kismis...sebab saya asik mintak kismis jerkk.."mis..mis...."...tp kismisnya out of stock....hiihihi.....n mama terjumpa drypers murah kat giant ari tu.....beli jer la...walaupong hajatnya nak beli huggies....material drypers ni ok gak...tp sayang dia tak de magic tape mcm huggies erkk...

beli beg looney tunes ni kat hakim....utk ganti2 beg harian ke rumah bb sitter...rm7 jerkkk....hihiih..papa ckp mcm beg budak pompuan jerkk...

ni la beskal baru saya....."testing...testing....sema ok....mama sila la beli beskal ni utk saya satu....murah jer ma...rm30 jer satu....kebetulan match lak ngan baju saya pakai ari ni.....ijo kolor ma...." udah jer mama n papa decided nak beli.....hakim terus jer duduk atah beskal ni...tak mo turun dah....hinggakan nak masuk beskal dlm car pong susah....tak mo turun gak....so...harus la menggunakan cara kekerasan la....nangis la dia bila...dipaksa masuk keta tanpa beskalnya....beskal kena la duk kat dlm bonet dik oit....









Labels:

posted by Mama Hakim @ 9:55 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home