" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Tuesday, October 28, 2008

Open house

Alhamdulillah...
Ahad lepas kami selamat mengadakan acara makan-makan...
di rumah kami yang "chomel" tuh....
dan terima kasih bebanyak kepada kengkawan n rakan taulan yang sudi datang....
dan tak lupa juga..kepada jiran kami....

huh...
fenat ropernya buat mkn2 gini erkk..
yer la first time kami buat acara makan2 di rumah kami sendiri....
tambah2 lagi....mostly mama masak sendiri lak hidangan yang disajikan itu...
huhuuh....ada kengkawan papa ckp..huhuuh
mcm tak caya lak bini nko masak....(sadis lak mama dgr) kakaka..
huhuhu...tak caya erkk..ingat pandai melaram je ker??
tapi puas hati la...ramai jugak yg sudi dtg meraikan suasana...
cuma yer pada satu tahap tu...
rasa...huhu...keciknya rumah ni......yer la....ramai sgt dtg serbu...
sampai duduk depan pintu..sedih lak mama tgk...huhuhu....
tak sedap ati la...riso la mama ni.....
tp mama selalu ulang ayat ni kat papa..
tak per la ini first time kita buat makan2...
tanpa pertolongan kedua2 org tua..aka. otai.......
learn thru an experience....

acara bermula kol 1 tghari...
tetapi tetamu spesel dr kuantan dah sampai rumah around kol 11.00pg..
mujo la tetamu kami itu cukup sporting....
sori bebanyak pada family kak long...sebab tak sempat nak melayan sgt korang aritu....
n terima kasih....sudi dtg kerumah kami erkk..
yer la lama tak jumpa...blk kg pong tak jumpa erkkk...
tetamu terakhir kami blk around kol 10....
Uncle lie, papa myo (2nd round) n mad....
uhuhu...lepas tu harus la mama terbongkang terus.....
n...mujo la papa setelkan sema kat dapur..
mama langsung tak leh buat apa dah.....
bangun esoknya tgk....makanan tak habis papa dah masuk icebox....
n sema pinggan mangkuk dah bersih dah....
tq papa.....cayang papa....

n tima kasih jugak untuk mak teh hakim..
tolong masa potong bawang....potong memotong ni serah jer la kat dia....
n bab rasa merasa masakan ni.....
ekceli masa pootng bawang tu...terasa mcm nak buat kenduri besar2 jerkk...
kami potong bawang bertiga....mama, papa n mak teh....
selepas budak tdo sabtu mlm tu....baru leh start pootng bwg tu....
n...tq gak...sponsor kek coklat yg lazat ari tu...

okla...layans gambo lak....


tu nampak tu pintu rumah terbuka...betul2 open house ni....
antara biskut raya n cocktail....ada org ckp sedap cocktail ni...kat opis ari ni pong ada yg tanya buh apa dlm cocktail tu...hihih..kembang la idung papa tu..sebab dia yg tukang buat...tp idea dr mama cocktail ni...huhuuh...

meja air n pinggan mangkuk....terselit gak biskut raya...sebab meja mkn dah tak muat dah....

hidangan yang dipersembahkan...ada gak terselit budak kicik tu.....mama masak apa ma? meh tgk atah meja ni apa yg ada....ada nasik ayam...oren...buah longan ke mata kucing erkk....biskut raya....kek coklat.....spageti.....triffle...n sate....sate ni mama tak masak la..papa order jerk....


cocktail yang kununnya best...tp mama memang suka cocktail ni....



ada jugak agar2 yg disponsor oleh kak zakiah...bb sitter hakim...tq kak....td saya dah pulangkan tupperware akak.....n saya balas kopok keping jer kak yer..tak der menda lain nak isi la kak...

n coklat kek ni disponsor oleh mak teh...

tetamu..terdiri dr opis mate papa...tetamu lain tak dang nak amik gambo....tak dang la..masa ni boleh bertennag sket la...
posted by Mama Hakim @ 1:32 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home