" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, April 15, 2011

Vacation n JJCM @ Penang - 2nd Day

xtvt kami di hari ke 2...

iaitu ahad....

jom layan bekpes dulu..... sukernya saya.....
dah habis bekpes jom possing....

klik..klik....
see...saya bad mood la plok..

tak mo jalan ni..

nak mintak mama dukung....

dapat dukung baru ok...

huhuuhuuhu
ok...jom terjun swimming pool...

diorg memang tak sabo main air ni....
see amsyar pong hepi jerkkk....

n pandai lak dia apungkan badan dia mcm tu....

nak belajo swimming ker??

kalau nak masuk kelas swimming amsyar tak boleh semput2 dah.....:)

habis swimming....

mama vs papa main ping pong...

wa best....tp incik papa kalah.....

hiihiihihi

pas tu ada la plok budak kecik jaki jipang tgk mama n papa dia main..

depa pong nak main gak.....

bg peluang la...

mana tau nanti ada bakat diorg nak main ping pong..

lepas habis main2 sema...

masuk blk berkemas...

anak2 berehat..

packing all stuff utk check out.....

destinasi pertama adalah bukit bendera..

tp amatlah mendukacitaka....

sebab kereta kabel bukit bendera adalah closed....

ari tu katanya bulan mac dah bukak..

delayed la ni....

tak per la...utk keselamatan org awam jugak nantikan....

so bergambar kat depan ni jer la...tak dpt naik bukit bendera...

byk jugak pengunjung yg senasib dengan kami....

terpaksa la u turn :)

next...

adalah nasi kandar line clear...

menikut perancangannya la..

tp....tiba jer depan kedainya...

walla....ramainya umat manusia sedang q....

huhuuhu.....

terus ajak incik papa jalan2 dulu....

dengan harapan kut2 lepas jalan2 tu org lengang la......

nasi kandar line clear ni lokasinya adalah di celah2 bangunan tu jerkk..

tp ramainya org suka makan kat sini..

sedap sgt ka???

kami ke chowrasta road.....

beli jeruk.....di sini la...

owhhh..best n murah...

beli baju utk budak..

n beli souvenir jugak di sini.....

teringat la plok jeruk kelubi kat situ...

lazatnya....

ok seterusnya...

dah habis shopping kami patah balik ke line clear...

jln kaki jer chowrasta ke line clear nasi kandar ni.....

peghhh.....bukan makin kurang org beratur...

makin pjg lak q nyer...

cam ner ni pa??

dah lapaq la...

mm..kita carik kedai lain...

kebetulan perbualan berlaku di depan sebuah gerai..

yang betui2 depan line clear tu..

terus incik papa tanya saudara yg jaga kedai tu..

kat area sini nasi kandar mana lagi yg best.....

dia cakap "hameediyah"

"abang jalan terus dr sini...jumpa trafic lite.....belok kiri...n terus..."

terus menapak la lagi kami 4 beranak ni mencari hameediyah ni....

alhamdulillah jumpa...

ada 2 hameediyah ni tau...

hameediyah ekon...

lagi hameediyah w/o ekon....

kedai dia dekat2 tp bukan next to next la...

dipisahkan dengan kedai lain jugak....

kat sini pong ramai gak...

tp agak selesa la....

org belum habis makan...

dah ada yg tunggu....

hameediyah...

the best briyani in Penang....

tp memang best pong..

tp saya tak mkn beriani ari tu....

saya amik nasi putih jerkk...

hakim n papanya amik beriani....

hakimnya portion half la....

tp saya kagum...sebab habis nasi yg kitorang order utk dia tu...

dia hanya makan nasi beriani w/o lauk.....

lokasi hameediyah ni area chowrasta la jugak....

next...

singgah kat tepi port jap...

sebab ternampak...

star cruise libra ada kat dekk..

wah..besarnya kapal tu..

tp kat sini...hakim adalah buat peel...

sebab nak ajak naik kapal..

huhuh

dah habis jenjalan n pusing2....

kitorang deciced utk check in kat otel..

balik berehat n dodo la....

kali ni.....kami checked in di hotel naza group...

Naza Tallya Penang...
posted by Mama Hakim @ 8:59 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home