" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, May 3, 2009

Syioknya cuti....

Syok sungguh la ari cuti2 ni.....
On sabtu...pagi2 bangun masak bekpes....
masak per erk semalam.....oo..nasi goreng sajok n roti bakar jerkk...
around kol 10.30 pagi....budak kecik lak ajak masuk buai....
nak tdo la tuh.....
oooo.....bestnya....
then around kol 11 am mamanya lak yang ngantuk.....
harus la join hakim tdo gaks.....
around kol 12 tghari papanya lak join tdo.....
abg lokman as ussual....melepak depan laptop....
uhuhu..kol 1.30 tghari.....baru la sema org bangun...
then bersiap utk outing lakk..
mamanya plan after zohor nak lunch kat kfc kota damansara....
then bertolak terus ke area jln TAR sana...
nak kuo pagi2....nampak weather panas sgt la...kol 10 tu dah nmpk terik sgt...
bukan setakat siang panas....mlm pong panas la ni..
ke perasaan ibu mengandung jer ni...
air cond pong sentiasa on jer lately ni.....
belah ptg ok sket....bleh tahan la redupnya......
yerla nak bwk budak kicik tu g jenjalan sekali kan...
kena amik kira sema tuh....

kuo umah kol 2.15 pm....
kol 2.30 pm sampai kfc kota damansara...
lunch around 30 minutes terus bertolak ke KL...
uhuuh..jln tak la jam sgt pong....
cuma sampai area sogo....spt biasa la...
plan awal nak park car kat sogo basement...
tp full parking lak...
harus la papa carik alternatif lain...
park kat semua house....tu pong da berputar2 cari n turun naik...
lastly dpt gak......huuhuh..kalau tak nak parking mana la erkk...
huuhuh..nak parking jauh2 siang mak yong ni nak menapak.....
kebetulan jugak ptg sabtu kan ada nite market kt jln tar tu..
harus la ramainya umat manusia kat sana...

1st destination mama singgah nagoya.....jln seround n belek2....
tadak yang berkenan di hati.....
then kuo2 tgk papa n hakim n abg lokman lepak kat bangku depan maya silk house tu....
ok la...cuaca pong redup....
then mama pong cross the road jumpa diaorang....
mama nak g gulatis lak....gulatis jln TAR is the largest n the tallest one....
tu yang nak g sana gak tuh....
papa cakap mama g alone la....
dia org tunggu kat situ jer la...
okla....selesa sket leh duduk ala2 tourist gitu.....
then usai jer memilih beberapa pasang kain utk baju raya....
trut...trut....calling from papa......
budak itu dah nangis dah......
harus la mama cepat berurusan di cashier......
yer....saya dah mula beli baju pasang utk raya poser 2009....
hiihiih....saya kena prepare awai.....sebab menjelang ramadhan tu...
saya dijangka bersalin....
so bila lagi nak mencarinya......
n kali ni....saya pilih 2 pasang baju raya yang agak simple jerk....
tak yah lining2 la....walaupong kat gulatis tu saya berkenan sgt material chifon crepe yang lining tu......
tp memikirkan.....this raya saya akan ada new born....n baru abih pantang....
tak yah beli kain tu....plus lately ni cuaca panas gak....
sedapkan ati sebenarnya ni......
uuhuh...lastly saya beli.....2 pasang crepe silk yang tak perlu lining..
n saya suka sangat kain ni....amat la sejuk n comfy n flowy material dia...
saya ckp mcm ni sebab last year saya dah beli kain ni...
saya buat kurung modern...
tp nampak gayanya....tahun ni saya buat kurung pesal jer la....
baru lepas pantangkan.....mesti ada tummy sket nanti...
tak bani la nak berkurung modern lagi....walaupong teringin dlm hati ni...ahha
tp nevermind...sedapkan ati lagi...
saya ada sepasang baju kurung modern yang ditempah sebelum peknen...
n belum sempat dipakai lagi.....yang tu leh wat baju raya gak ler...
berbalik pada kain chifon crepe yang saya berkenan tuh....
amat la lawa dr pandangan mata saya ni...
uuhuhu...nampak luxury gitu...
sepasang rm160....compliments with the chifon lining too...
very the worth it la regenya....n balik rumah saya teringat2 lak kat kain tu..
huhuuh...haruskah ku terjah lagi ke sana.....apa kata papa2...hahah..
huuhuh.....mesti papa tak setujunya...
sebab mama dah janji ngan papa....nanti nak cari sepasang lagi kalau blk ganu..
nak cari batik silk......
yer la...dah kija kat gomen agency ni.....kena la beli byk sket batik2 ni....
khamis kan hari batik2......
ok....dah la cakap pesal kain main erk...
buat tingat jerkkk....
huhuhu...ini la pompuan......

selesai saya berurusan di gulatis....
ronda2 sekitar jln tar....
n pasar mlm tu tak la ronda sangat...
sebab crowded ngan org ramaikan...
saya tak suka sangat bwk hakim kat tmpt reramai ni...
tambah2 lately ni mcm2 penyakit berjangkit lak timbul...
mintak dijauhkan....
so..selepas belikopok lekor n ice blended....
around kol 6 kitorang bertolak balik.....
nak g sogo udah tak larat dah...
lenkali la plok caari baju hakim n adiknya plok....
kol 7 pm..sampai la kitorang kat umah....
sempat la solat asar kat umah jerkk....
jom tgk gambo yng sempat snapped semalam....


hakim yang berangan nak snapped gambo abg lokmannya kat kfc...

possed 3 beranak kat depan jln tar.....
huhuuh...nampak tu perut mama dah besar.....
waah gemuknya mama tuh...huhuuh....n hakim yg baru pah nangis...
uhuhu..mama tau dia nangis naper....tu....nak belon yang mcm2 character tu la.....la papa ni small matter jer la.....terus mama panggil bro yng jual tu...tp tak dgr lak....so jom papa kita ke sana....beli kat dia satu..terus ok jerkk....nak pong behave good....biasala budak kicik ni...kena ada upah2 sket...baru elok duk dlm stroller...nak2 pilih yang gambo ultraman tuh...sonok sgt dia....
huuhuh....gelagat 2 beranak ni......
boring tunggu mama g beli kopok lekor n ice blended....
on the way balik...ada kejadian yang agak kelako...tergelak jugak kami dalm car tu....nampak tak car depan tu....kat bwh bonet bakang tu...dia gayut bear....nampak mcm lawak la plok sebab bear tu agak besar ekceli....satu kes penganiayaan ke atas bear tuh...
3 pasang baju mama.....2 pasang crepe silk...n sepasang tu yang color turqoise tuh...chifon jerkk....chifon tu bukan beli utk buat baju raya....nak buat seluo utk blouse peknen jerk....

Labels:

posted by papa @ 10:41 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home