" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Saturday, May 9, 2009

Lastly....

Bermula pada malam semalam....7 Mei..
papa baca berita harian online...
KEPUTUSAN PERMOHONAN BIASISWA PROGRAM IJAZAH LUAR NEGARA (PILN) 2009JABATAN PERKHIDMATAN AWAM boleh di semak di laman web JPA pada 8 Mei...
so mama yang excited ni...terus la msg abg lokman kat kg....
"man esok PILN dah boleh cek...JPA amik 2000 orang calon jer dari 8363 orang calon yang dapat iv ari tuh..hi competition gak tuh...."
lokman relied to mama...
"mak ndah tolong cek la...saya ni tatau la bleh ke tak? nak 2000 orang jerk....calon ivnya ramai..kalau tak dapat pong saya belajo kat asasi sains UM jer la..."...
sian mama dengar.....tinggi harapan lokman ni nak g buat medic ke obersi..mcm abg2nya....halim n rahim gak.....
so semalam...awal pagi mama dah suh papa cekkan thru website JPA..
mama berani online internet kat topis time opis hour jerk....selebihnya tadak berani....
tp papa msg mama.....semakan PILN akan akan kuo selepas kol 5 ptg...
okla...tunggu ptg kang la cek...
then semalam ptg..mama habis miting aroung kol 5.30 ptg...
terus mama kol papa jugak suh cek...
then mama pong cek jugak..sebab selepas kol 5.30 ptg...
ada berani sket la nak online kan..selepas opis hour...
tp...hahha....jam terus web site JPA...tak leh masuk langsung.....
ailong pong sibuk kol mama..dia ckp tak dpt masuk langsung website JPA..

then malamnya selepas dinner...papa pong cek lagi...tadak link semakan PILN 2009 tu...
huuhuh...cam ner ni?? kata selepas kol 5 ptg leh cek...mesti ada masalah teknikal ni...
so mlm td tunggu la mama keputusan itu setakat mana yang larat leh tunggu...
tp tak kuo jugak link semakan PILN tu...
uh..dah ngantuk mau tdo la dulu...
esok la ceknya...
n pagi ni....seawal kol 5 pagi henpon mama dah munyik...
ha....itu dia mek yang kol...
tanya status..."cam ner..lokman dapat tak biasiswa JPA ke obersi......
terus mama cakap dlm mamai2 tu....lom dpt cek lagi.....
nanti dah dpt...tepon la mike kat kg.....
ho tak per la" dia kata.....
semangat kakakku ini.....macam arwah mak jugak....

then pagi ni....segalanya terjawab sudah...


KEPUTUSAN PERMOHONAN BIASISWA PROGRAM IJAZAH LUAR NEGARA (PILN) 2009 JABATAN PERKHIDMATAN AWAM

Nombor MyKad
9107011
Nama Penuh
LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH
Kursus
PERUBATAN
Negara
TIADA
Status
BERJAYA
Jawapan
TERIMA

Sukacita dimaklumkan bahawa saudari / saudari telah berjaya dipilih dan ditawarkan Biasiswa Persekutuan di bawah Program Ijazah Luar Negara 2009 Surat tawaran rasmi akan dihantar kepada saudara / saudari melalui pos setelah jabatan ini menerima pengesahan penerimaan tawaran daripada saudara / saudari. Sila klik butang 'Terima Tawaran' sekiranya saudara / saudari menerima tawaran atau klik pada butang 'Tolak Tawaran' sekiranya saudara / saudari menolak tawaran. Sila sahkan penerimaan / penolakan sebelum 11 Mei 2009.

Alhamdulillah....berjaya jugak tersenarai dlm 2000 orang tu mu man.....terus mama kol abg lokman kat kg..
"man mu tau tak?
" dop tau benda lagi ni"
"mu berjaya la man"
(sukanya dia mama dengar...excited jerk.....)
then mama baca details kat website.....kursus bla2..bla yang dia dapat...
"negara tadak man"
"ho la memang negara tu dia tak mention lagi...nanti pah abih a-level baru akan tau ke mana...berdasarkan result A-level...mcm abg dulu gok..."
"oo..gitu..."
"so nak terima tak ni"
"terima la..bakper plok tak mo terimanya....peluang tu..."
so mama pong terus klik button terima itu...

so tak jadi la abg lokman melaporkan dirinya di pusat asasi sains UM pada 25 mei ni...
sebelum tu dapat matriks kat changlun....
tp dia mcm kureng minat sket ngan matriks ni...dia preferred ke asasi sains lagi...
tak per la man...
mana2 jer la man....asal berjaya belaka dunia n akhirat.....
mak ndah doakan yang terbaik jer sema...:)
buat elok2 kat A-level nanti....caiyok....caiyok.....
insyaAllah bakal 3 org doktor dari keluarga kita....
Dr. Abdul Halim, Dr. Abdul Rahim, Dr Lukman Hakim....
wah bestnya ayah n mak mu...
dan adakah akan muncul lagi bakal2 dr baru?....Dr. Naim....Dr.Abdul Samad...n Dr.Zubir...?
sama2 la kita tunggu......
yang pasti yang terdekat....yg mak ndah tahu....bakal ikut jejak langkah...Norul Jannah...
n mak ndah pasti arwah nek mu pong akan tersenyum melihat kejayaan cucu2nya ni....
posted by Mama Hakim @ 7:28 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home