" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, February 12, 2009

Rutin baru...

Salam malam jumaat...
huuhuhu...esok dah jumaat...mcm cepat lak masa berlalu....
since masuk opis baru ni..langsung tadak masa utk berblog...
apatah lagi utk berym....
huuhuhu...so nak berpoya2 di alam cyber ni haruslah malam saja...
guna harta sendiri...kat rumah....aahahahha....
harta kerajaan di haramkan utk kegunaan peribadi...
huuhuhu...mcm keras jer bunyinya..
tp itu hakikatnya polisi yg digunapakai di opis baru mama...
tp mesti ada yg terlintas..hek ele...org baru leh la....
tidak....org lama2 pong gitu gak.....no YM....
no surfing2 yg tak related ngan kija...semuanya dimonitor oleh unit keselamatan ict...
bunyi mcm tak best jer kan....
okla lupa pesal tu.....

tajuk entry is rutin baru....
skang ni.....bangun pagi diawalkan setengah jam...
dulu leh la bgn main2 kol 6.30 pg..
la ni kol 6 sharp dah kena bangun.....yer la nak bertolak ke jln duta sana....
nak ke jln duta tu dr rumah kami kena lalu kota damansara.,..then masuk hiway nkve..
baru leh kuo ke jln duta.....
la ni papa n hakim pong kena bangun awai la...tp papa bangun agak lewat dr mama....
around kol 6.30 pg baru bangunkan papa...setelah mama bersiap sedia utk make up...
baru bangunkan pa....mujo tak la baper liat nak bangunnya...
around kol 7.05 pg..kuo la rumah...anto hakim ke rumah bbsitternya....
huuhuhu...ekceli....ini yang mengambil masa....
sebab macam dah patah blk dr umah kami nak ke kota damansara....
korang paham tak ni ekrkk...akkakakka...
around 20-30 minutes jugak amik masa tu....lama gak tu kan....
ekceli mama ada plan lain utk si hakim ni...
tp masih dlm planning stage la...hihiihi..since kat opis tu pong ada nursery....
tgk la cam ner nanti....jimat masa nak ke opis...
lagi satu....hakim akan duk dekat sket ngan mama next to my building jer..n ada satu lagi...
murah pong murah kosnya kalau duk situ.....leh jimat rm70 monthly...
akan ditimbangtarakan perkara itu dengan papa.....:)
ekceli mama masuk opis kol 8.30 am...amik yg paling lmbt la....
tak mampu nak dtg beforfe 7.30am atau 8.00 am....
so amik 8.30 am blk kol 5.30 pm...
okla tu sebab papa kuo opis kol 5.00 pm...

mmm..lagi satu rutin tido mama dah berubah la ni..
kol 10 pm...dah kena masuk tdo....
then sebelum tu.....mama kena siapkan iron baju papa n mama sema...
n kemaskan baju2 n ubat2 adik...
pagi esok senang sketkan.....
dulu..bolehla nak iron baju awal pagi...
tp tidak sekarang.....

okla....
dah nak kol 10 pm ni..
nak kena ajak hakim tdo dulu la..
esok kena bangun awal.....huuuuuuhhhuhu.....
posted by Mama Hakim @ 9:30 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home