" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Sunday, February 1, 2009

Weekend....

Sabtu.....
Agak kelam kibut sket ari sabtu tu....
sebab....perihal medical check up tu ler...
mamanya plan nak wat medical check up on saturday kat klinik kat rumah tu..
tp..sampai jer sana....dr tu cakap medical check up tu tak le siap ari tu gak..
n dia tak janji ari per lak le siap..
huuuhu
sangatla bengang mama ni...
sebab mama dah budget n dah siap kol klinik tu ekceli tanya bla2..
dia ckp memang leh siap sehari ngok ngek tul la....
mama ekceli bukan tak nak buat ari lain....
tp...week days dianya medical check up leh wat sampai kol 5 ptg sahaja...
cam ner tu....opis mama tutup kol 6 ptg....
tak mo la kaco time opiskan..gitu la kekdahnya...
da jadi gitu...mama terpaksa la...mencari private hospital yg jadi panel...
kalau nak g spital gomen..mama gerenti..tak siap jugak dlm masa sehari..
mama tak nak amik risiko itu.....callingnya calling....
mujo kak yati tau panel hospital...
nun kena rush ke kl lak....dah la jam dah kol 11 pg ni...
sebelum tu mama blk ruma dulu....amik no tepon pusrawi kl..
confirmkan dulu.....yes....dipermudahkan jugak..
officer sana ckp leh siap dlm masa 2 hours...
alhamdulillah siap jugak akhirnya......
tp mama tak der ler wat x ray sema...sebab pregnantkan....


Ahad.....
papa ari ni ajak kuo bekpes awal sket..
sebab arini mengikut memo yg tertampal pada notis board..
ada gotong royong bersihkan kawasan rumah ni..
so papa nak join sekali la...
so kami sapan kat restoran mamak yg dekat ni jer la...
then g kedai beli brg basah nak masak utk lunch...
then blk ler...
tp...blk rumah mcm lengang la plok..
naper tadak lak org bergotong royong ni....
tertunggu2 gak papa....sampai sudah tadaknya..
tak jadila kut agenda gotong royongnya......







posted by Mama Hakim @ 10:24 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home