" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, January 19, 2009

Ahad...wat per....

Semalam ahad.....
sonokkan cuti....duk umah lepak2 ngan anak n somi tercenta...
semalam....mama ajak papa g shopping groceries akt giant...
giant mana lagi..kalau tak KJ...
bukan KJ menantu pak lah tu tau...
KJ kelana jaya...
hihiih......

plan nak beli ikan...n ikan.....
huhuuh..tp ramai sangat chinese kat giant tu semalam..
yer la depakan nak beraya gong xi kan nanti..harus la busy buat preparation tuh...
sampai sana seekor ikan pong mama tak beli..
yg beli ketam n kerang..kerang lagi.....
anak dalam perut ni suka makan kerang kut...kakakkakkaa
ari2 nak kerang jerkkkk....

then lepas kuo dr giant mama ajak papa lunch kat satu tempat ni..
hiihih...pantai dalam....restoran kelantan tu ler.
sebab mama nak mkn nasik lauk budu..
sedap la wes....
begitu menepati selera kami...mama n hakim jer la kut..
tp papa pong mkn bertambah gaks...
hihiih..rasa itu la pertama kalinya since peknen ni mama mkn nasik begitu byk...
terpaksa papa order sepinggan nasik tambah lagi...
hakim pong makan leh tahan gak....kuah lemak n ikan kembong bakar..
dia asik mintak fish jerkkkkk......
mama lak makan....saja nak cakap sini...sebab sedap la bagi mama ni...
kena ngan selera ganu mama....
ikan aya singgang, ikan kembong bakar, cicah ngan budu, poyok, letak cili...
pas tu amik ulam petai, jering, terung + pucuk ubi kayu celur....n tambah lagi mkn ngan timun muda...
terangkat sungguh ler...
papa??..papa tak makan budu la....dia amik ikut selera dia ler....hihiihih....
pa wiken ni kita g lagi erkk....mcm nak lagi ler.....
tp ramai la org....q nak amik nasik pong pjgnya.....

dah perut kenyang blk rumah....
solat n tdo ler....hakim tgk tv......
mama dah fenat...
n kol 5 bangun....sebab nak masak2 lak.....
nak masak pengat jagung n utk dinner mlm kang...

okla jom layans gambo laks...

ni la lauk simple mama siapkan utk dinner....ketam goreng merah, sayur lemak sawi n ulam timun n tomato jerkk
tgk la budak kicik yg tak pernah nampak ketam ni.....dia buat mainnya ketam tu....sibuk nak angkut ketam bawak g depan tv sekali.....masa ni ketam belom dimasak....riso mama takut tumpah air ketam tu kat lantai.....huhuuhuuh

see.....pengat jagung yg mama siapkan ptg semalam.....suka papa n hakim makan...

kat giant...budak kecik yg dah dapat lolipop....pujuk sebab dah meragam dah dia......


dah dapat lolipop....terus behave good....n terus nak duk dlm troli tuh....n diam jer la sampai tertdo.....tdo pong sambil pegang lolipop tuh....
posted by Mama Hakim @ 11:50 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home