" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, January 12, 2009

Admitted @ DEMC

Jom tgk aksi2 hakim masa admitted ari tu...
31/12/08-3/1/09
4 days 3 nites kami berkampung di DEMC....
Total cost we spent is about RM3.8k plus...
ops...bukan we spent ler....
all the costs was covered by the insurance company....
hakim tgh tunggu papa depan toilet...
masa ni dah sihat dah sket ni...jln jer la dlm blk tu...
tgk la aksi anak bujang i ni....lasakkan...ganas gitu.....nak tgk car...lori sema...

tempat landing baiknya ni...saja papa alihkan sofa tu ke tepi tingkat..
bagi peluang kat hakim tgk view kat luo...

kebetulan bilik kami betui2 facing masjid shah alam ni.....
5 kali sehari dpt dgr org baca quran n azan...
salah satu sebab naper caj bilik ni agak tinggi....
rm300 per day....mutiara room....
and space agak besar gak ler.....

besar la jugakkan......tp dpt satu bed jerk...malas papa nak mintak bed tambahan...
so malam2 papa tdo bawah jer la...mama tdo ngan hakim atas bed...


furniture n accesories yang lebih sket....ada munga2 la....
n bilik ni ada esbox gakk....tersembunyi dalam cupboard tu...esbox kecik jerkk....

masa ni hakimnya chicken pox lom fully recovered lagi....
kalau u all nak tau...kat demc ni...diaorg pecahkan chicken pox tu...
tp pecah guna jarum la.....menjerit jer la hakim...
dan 2 kali sehari.....pagi n petang diorang akan datang cuci chicken pox tu....
n sapukan cream namanya acycloviv.....bagus ubat ni...
time makan ngan papa....makan bubur jer la...mujo lalu nak mkn bubur tuh...
masa ni dah tak der vomiting dah.....

tgnnya yg kena masuk drip...
dia asik suh cabut jer la......
ekceli mama start kena demam masa 2nd day kat demc ..on khamis
tp biokan jer dulu..sampai la jumaat tu mcm tak larat jugak....
pa suh g jumpa doc. jugak kat poliklinik demc kat bwh tu.....
ekceli takut gak...sebab hakim kena chicken pox kan....
ekceli this viral very dangerous to pregnancy women..mcm mama ler..
esp....for those who pregnant under 11 weeks....mama la jugak tu....
masa hakim kena tu....mama baru 9 weeks.....
walaupong mama dah pernah kena virus ni dulu.....tp probabilities itu masih ada...
so....nak buat mcm mana kan....doa dan tawakal jer la...
arap2 mama tak kena.....dalam hati mintak tu jerk..
yer la anak mama sakit...kalau pa n ma tak jaga..saper yang nak taking care hakim...
n mama dah consult ngan paed hakim pong....brief her im pregnant....
n dia pong cakap if kena nak buat cam ner....nothing much we can do.....:)
just pray for it.....lindungi la anak dalam kandungan ku ini.....
n for the time being....syukur sesangat ....
arap2 tak kena dah la chicken pox viral tu....:)

Labels:

posted by Mama Hakim @ 4:45 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home