" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, December 24, 2008

Jom jawab tag lagi...

Hihi...sempat lagi nak jawab tag dari mamakhaalish ni.. yer la kebetulan tingat ni... jawab jer la dulu....
1. Berat sebelum mengandung
48, 49 kg...around gitu jer ler....ni zaman first pregnancy dulu ni....

2 .Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
68kg..huuhuhu berat jugakkan......memang bulat giler time peknen dulu...sampaikan kakak2ku riso jugak....takut tak leh turun balik....depa pesan control makan.....takut jadi macam depa la....

3. Berat selepas abis pantang
52, 53, 54 kg....but now....7 weeks pregnant...55.5kg....n ari ni nak masuk 7 weeks pong....55.5kg...selera makan nan ado ler......mkn buah jer byk....pa..sedap la rojak buah mlm td tu....mcm nak lagi jerkkk

4. Apa yang korang suke makan mase mengandung? suka makan buah.....nak buah jerkkk.....dulu masa peknen hakim suka sangat makan rambutan....n lagi satu...minum air kelapa muda.....tp awas.....air kelapa muda tak elok diminum bagi first semester ni.....tunggu besar2 sket......n....ekceli mama ada mengidam gak masa peknen hakim dulu...agak pelik apa yg mama idam kan tu...mama nak cium bau padi selepas dimesin.....wangikan....cakap kat papa...dia kata nak carik mana la...so solutionnya.....dia g amik beras secawan...suh cium bau beras tu jer la....ahhahha.so mama kirai2 beras tu...leh gak la cium bau dia......lawak lak tingat time dulu2....

5. Hospital mana anda bersalin? Hakim...@ Tawakal Hospital, Jln Pahang...... insyaAllah my 2nd baby ni jika tidak ada aral... plan mama n papa nak bersalin kat DEMC shah alam....insyaAllah...sebabnya...papa nak yang dekat ngan rumah....tawakal tu kat kl sanakan...tp buat sementara ni...consult ngan dr. siti @ tawakal dulu sampai betul2 sembuh nanti....then baru leh tuko gynae @ demc lak...utk proses bersalin....insyaAllh.....kami hanya merancang....Tuhan yang menentukan...i'll try to normal deliver this time.....tp kalau tak leh jugak tu...nak wat cam ner kan....caesar jugak la....

6. Tunjukkan gambar anda masa pregnant.....at least 5 keping ala gambo yg ada buat masa skang ni sekeping jer ler...

huhuuh...x cukup 5 keping la...sempat jumpa 4 keping jer ni...acila kan....
ni gambo ari selasa minggu ni ler....7 weeks peknen.....
gambo masa peknen hakim dolu.....ni kat Kota Bharu.....masa mak kena warded kat kubang kerian....kat stesen ketapi ni...hantar kakak n kak nah naik tren blk JB....
Kat spital kubang kerian.....gambo lama gak ni...pyut tgh memboyot..besokan..perutnya....

yang ni masa g jumpa cikde n ayah man kat tabung haji kelana jaya.....baru blk kelas..kebetulan masa ni ada kelas malam kat U****
posted by papa @ 10:59 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home