" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, December 19, 2008

Hapdet...

Ari ni dah jumaat....
minggu ni..mama sempat masuk kija sehari jer la....
isnin tu jerkkk...
semalam...khamis...plannya nak masuk kija....
ingatkan dah ok....(sokmo perasan dah ok jer)...hahhaha
spt biasa bangun pagi kol 6.15 am....
then bukak lemari....cari baju...nak pakai baju apa ari ni...
then...masuk blk iron baju....hanger dulu baju kat rak baju...
mandi dulu ler....
huuhuuh.....mandi2....n tgh2 mandi.....mama ngan blur tak pakai spek ni...
nampak beberapa tompok tanda merah atas lantai....
huuhuh...terus gagau spek....
confirm.....fresh blood.....uwaaaaaaaaaaaaa...frustnya......
3 tompok tuh...
n yang mengalir kat betis n peha pong ada....
so mama mandi ala kadar jer la....
terus masuk blk....ckp kat papa....
papa ckp..tak yah g kija la...
n ari tu mama solat subuh dlm tangisan...sedih ngat...
sedo2....masa mama berdoa tu....papa dah duduk sebelah mama....
pujuk mama jgn nangis.....tp mama mcm sedih n touching sgt la..
riso takut apa2 terjadi kat bb mama ni....
then.....mama ckp..mama nekad nak g tawakal jugak....

alhamdulillah.....plan awal tak nak hantar hakim kerumah bbsitternya...
since kakak n abg naim dah sampai dr kg..
depa leh handle hakim...tp around kol 8...
auntienya kol...tanya naper tak hantar hakim..
hakim tak sihat ker?...bla..bla....mamanya replied..bukan hakim tak sihat...
mamanya yg tak sihat.....n kebetulan papanya nak g ganu....
so ptg karang saper lak nak g amik hakim tuh...
autienya ckp..tak per la...akak dtg amik...n hantar ptg kang....
risau gak mama...takut nyusahkan auntienya tu...
tp dia kata mama memang perlu rest ...n dia willing nak tolong...
so...mama pong ok jer la.....:) tq yer kak zakiah...

so pagi tu...papa hantar hakim dulu sebelum bertolak ke kuala trg....
n..around kol 10 am...mamanya bertolak ke tawakal hospital..
appointment mama kol 11.am...rush jugak la mak teh drived dr subang ke jln pahang sana...
mujo ada nkve....terus masuk ke jln duta...sempat la mama sampai sana 10.45am...
mama dgn berhati2 jalan terus menuju ke klinik dr. siti kat tgkt 3....
dpt masuk je terus mama citer masalah mama kat dr siti..
n lagi memudahkan mama rekod 1st pregnancy mama ada kat situ..
borak2 bla...bla.....dr. siti nak buat ultra sound.....
puas hati mama...dia cakap..kantung fetus tu bulat cantik lagi....
menurut dr. siti insyaAllah semuanya ok....berdoa byk2...
cuma heartbeat lom nampak lagi la....sebab kecik lagi kan...baru jer 6 weeks...
lega sket hati mama ni dgr explanation dr siti....
then....bla...dia consult mama macam2 la..
fidah tak boleh ni....fidah kena ni...
n yang best dia tanya fidah nak mc sampai bila ni??/
tp mama ckp...up to dr. la....hiihih..
then dia kata saya bagi sampai 24 dec. ni ler..
lagi seminggu appointment mama dgn dr. siti.....:)
n ....mama dpt duphastone lagi...sebab duphastone dah nak abih...
tinggal utk 3 ari jer lagi....
so dpt utk seminggunya stok.....n dr. suh tambah dosage....2 biji pg..2 biji mlm....
nn..yang paling tak best..n takut....mama kena inject.....
huhuuhu...ngeri seh,.....dah la papa tak der....cam sedih la...inject tadak papa....
so mintak permission ngan nurse utk pegang tangan nurse jer la....
sebelum inject sempat tanya nurse.sakit tak inject ni...saya takut....
dia ckp..sori yer terus terang ckp....sakit sket yer...so puan breath in out jer la yer..
huuhuh..lagi la mama takut......
ekceli this injection for avoid abortion..nurse tu cakap....mama dgr jer la....

n alhamdulillah mama rasa sihat dan ok sket ari ni...
dan tak lembik macam semalam dah....
may be semalam jadi lembik n tak bermaya tgk blood kut..mcm frust sgt gitu....
arap2 bb kat dlm ni pong ok....:)
n so far mama dah tak nampak fresh blood dah since mlm td.....alhamdulillah..
arap2 kami makin kuat.....
tp memang rasa this 2nd time pregnancy ni lagi worst la.....
dulu masa hakim dulu tadak la sampai tahap kena inject2 ni..
dulu consumed duphastone jerkk...
agaknya dr siti mama pong takut inject kut...
dia sempat mengusik mama...kalau fidah tak mo inject...boleh..
tp....dr kena tahan fidah masuk wad la...hihi...tak nak kan kena warded...
tak mo la mama kena admit....so i rela di inject jer la..huhuuhu...
to papa...tq yer bagi mama cc papa pagi tuh...
huhuu..memang mama guna pong..tak sempat nak draw cash pg tu....
tp mama tak guna sema la....cc tu hanya utk bayo bil kat pharmacy jer...
pa pong dah paham kan bilnya cam ner kat tawakal tuh....tgk jer la bil cc papa nanti...
bil consultation ngan dr siti & injection caj mama dah bayo cash....
dah naik lagi la pa consultation fees kat situ...huhuuh...
tak per la pa....we do the best for him/her....
insyaAllah ada la rezeki kita tu.....
okla dulu...dah pjg lebar mencoret ni..
dah penat duduk dah ni..
ok...till then la yer...
posted by Mama Hakim @ 4:57 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home