" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, December 4, 2008

Confirmed....

Yess.....
confirmed i'm pregnant..almost 4 weeks...
kecik sangat lagi erk...hihiih...
Sebenarnya...jumaat mlm before g PD ari tu..
mama dah buat urine test....n alhamdulillah positive result....
tp mama tak nak kecoh n heboh dulu la before mama consult ngan gynae....
tetapi..semalam lak...
kisahnya.....tak terduga lak......ada kes lak...
sedih gak....bukan sedih gak......tp sedih la...mcm frust gitu...
sebab mama ni perasan mama dah kuat...
tp tidak ropernya....
1st history pregnancy mama repeated again.....
Same symptoms masa mama peknen beluved hakim dulu....
bleeding......
poblem lain macam morning sickness tu mama kureng sket ikut experience yg lepas...
tp.....major problem is bleeding...
kalau buat kija sket......jawabnya....bleeding la....
waima mama basuh pinggan pong bleeding....itu dulu la.....
n kalau bleeding menangis la mama...jd macam tensen gitu....
then cepat2 g klinik....arranged an ultra sound.....n the most important...
conforming the heart beat is still there in my womb.....
biasanya doctor clinic biasa ni....akan suggest mama jumpa my gynae gak selepas tu....
dia pong macam risau...n tak nak amik risiko....
so mama g clinic tu just to confirmed are he/she still in there.....
so awal pagi...kena bergegas ke tawakal hospital lak..jumpa dr. siti zaleha there...
jumpa gynae baru betui2 puas hati n confident......
n seawal 4 bulan pregnancy mama kena consumes duphastone...
ubat kuat rahim.....menurut dr. siti.....rahim mama lemah n tak kuat.....
n mama akan berehat panjang....almost 2 months jugak la ari tu....
tp tak rasa pjg sgt mc tu sebab dr. siti bagi mc week by week....
n dia kata mama tak leh buat kija berat....kena baring n baring jer....
tp....kita org pompuan ni kan...duk rumah...nak jugak buat kija......
mcm basuh pinggan gitu kan..rasa mcm menda tu tak le berat..
tp tidak sesuai sesungguhnya...
so masa tu....mama rasa mcm.....useless sungguh...
hubby g kija kita baring....n hubby balik kija pong kita baring...
huuhuhu....sema hubby kena buat dr a-z....tensenkan....
n kadang tu terpk gaks....adakah hubby kita sanggup nak facing keadaan mcm ni...
blk rumah penat2... tgk wifenya terlantar...pastu dia kena setelkan sema keja rumah lak...
wife ada tp malfunction lak....
dalam keadaan mcm tu.....mcm2 yg negatif kat fikiran mama ni...bla..bla..mcm la...
mintak dijauhkan sema tu...nauzubillah......
alhamdulillah......hisyam a.k.a syam tu orgnya tak macam tu...

n semalam....mama dah consult ngan dr...
have to consume duphastone again.....
n doc mentioned me that....
ekceli this pregnancy is more hi risk compared to the last one....
coz....this is second time ....repeatation case....
n this is second pregnancy.....the condition of my womb already loose....
so suggestion to me.....rest...n rest ler.....jgn buat kija lasak...
jgn kasik kids henyak2 atah perut....pesan kat hubby bwk keta elok....
jangan minum kopi.....nenas jauh sekali......n bla..bla...tak larat nak taip kat sini....
hihiiihih..
so ari ni i'm on mc leave la....
to en. nazri.....be prepared urself for yayasan budget's meeting today with Board of Directors.
semalam saya dah prepared apa yang patut...selebihnya.....don't hesitate to contact me k..
insyaAllah i'll be assist u remotely from my home....
beware our dato' is not in good mood lately ni...hihiih.....
sila la yer menjawab apa2 yg fatut nanti....
okla...nak baring dulu la....
nanti sambung lagi...
if boring2 nanti..
k..till then.....
posted by Mama Hakim @ 7:43 AM  

3 Comments:

At December 4, 2008 at 8:47 AM , Blogger Mama OdahIloh said...

  hai pidah, take care yourself. jangan la fikirkan sgt kije tuh. Kalau dah history macam tu kena la berehat byk2. Bukan senang nak jadi mama ni kan??..hihihi..zila doakan pidah sihat selalu. By the way, congratulation...bye.  

 
At December 4, 2008 at 12:35 PM , Blogger Fini said...

  Kak fidah, congratulations!!! Jaga diri and rehat tau...I am so happy for you...apa apa update ye!  

 
At December 5, 2008 at 12:13 AM , Blogger Umar said...

  rehat2lah...jangan pikir yg bukan2....insyallah....suamimu n anakmu itu memahami....hehheheh  

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home