" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, February 9, 2009

Happy Birthday...Amirul Hakim...

Selamat Hari Ulangtahun ke 2 Amirul Hakim pada 9 Februari 2009...
Semoga menjadi anak yang soleh, taat kepada perintahNya, berilmu dan segala yang terbaik mama n papa doakan untuk Hakim....dan tak lupa.....diberi kesihatan yang lebih baik. Aminn....

-from-
ur beluved ma n pa...luv u lots...sayang sangat kat hakim.....muahssss.....

Arini genap la umur hakim 2 years old......
pejam celik...pejam celik dah masuk 2 tahun anak teruna kami tu....
n tak sangka....bakal jadi abg long....6 bulan lagi....insyaAllah..:)
macam2 keletah hakim skang ni...
yer la kanak2 tgh membesarkan....
tp yg mama pasan....makin manja ngan mamanya.....
ekceli hakim ni agak rapat ngan papanya...
tp lately ni asik ngadu kat mama...."pa uat"...
papa buat dia la tu.....bukan papa buat apa pong ekceli.....
biasa la papa marah2 manja.....

mmmm....ekceli mama no idea nak tulis apa ni..
tp kebetulan mama lom tdo lagi ni...amik kesempatan update blog la sat...
biasa la baru lepas lipat kain....
skang ni tak bole lipat kain depan2 hakim....
nanti dia tlg "kemaskan"....tak larat la nanti mulut mama bising.

Sempena besday hakim ke 2 tahun ni....
jom kita layan beberapa perkara yang mama perasan tentang Amirul Hakim ni....
1) hakim masih tdo guna buaian lagi....hakim panggil buai dia "uai aju2..." buai laju2 la tuh...
2) Agak obses ngan mama n papanya.....biasa la....anak sulungkan.....
3) Sehingga sekarang hakim mempunyai 5 pasang kasut, 1 pasang sandal, dan sepasang selipar....kalah papa ni.....
4) sangat la suka pakai topi kalau keluo dr rumah....nak kuo jer dah jd habit hakim akan cari topi dia.....
5) susu formula hakim is NAN H.A 2....susu ni hakim minum since 2 months old....pernah gak pa n ma manage nak tuko ke susu enfa..tp tidak sesuai....tak sampai 2 bulan kut....so back to NAN H.A jugak la...
6) suka ngan bear..selalu mintak bear kalau ternampak..tp...mama n papa tak kasik.....softtoys tak sesuai utk hakim...
7) first time warded @ demc...masa umo 2 months......due of broncholitis.....n last kena warded @ tawakal......jan 2009..due of broncholitis gak...sehingga umur 2 tahun ni...mama pong dah lupa baper kali hakim kena admit.....sebab amat kerap....moga2 pas ni....tidak la sekerap dulu...n kalau diberi keizinan dr NYA..no more warded dah la.....sihat2 jerla anak mama ni....aminn...
8) for the time being...hakim masih menggunakan inhaler twice per day......2 type...seretide n combivent (if needed).....pagi n malam kena la kasik puff..dia pong dah pandai....pam dia cakap...:)
9) sangat suka tgk channel ceria 611 tu...nak tgk thomas n frens...jim jam & sunny...roary la....mcm2 la...GBS pong.....postman pat....tp dia agak kurang gemar loopdido....n citer boing boing tu apa tajuk erk lupa.....
10) suka ikut mama nyanyi.....totek jer mulutnya.....suka ikut lagu theme channel ceria tu....ceriaaaaaaaaaaaa.....
11) suka mandi...n main air......tp amat takut ngan air dr shower tu....n hakim tak mo gosok gigi gak...tatau la cam ner mama nak pujuk dia gosok gigi ni..mama2 yg lain ada idea ker.cam ner na ajo kids gosok gigi..hakim ni bukan apa..dia mcm geli gitu.....
12) dah pandai ikut gaya ultraman.....bis...bis....kononnya...lawan la tuh.....boy kan..harus la lasak sket......
13) hakim juga suka melukis......hari2...akan ada sessi melukis ngan papa.....mcm2 la dia suh lukis.....kalau nak lukis..dia akan mintak buku n pen....tp mama riso jer bg pen dia....takut dia conteng tempat yg tak sepatutnya...tp alhamdulillah..sejak dah ajo lukis kat buku ni....dia conteng buku jer la.....

mm....okla...dah nak kol 1 pg dah ni..
nak kena stop dulu ar...sian papa....masih tdo kat sofa lg ni....
tunggu wifenya lipat kain td....
esok...nak masak2 sket utk besday anak teruna tuh...
mcm2 dlm kepala ni nak wat..ntah la tercapai ke tak....
iihihiih.....arap2 boleh ler...
td mlm pong ekceli meloya jer perut ni.....
uuhuuhuh...sabo jer la erkkk..
okla...till then la yer....
bye.....
posted by papa @ 12:03 AM  

1 Comments:

At February 9, 2009 at 4:04 PM , Blogger ~Ummi Mujahid~ said...

  Salam mama hakim..

Happy birthday tuk hakim..moga cepat2 besar dan jd anak yg soleh, dpt bls jasa ma n pa hakim..

auntie doakan hakim terus sihat dan cergas mcm mujahid ;)
hadiahnya, nanti bila jumpa auntie dan mujahid ye..  

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home