" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, November 17, 2008

Cough n Flu...

salam pagi senin.....
biasala pg senin ni...
kita bercerita pesal weekend la..
sonokkan weekend....
huhuuhuhu....
ekceli ari ni macam kureng mood nak berblog..
tp....rasa esok mcm nak kena amik mc la lak...
badan tak baper best ni...
batuk pong iyer....
sore pong dah garau semacam ni..
hihiihihi....

sabtu tu....bawak hakim g demc
sebab hakim batuk n running nose gak....
huuhuh...cian anak mama tu...
kena la neb seround...
n selebihnya dpt ubat beberapa jenis...n combiventnya puff....
kuo dr demc......ingat nak blk terus ke rumah..
tp....mama tingat lak...tingin nak mkn kopok lekor fresh ala2 ganu...
n ajak papa singgah giant shah alam sat la carik ikan..
konon nak buat sendiri la ni..
hihiihi....
carik sayur mayur utk masak2 gak wiken ni..
fresh lak nampak ikan2nya kat situ...
beli la ikan siakap (ni nak masak stim)
beli jugak ikan selayang n kembong (wat kepok lekor ler...)
then terus blk rumah...ekceli....
tghari tu kami ada jemputan kenduri di rumah bos papa di usj..
tp...tak alih2 jer mama mcm fenin on the way blk ke rumah dr giant tu..
harus la mama blk jer rumah.telan panadol....
n terus masuk blk tdo...huhuuh...
cian...
kol 1 papa bangunkan..."nak g tak umah kol. m?"
harusla mata mama terpisat2...
n kuo blk...."papa g sorang jer la".
yabeda beduuuu la papa......mcm org bujang gitu jadinya...
terus masuk blk carik kemeja.....sarung terus....
syppp...diam2 kuo umah..takut hakim lak pasan dia kuo....
tak yah ajak hakim la...ujan kat luo tuh....
so...kami duk umah beranak jer la..
mama pong lapo ekceli...so masak nasik.....
n goreng ikan....pas tu tingat ada budu dlm esbox...
sedap ni ujan2..mkn nasik panas...lauk budu n ikan goreng...
yummm..yum.....terus mama potong cili...potong bawang......n potong serai kecik..
perah asam limo nipis...terangkat lor......
fuyooo..berasap mkn.....harus lupa hakim ada jugak...
kkiki...ingat nak mkn sorang jerkkkk...
hakim pong sibuk gak..nmpk mamanya angkat pinggan mangkuk..
dia pong sibuk cari pinggan n sudu dia...
lauk apa nak kasik kat hakim ni..takkan nak kasik budu..
walaupon mama selalu gurau ngan papa nak kasik hakim mkn budu..
sebab papa tak suka budu...tp lom berani kasik la pa...hihiihih..acah jer tu...
tp memang nak kasik pong....tunggu masa yg sesuai....
huuhuh....kasik lauk ikan jer la....hiihi..cubit2 ikan n taburkan atah nasik dia...
n...renjis2kan kicap....hihi..simple jer lauknya..sori dik yer..mama fenin....:)
mujo mkn jugak dia.....walaupong yg bersepah jatuh pong byk....


@ demc....kena neb sedas.....





@ giant....main2 jerk..mama saya shopping kat dlm.....
posted by Mama Hakim @ 8:39 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home