" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Saturday, August 30, 2008

Update live from paediatric ward...

Lagi 3 jam Ulangtahun Kemerdekaan Negara yang ke 51....
Kami 3 beranak masih lom "merdeka" lagi...
InsyaAllah esok "merdeka" la arapnya.....
Merdeka di hari merdeka..begitu simbolik...

Perkembangan Hakim setakat ini...
Alhamdulillah.....anak kami makin sihat....
cuma ada batuk2 sket lagi..
n kedengaran phlegmnya agak loose n tak se"ketat" dulu....
beransur2 la tu..
dah boleh menyusu walau tak sekerap dulu....
makan macam biasa...n yang tak tahan dah start "mengganas"
panjat situ panjat sini.....
jalan situ jalan sini...tp dlm blk ni jer la...
nak ajak keluar bilik tak mo...kat luar tu ada playground...
tp tanak gak....
mama tau naper dia tak nak main akt luar blk tu...
kat luar tu...nurse berkeliaran...
dia amat pantang n takut jumpa org berpakaian seragam biru...
agaknya dia pong dah boring duk sini....
sampaikan bed dia ni pong dia dah reti adjust tinggi rendah...baring tinggi rendah....
putar2 jer pemutar kat kaki katil tu...
mcm mama pong boring gak...
mujo papa yang baik hati bekalkan mama sebijik laptop since wednesday tu...
n belikan prepaid hotspot...dapat la mama access internet n berYM dr bilik ni....

citer pesal ari ni..
ari sabtu.....huhuuhu.......
pagi td masa doc. sheila masuk check hakim kat blk ingat dah bleh kuo ari ni....
hiihihi...tp lom bleh discaj lagi....
sebab menurut report dr unit fisiotherapi....
phlegm hakim byk lagi....
so kena tgk esok la cam ner....esok ahad dah....
arap2 esok dah tak byk phlegm n leh "merdeka" jugak....
hihiih...disebabkan itu....alkisahnya
ari ni mama alone pi jenjalan ke Jln TAR...
papa pong bagi support baek gitu.....
apa lagi...hihiih...hakim duk ngan papa la kat wad ari ni...
mama nak kuo sat jer...
dah beberapa hari mama tak jengah dunia luar tu...
tgk dr tingkap kaca jerkkk...hiihih
plannya nak beli jubah raya....
yer jubah raya..
sebab setiap kali raya mama akan menyediakan sepersalinan jubah utk bergaya di hari raya....
ala sopan la kunun...:)
feveret butik jubah mama is...sentuhan jelita dan satu lagi isaac j arazmi....
both are located at jalan TAR sana.....
m kuo la mama dlm kol 12 td...selepas menyelesaikan apa2 yg patut kat blk wad ni...
mujo la hakim tak ngamuk nak ikut...
sebab la ni kalau mama pakia tudung maknanya hakim kena g buat suction...hiihih
pi naik lrt jerkk...menapak ke lrt titiwangsa....
dgn harapan lemak2 yg terkumpul di perut ni byk la ilang td...semput jugak menapak td...
padahal masa duk ITTAR KL dulu...ari2 menapak ke lrt titiwangsa tu....tadak apa pong rasa...
lagi la dulu....siap berhi-heel lagi...tadi dah la berkasut flat kaum ibu jer....semput ma....huhuuh...
terasa mcm berisi sungguh badan la ni....mm...ke memang ada isi...hiihi..suspens jerkk..akakka

dah sampai stesen lrt bandaraya...huhu..ramainya org..
tgk jln kat bwh..jam wooo....sema org shopping raya kut...
mama tak berhajat nak jenguk sogo...
coz i have allocate another spesel day to deal with sogo...i'm just waiting the moment...
shop until u drop...idok la....nak shopping baju raya papa n hakim jerk n office attire mama...
part mama ada sokmo erkkk...pompuan ooo pompuan....
so td lalu jer la dlm sogo tu...
sebab nak ke jln TAR dr lrt stesen wajib ikut dlm sogo lak la ni..
sebab jln tgh tu ada construction lak.....
lalu GF tu..ramainya org dlm sogo....
1st kedai....singgah sentuhan jelita dulu la...
sebab located betui2 opposite sogo tu....
masuk situ....usha2 jubah.....mm...tadak lak yg memikat hati....
not my taste......kolor pong tak menarik....
mama prefer jubah ni kolor yang agak gelap....sweet jer...
so dr situ....plan nak ke isacc j arazmi lak...kena cross the road...
sebab butiknya sederet ngan gulatis tu....
sempat lagi masuk gulatis.....n belek selendang2 kat gulatis tu...
dah murah dah selendang2 tu la ni..
dulu time mama tunang dulu selendang yg sesuai buat layah kepala tu rege ratus hengget..
td mama tgk rege around rm50 jerk...
dr gulatis terus ke isaac j arazmi....sampai terus masuk..
tp naper lak ni tadka jubah lak..
penuh sekedai tu ngan baju batik..
ropernya isaac j arazmi dah tutup kat situ....
butik warisan lak yg take over the lot shop...
mm..frustnya.....
tatau nak buat apa nak g mana...
jln jer la ikut kaki nak g mana...
last2 sampai semua house......berkenan satu blouse kat top girl...tp tadak saiz lak...
mmm.....n nampak habib jewel akt bawah tu..masuk habib la sat..
ramai giler org kat dlm habib tu....sampai nak tgk brg2 pong susah...
last2 kuo jer la...
tatau nak g mana ni...
nak g sogo malas lak....huhu...ok...g pertama kompleks la.
reject shop.....mana tahu ada new collection yg berkenan kat sana..
hhuhu..kat reject shop pong org ramai gak....
ada la menerai baju kat fitting room td...4 lai...
tp yang betui2 mama nampak suit ngan body mama yang agak tembam skang ni..
hanya la selai jerkk..
tu pong kolor itam putih...tatau la mcm dah byk kolor itam...
tp memang betui itam itu menawan....
m...papa dah beberapa kali msg ni...tanya kat mana..
byk ker shopping....
huuhuh...mesti dia tak caya ni..mama bwk blk selai baju jerkkk...hiihi
tp itu la...mcm tadak mood jer nak shopping benda lain...
sebab target nak cari jubah jerkk...tp tadak....
kuo dr reject shop...ujan lak lebat giler...cam ner nak blk ni..
mm..nak kena menapak ke lrt bandaraya lagii..
huhuuhu.....mm.singgah beli kfc dulu la..
lom lunch ni....hakim n papa dah order mkn siap2 dr kafe sebelum mama kuo td..
dah beli kfc ujan agak reda....n terlintas lak nak naik bas jer la blk ke tawakal hospital..
sebelah sogo tu kan ada bus stop...byk bas lalu situ kan...
so ringan mulut ni tanya la org..." bas ni lalu depan tawakal hospital tak?"
hiihhi....dah sah lalu..naik la bas ngan gamblenya...hihiih...
tambang bas ke tawakal hospital is 90 sen jerkk....
kalau naik lrt..kena menapak around 5 min....ekceli takut gak menapak sorang...
area situ byk kes ragut kan....n tambang lrt is rm1.20...
bas ni benti betul depan bangunan tawakal ni....selamat...
sampai bilik...tgk papa n hakim tgh main....
hiihihi...n sampai blk around kol 3.30 ptg....lunch sesama hakim mkn kfc...
papa tak mo mkn..baru lunch katanya ngan hakim..
tp hakim mcm dah lama tak mkn jerk...seketul ayam tu tinggal suku jer dia mkn...

okla...ni la citer kami ari ni....now hakim dah tdo katil bb sebelah mama ni..
papa lepak kat sofa sambil watching tv...mkn jajan....
ntah tgk citer apa ntah....disney channel lak laki den ni tgk....huuhuh
boring la.....
okla...dah byk totek2 ni....
anyway utk semua rakyat malaysia...Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 51...
MERDEKA....MERDEKA...MERDEKA.....semoga pemikiran kita pong lebih "merdeka"....:)

dan tak lupa juga...Ahlan wa sahlan ya ramadhan al mubarak....Selamat Berpuasa Dr Kami Sekeluarga....Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dan lebih baik dr yang sebelumnya...setahun sekali baru berjumpa...tahun depan tiada jaminan dpt berjumpa lagi bulan seribu barakah ini....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 7:56 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home