" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, August 20, 2008

Jenjalan agenda ari isnin....

sedapnya mkn nasik ngan papa.....
makan nasik lauk lemak labu kuning n ikan bakar...
dah kenyang nak jenjalan kat midv..tanak duk dlm stroller lak...nak jln jerkk...
yum..yum...dinner lak..saya mkn sup jer la..
yang lain sema tak sesauai utk hakim...pedassss la dik...


Ari isnin....pa n ma cuti....

1) coz pa baru blk dr OS ptg ahad tu...nak together2 la.....

2) bb sitter hakim cuti....



so mama dah plan siap2 ari isnin nak ajak hakim n abg rahim jenjalan....pg isnin...bangunkan abg rahim solat subuh n pesan suh mandi terus sebab papa ajak bekpes kat luo.....bekpes kat restoran mamak kat sebelah rumah tu jerkk....pah bekpes...blk umah blk..tdokan hakim yg bangun agak awal pg td...papa pong tdo sekali...mama buat kija2 rumah la....abg rahim watching tv...olympic games....sambil baca paper...



ok pah zohor sema bersiap utk outing.....kemana agaknya....mama ajak g midv...lama tak jenjalan sana....n dlm kepala ni nak singgah the gardens gak....dgr mcm hebat jer sana...



sebelum sampai midv..singgah lunch kat restoran kelate pantai dalam tu....huuhuh...sema org berselera mkn masakan kg....mama spt biasa tempoyak berlada n ulam2 tak tinggal la..bestnya...yum..yum...



mmm..ramai org kat midv ari tu...yer la school holidays kan....parking susah gak....akhirnya dpt parking kat 4th floor.....ronda2...abg rahim dah jumpa brg yg dia nak..ropernya berkenan ngan baju padini 2 helai.....ok..jom...kita masuk jusco lak..lama tak singgah jusco ni....hihiih....kebetulan ada voucher jusco yg tahun 2006 dulu..luckily lom expired..rm20...mama plan nak setelkan voucher tu ari ni...papa lak nak beli suo tdo dia...beli la pa....n nak beli kasut hakim....n present utk adik baru abg alan.....sema dah dpt....mama lak nak tgk ladies dept....usha2....berkenan kat selai t shirt scarlet....huhuuh....color itam la....usha sandal....tp pk2..tunggu sogo preview sales n hush puppies la....harus mama amik cuti ari tu...:)



kol 5 lebih...jom la kita blk....dah ptg ni..mama plan nak ajak mkn2 kat restoran bwh pokok tu..kat pantai baru tu...tp papa kata....nanti la kita kuo mkn mlm kang....ok blk rumah n sempat solat asar kat umah....



pah maghrib tu...sema org bersiap blk nak dinner....mama plan nak mkn steak kat cowboy station kelana jaya...yg tepi tasik kelana jaya tu..beria la pergi...tup..tup sampai sana....mm...gelap jerkk..kedai tutup la pa.....m...kat mana nak mkn ni....mmm...nak g bangsar sana mcm jauh lak...esok nak kija...bdn dah penat...so.carik kat kelana jaya jer la...mmm..mkn jer la kat sup kaw belakang giant kelana jaya tu...tp mlm2 situ havoc gak erkkk....tp budak kicik tak berapa nak behave good mlm tu..asik jerit jerkk..nak air...bagi air..tp nak pegang sendiri....mmm...pecah gelas tu dik..tak boleh la....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:16 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home