" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, April 16, 2009

Day 4

Ari ni dah ari ke 4 mama training Sharepoint
huuh...day 1, day 2, n day 3...okla jugak learningnya...
masuk day 4 da fenin dah.....
ekceli ari ni dah masuk core codingnya...
n ari ninya topik cover more to webpart, AJAX
n topik lain yg agak soft like features....
mama pong ekceli kurang arif pesal sharepoint ni...
lately dlm 2 bulan ni ler baru ada exposure dlm new tech ni...
tu pong setelah diperkenalkan oleh pihak vendor kami...

Sharepoint in a glance....
Sharepoint server 2007 is software yg saya guna sekarang..
(correct me if i'm wrong...this is te latest version of sharepoint)
saya dulu tertanya2 gak dalam kepala ni..
apa kebendanya sharepoint ni....tak pernah belajo pong ni...
apa fungsi...apa bleh buat ngan menda ni....
best ker menda ni..n yang paling best susah tak nak belajo menda ni...
hahha macam2 soklan erkk...
yerla baru dgr perkataan ni mesti ada question mark in my mind...
simple explanation ...apa yang bleh saya concludekan pesal sharepoint ni...
one of Microsoft products...(bill gatesnya la ni.)
yg mana fungsinya adalah untuk membangunkan portal....
scenario in my organisation, memerlukan sebuah portal untuk kemudahan kakitangan shared documents, create an announcements, create calender and events n keep project progress n bla bla lagi la...
furthermore, sharepoint juga bole diintegrasikan dengan others software mcm SQL server, Ms Visual Studio, SAp n etc...
dan sharepoint juga merupakan web based application dengan basic ASP.
Dari pengetahuan saya yang cetak ini, sharepoints bakal menjadi satu sumber yang sangat berguna dan bermanfaat kepada sesebuah oraganisasi yang menitikberatkan ke"efisien"an kerja dan output...

esok lagi sehari saya training....
ahhaha.....penat pong ada lama2 training ni..
yerla ngan perut boyot saya ni..
mana tahan nak duk lama2..
n penat pinggang nak pahamkan coding n arahan...
asik mau ke toilet pong ye gaks....
arap2 esok tak la penat sgt...
lunch hour ada date ngan sumone...
hiihi..siapakah itu?? ex-pakwe ker??
n esok my special day jugak....hiihihi.....:)
posted by Mama Hakim @ 8:47 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home