" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, October 3, 2012

Rugi...

Sepatutnya jam 10 pg tadi saya menghadiri meeting yang indah...
meeting apakah yg indah sgt tu....
hahhaha
huhhu sgt teruja ini meeting...
tp tak sangka ada hal....x dpt nak menjoinkan diri bersama...
meeting n discussion with SQL engineer from Micrososft...CK namanya...
wallah sgt2 rugi....
hhuuhuh ekceli....
rabu lepas masa saya masih berOS di Penang...
my teammate dah msg tanya...
"akak free tak rabu depan, tak cutikan..
sebab nak set up on site session ngan Microsoft SQL Engineer"
saya terus reply...
"akak ok jer ahm...
tak de plan nak cuti pun rabu depan"
wakakkaka...
ropernya..huuhuhu keadaan saya tak mengizinkan utk join bersama my teammate yg lain..
wa sonok la korang mencedok ilmu SQL dr CK no..
tak per tak per...
nanti saya belajar dari korang la.....
sila take note.....

ekceli...
perancangan asal adalah on site session rentetan dari masalah prestasi sistem PKP...
users dah stop guna that system selama sebulan...
sgt berjiwa kacau time tu......huhuhhh
respond time sangat menyedihkan...lembab sgt.
gara2 tukar server baru...hyper v...n db pun baru R2..
saban hari berteleconference dgn win server engineer dan sql engineer dr Shanghai..
Wenbo Fu n Sonic....
tatapi mcm tu jugak....bab performance system la....
waaaaaaaaa.....seem chronic sgt kan.....
end up....masa saya kat Penang hari tu Sonic mintak ubah coding Store Procedure kat main page sistem...
sonic ni sql engineer....power rangers sungguh la diorg nyer skilll...jelessssss!!!!
ubah.....n testing to real environment...n mintak users access system simultaneously....
alhamdulillah...prestasi system dah ok......so it work Sonic....
pandai dia kan....huhuuhu
saya berangan nak jadi pandai mcm dia jugak la....!!!!
hari jumaat lepas...
saya masuk opis...
bos + users Pandan Indah keep on emailing
wishing berbillion tqvm.....staff kat sana dah enjoy + happy guna sistem tu...
Alhamdulillah we as developer pun...
sengih manjang....problem solved!!!
users enjoy...developer lagi la berjuta2 enjoy!!!
tqvm Wenbo Fu + Sonic + team micrsoft Malaysia for the enjoying collaboration!!!
dan terbukti sabar itu cantik hasilnya utk kami..:)
tp... by that time ahm dah arrange on site session ngan team microsoft si CK ni...
ahhahah cam ner tu...
sistem sema dan perform well......
boss kata kita tgk anjak dulu isnin ni cam ner prestasi systemm
kalau sema ok...cancel la session tu....
n alhamdulillah isnin pun ok....
so that session...ditukar menjadi discussion on SQL matters....
sessi belajar ilmu SQL...boleh la nak tanya apa2 soklan kat beliau...
waaaaa...sangat rugi...
peluang yg sgt keemasan tu.....
the most topic yg saya trigger nak belajar adalah Indexing...
selama ni mcm mengarang Store Procedure tu syok sendiri jerkk...
asal keluar output yang tepat... ha yer la tu...hihiihihi
tak concern pun pesal data retrieving sema....yer la....tatau teknik yg betulkan....
haaaa hari tu Store Procedure dah sampai ke negara China
hihiihi malu la jugak....
SP mu di"baca" oleh SQL engineer...
coding dot net pun dah sampai sana jugak...
mesti diorg sengih jer tgk coding method tu...:)
hahahha..tak per....
saya pasrah..:)
makin byk yg kita tahu....makin byk yg kita rasa perlu belajar...
so belajar n terus belajar!!!!
posted by Mama Hakim @ 4:21 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home