" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Saturday, January 16, 2010

Hari jenjalan

sabtu kali ni
dipenuhi dgn "outdoor activities"
minggu lepas kami 3 beranak keboringan duk di rumah jerkk..
papa jer yg busy ngan acitivty outdoornyadi rawang...
so sabtu kali ni agak happening sket la....
awal pagiii.....
pi Tawakal Hospital....
Amsyar's appointment wit paeds...
follow up check up slps admitted ari tuh....
td hampir ilang kesabaran n kesopanan n keayuan sekejap...
disebabkan bengang tahap gaban dah ni kat Medijaring..
insurans company....papa nyer la ni....
huuhuhu....
sebenarnya.....
saya dah fakskan appointment kad si amsyar ni since selasa lagi ke Medijaring
tetapi sampai sabtu ni pong diaorg tak prepare GL si amsyar..
apa tah lagi nak faks ke Tawakal Hospital...
saya ni plannya..tak mo la case tunggu GL lama sgt kat lobby hospital tu...
langkah selamat....masa otw tu pong saya dah kol medijaring...
penjawab telefon cakap...akan faks dgn kadar segera GL tu..
sampi di lobby saya ni terus ke kaunter GL...
mintak officer tawakal checked GL amsyar ada tak??
tp tadak pong...
huhuuh..baper kali saya kol balik ke medijaring....
saya g tanya blk kat konter pong tadak lg jugak..
huhuuh..geramnya rasa.....
dan sungguh mencabar keimanan ku...
papa pong wat muka tak puas hati dah...
dlm 5 6 kali la saya ulang proses yang sama kut...
huuhuh....
lastly...officer Tawakal cakap..
okla dik...cam ni la g jumpa doc dulu la.....
nanti lepas treatment dtg ke lobby balik yer...
huuhuh....
mcm dah serik la nak deals ngan medijaring ni.....
3 kali saya mintak GL dr depa..
hanya sekali jer yang memuaskan hati saya...
yang lain...sungguh geram lembabnya....

tp disebabkan nak kuokan GL amsyar...
saya tadak pilihan untuk menggunakan insurans lain...
sebab insurans kad amsyar yang satu lagi lom siap....
mediexpress....insurans covered by my company
silap saya jugak ari tu...
lambat apply utk amsyar....
saya pong salah paham jugak ari tu...
huuhuh...tak per la syar....
nanti kita guna insurans mama plok la yer....
serik dah guna yg papanya tuh.....
tp kalau dua2 lembab...
wat to do..kena la bersabar kita ni....:)

ok berbalik pada citer asal...
alhamdulillah...amsyar dah sihat...
lung pongtadak wheezy dah.....
hihihi..suka ati mama...tp kena jaga jugak la..
budak kicik kan....yer syar....

so kami balik ngan tadak ubat.....
doc kata tak yah ubat dah....hiihihi...
kuo dr Tawakal Hospital perut dah lapo la wes..
ajak papa lunch...
niat awal nak tapau jer dr kg baru...sebab panas sgt cuaca.
takut budkakicik ngamuks la plok
tp sampai sana...papa ajak mkn la plok..
sebab dia nak basuh keta sekali kat situ..
mujo la budak kicik tdo..
bleh mkn ngan aman damai....

lepas mkn perut dah se'eh....
masuk keta nak blk umah...
sema org tdo..kecuali papa..sebab papa yg drivekan...hiihiih.:)
bestnya tdo...sedo2 sampai umah dah......

sampai umah sambung tdo lagi....
sampai la asar..
bersiap nak g outing lagi....
kali ni nak g sogo plok..
dah janji ngan papa nak g sogo ptg sabtu atau lepas mghrib...
saja pilih time tu...
dgn harapan tak ramai org kat sana...
tp harapan tinggal harapan jer la..
ramai jugakk..
ramai dr ari jumaat tuh plok..
mujo kali ni plannya nak beli baju papa n g bahagian market tu jer..
mamanya barang mama n anak2 dah layan sengsorang shopping ari jumaat tuh
ptg td cari brg papa n brg runcit jer la....
kami kuo umah dlm kol 6 pm..
n kuo sogo dalam kol 9....

dah nak balik ni...
parking agak jauh..
sebab parking bawah sogo dah full..
so parking kat bangunan cimb yg baru sebelah sogo tu....
sian stroller amsyar jd mangsa.....


then lepas kuo dr sogo...
perutdah lapo la plok..
harus cari kedai mkn..
singgah kota damansara mkn dulu sebelum blk umah....
sampai umah...
anak2pong sema dah tdo..
kepenatan kut...
esok....??
tak g mana kut...sebab papa kena g opis sebelah pagi tu.
so kami 3 beranak duk umah dendiam jer la...

posted by Mama Hakim @ 11:06 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home