" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, January 8, 2010

"Coti2 Paksa"

Hari ni Jumaat....8 Januari twenty ten..
bersamaannya hari pertama saya mendutykan diri sempena tahun baru ni....
selain dari itu...
saya meng"EL"kan diri dari opis..
atas alasan....
"coti2 paksa" itu ler...
yer....kali ini saya terpaksa amik cuti paksa selama 4 hari..
disebabkan my little angel my amsyar not well...
n lastly he admitted @ Tawakal Hospital...
due of...fever, cough...byk phlegm....
n yang lebih parah....2 times dia macam tercekik gitu...
huhuuh..sungguh syahdu n tragis utk saya recall that time....
ekceli dianya phlegm tu mcm blocked @ his throat....
tu yg dia mcm tercekik tu....
kejadian pertama berlaku semasa ptg isnin....
masa tu kat umah lagi...
sebab dia demam saya ni decided tak mo anto kerumah bbsitter....
kecik lagikan...better kita monitor sendiri...
then luckily masa kejadian itu...my neighbour dtg bertandang kat umah kami...
dia yg uruskan amsyar dlm keadaan tercekik phlegm tu....
saya ni mcm biasa la....gabra....mcm tak keruan..
tatau nak buat apa...ekceli saya ni mcm gementar gitu..
siyes saya gabra sesangat.....asyik panggil...
amsyar..amsyar....anak mama...anak mama....
then insiden kedua berlaku semasa pagi selasa...
kami tgh menunnggu giliran utk berjumpa paeds @ Tawakal Hospital...
sorang parent nampak keadaan amsyar tercekik tu...
tersus dia panggil nurse mintak tlg..
huuhuhu..
mama spt biasa gabra jugak...
tepuk2 belakang pong tak jalan...
mujo ada nurse n others parent...
kebetulan ari tu papa plok....
have to masuk opis gakk...
so mama n amsyar jer yg jumpa paeds....
tp pengajaran buat mama dr kedua2 insiden...
alhamdulillah mama perasan dia tercekik gitukan...
kalau dia sorang2...org tak pasan mcm mana la..
huuhuh...
tak mo pk lebih2....nanti mama nak benti kija jer kalau pk lebih2 kang....
mama sayang amsyar.....
amsyar pagi isnin...before admit...
abgnya tumpang lalu...

tertdo selepas kejadian tercekik di hospital...

admit time..
baru kena pasang jarum kat tangan.....
asik nak gigit jerkk..
masuk mulut..
riso mama takut tercabut n berdarah....
rest time...

1st day...
abgnya datang menziarah.....

sibuk dia tanya amcai...
mana amcai ma......
2nd day...

semakin ceria....
amboi...amsyar bukan main lagi ngan ahkak2 nurse tu erkk...
ahkak nurse pong suka layans n amik dia bwk jln...

hye mama....

hye papa...:)

cubaan abg utk menetekkan amsyar....

hari ke 3...

ditemani oleh abg....
dua beradik main car abg...

dua2 hero dah nak tdo..

sakan la tdo....
bilik tu sejuk banget......

cheeseeeeeeeeeeeeeee

mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

my heroes....

bersiap sebelum balik....
tgk byk barang erkkk....
hakim tu mcm busy tol..
tgk borak ngan nenek...
lastly..
tada...hakim buat muka "comel" dia...
hiihihi...
amsyar was admitted for 3 days...
khamis mlm kol 8 pm baru discaj..
ari ni mama dah masuk duty..
fenin pong ada kepala ni....
sian amsyar....2 kali kena wat suction....
byk sgt phlegm...wat to do..
relakan jer la....
then....ada lagi citer tak best awal twenty ten ni...
1st nite kami di wad...
car papa kena pecah...
huhuhuuh..
melayang lagi duit...
huhuuhuh...tensen mama....
n pemecah keta tu...sempat la amik beg kija papa....
yg lain2 tak plok dia berkenan...
mcm smart tag ker...duit syiling ker....
papa ilek jerkk...boleh pagi selepas keta kena pecah tu dia g kija lagi..
n ketanya dalam keadaan terkopak gitu ler.....
kena la dam dum dam ngan mama sedas dua das....
gerammmmm......huuhuh....nak gak masuk opis tu.....
tp mujo dia half day jer ari tu....
lunch hour dah g repair cermin keta tuh...
mujo la ada bonus pa erkk....
bonus ASB pong kira bonus gak pa erkkk...
alhamdulillah rezeki....:)
tq pa....promise to transfer partial of the bonus to my ASB..
i'm waiting ur promise....:)
sukanya mama....
yer la mamanya bonus ciput jerkan...

posted by Mama Hakim @ 12:40 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home