" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Thursday, November 1, 2012

Penang..mai cek mai...

 hehheh senget....
 just arrived...terus g tgk beach...
bt feringghi...
kalau bawak dak nits tu lagi best ni..
tp apakan daya...lawatan kija....
 mlm opening ceremony....
 lepas opening...
jom ke Padang Kota kiter...

 agenda hari ke 2...
ke USM...Nav6..
belajar ilmu IPv6 ngan otai2 kat sini....
dalam pic adalah ketua2 delegasi....
serius duk dengar taklimat
 dah habis sessi taklimat IPv6 
see...saya sorang tak pakai name tag batch tu....
saya memang tak suka pakai.....
allergic sket.....:)
 yeah to climb...
Penang Hill...
 pestime saya naik Bukit Bendera...
hahhahahhah...
sangat takut...gayat la juga...
tp keretapinya dah canggih...
baru tukar baru...
ala2 puta lrt tu....
muatan pun lebih besar dr keretapi lama tu....

 alhamdulillah dah sampai atassss
 pusing2 kat atas naik buggy..
sewa rm30 
nmpk itu big boss yg sgt sempoiiiiii

 malam...bbq dinner...

 tepi beach jer ni.....
 hari ke 3...
sebelah pagi berbengkel..
BYOD n IPv6 jgk lagi...
petang lawatan ke War Museum Batu Maung..
mencabar minda jgk di sini....
boleh tgk real kubu zaman nippon dulu.....
dan merasai jugak masuk terowong sempit...huuhuhu...lemas...sebab sempit sgt...

 kat sini adalah tempat revolving meriam....
di sini kita dah boleh nampak kecanggihan teknologi ketenteraan yang Jepun dah bawa ke negara kita...
dan menurut tourist guide kami tu....
kubu ni di bina oleh tahanan2 jepun dr seluruh rantau benua...
di bawa kesini....kerahan tenaga utk membina kubu ni...
n lepas dah siap kubu ni diorg dibunuh...
sian kan....

habis lawatan sessi bermain paintball di kawasan kubu tersebut...
hahhahha tp saya tak main la..berkecuali....
bukan apa...saya risau kalau saya kena tembak...
sakit jg wooooo...
saya takut demam + sakit urat jerkkk...
huuhuh..serik dah aih demam2 ni...
kalau demam jerk demam tinggi...
so....saya surrender dulu la...
tak mo main...
mula masa kat opis...bg nama kat ajk nak join main jgk..
last2 pk...better utk kesihatan diri baik tak yah main...

dan sebelah malam..
ada sessi motivasi...
yeah.....muhasabah diri...oleh penceramah jemputan..
ust wan hizam...
org utara kenai la kut no...
boleh tahan gak ustaz ni....
boleh tahan unsur lawaknya tu....:)


last day hari rabu...
bengkel Cloud computing from microsft team sessi pagi...
n habis bincang pesal Cloud sambung ke sessi penggulungan dan closing...
yeah...
tak sabar nak blk KL ni... 

sebelum blk singgah ke kedai jeruk pak ali....
beli jeruk la apa lagi!!!!
posted by Mama Hakim @ 9:48 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home