" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, February 10, 2012

Travelog Jakarta - Bandung Siri 1

berazam utk menyediakan entry travelog ini sebaik mungkin...
(mampukah????)
insyaAllah saya akan cuba sedaya mungkin..
bukan apa....
sebagai rujukan dan panduan kepada sesiapa yg berhajat nak berkunjung ke sana...

rombongan kami ke Jakarta-Bandung terdiri dr 9 orang dewasa....
abah, mak, long, noni, nafi, farid, ucu, saya n suami saya incik hisam....
flite kami adalah 3/2/2012...kol 10.15 pm....
sepatutnya saya n incik hisam bertolak ke Hong Kong pada tarikh tersebut....
uwa...nanges.....trip ke HK dibatalkan....
(arap2 ada replacement ngan tempat lagi menarik lepas ni..ehhehhe..)
so sebagai memujuk hati tak dpt ke HK...
terus kitorang decided nak join family trip ke Jakarta...
so tiket kami berdua agak berkali2 ganda mahal ngan tiket diorg yg booking terlebih awal tu..
tak kisah la.....
asal enjoy.....
saya pun dah alang2 isi borang lawatan ke luar negara kat opis..
dan dah diluluskan pun...
cuma yg diluluskan itu atas nama lawatan ke HK...
tapi tak per la...ganti HK ngan Jakarta.....

flite kitorang depart kol 11.30 pm dr LCCT...
2 X pengumuman flite delayed....
perjalanan ke Jakarta mengambil masa lebih kurang 1 jam 50 minit....
kol 1.30 am waktu mesia kami selamat sampai di terminal 3 Soekarno-Hatta International Airport...
kalau ikut time jakarta lebih kurang kol 12.30 pgla..
masa diorg adalah lewat satu jam dari kita.....

lebih kurang kol 2 am....setel urusan imigresen...
sepatutnya pak supir kami di sana dah menunggu kami di sana...
tp sebab flite kami delayed
pak supir pun tak kelihatan.....
around kol 2.30 am...
baru nampak kelibat pak supirnyer...
terus di bawa ke hotel yang telah dibooked oleh Long....
iaitu hotel caravan.....
tp pak supir kami mlm tu agak tidak memuaskan hati kami..
puas2 pusing...beliau tak jumpa cari hotel tu...
padahal dah bg landmark baik dah....
dekat Tanah Abang...
depan Thamrin City...
haish...cuak gak time tu...naper dpt supir mcm ni lak...
cam ner nak jalan2 kat sana...
kalau pak supir tatau jalan kat sana...
terus Long complained...
bla..bla.....
akhirnya sampai jugak di hotel lebih kurang kol 3.30 pg...
huarghhhhh..ngantuknya time tu..
dah la kitorang nyer itinerary utk esok hari adalah kol 6 pagi dah nak start berjalan dah....!!!
camner tu...mampukah nak bangun subuh2 pagi esok harinya.....
~bersambung next entry~


ahli rombongan...

menunggu ahli rombonganyang belum lepas urusan kastam indon

ngantuk2 pong sempat pose lagi....ehhehehhe

me n my MIL

tgh menunggu pak supir datang jemput bawak ke hotel...
dah capek time ni....

posted by Mama Hakim @ 10:25 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home