" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Wednesday, October 19, 2011

Percutian 5 Hari

Hari khamis - isnin....

5 days force leave......

sebab anakanda tecet adalah tidak sihat....

dan terpaksa berehat dan bercuti 5 hari di Tawakal Hospital....

beliau adalah demam panas plus ada bronchities juga....

2 jenis antibiotik dah bagi tp tak mo jln...

so paeds dia mintak admit la...

nak on kan drip antibiotik....

dan hari khamis tu jg...buat xray chest.....blood test...

resultnya...

kat lung ada phlegm...mostly on right side....

then dalam darah ada virus...so demam viral la beliau kena yg tinggi sgt tu...

n paeds hakim ada mentioned jugak..

pesal demam kawasaki....

salah satu tandanya...mata akan menjadi merah..

tp amsyar bukan demam kawasaki...

la ni memang musim budak2 tak sihat n mostly adalah demam..

paeds ward kat Tawakal tu full haus

dan tak muat...terpaksa menumpang di ward adults...

di klinik dr sheila pagi tu..

tgh tunggu turn nak jumpa paeds....

merah giler mulut amsyar..

n tgh2 jumpa doc tu...boleh bleeding lak mulutnya...

panas sgt kut....

dan biasalah kalau demam2 mcm ni kan..

makin manjala jadinya anak2 kita ni..

kong kong jer la....

kita pong sakit badan kan...asyik dukung jekrkk.....

room rate @ tawakal hosp...

entitle two bedded shj la ni...rm180 per nite....

sema dah naik rege la ni...

kat Tawakal lama rm180 tu boleh duduk single room...

la ni..single room dah jadi rm300 per nite...

keluar carik dinner.....

incik hakim escort pn mama...

carik dinner kat restoran haslam sahaja.....

ooo suka beno dia kalau possing buat gaya mcm2 ni...

mcm budak remaja dah anak bujang saya ni...

hehehhehehheheh

mcm2 gaya dah pandai buat...

tiru aksi kat tb la ni.....

dabel hakims...

mama sayang sangat kat korang tau!!!!!!

keboringan....
abang dah balik..
tinggal adik n mama jerkkk...
so makan jer la kijanya......

first peace buddy..
tgk tak reti nak buat lagi tu...
hahhaa..tak per..asalkan comel jerkk!!!

ni pong buat peace jugak..
tp tak mo jadi jd jugakkan...


our room view...

mengadap jln pahang...

idak la boring sgt..

n lagi best...setiap pagi amsyar akan menjamu mata dengan helikopter

helikopter yang berlegar mengelilingi bandaraya...

sonok la dia....

kalau buat peel sket

cepat2 mama dia kasik tunjuk heli 3 buah tu....

tak jadi nak ngamuk!!!..

suker3X....

alhamdulillah ari sabtu amsyar dah tak demam..

nurse dah cakap kebiasaannya after 48 jam on antibiotik tu demam akan hilang..

dan saya buat deals nagn incik papa...

sabtu tu saya nak outing ngan anak bujang saya tu...

yeah......

dan dipersetujui oleh incik papa

hehheheh tak ke mana pong ekceli...

bawak dia nak lrt STAR jerkk...

amik dr stesen titiwangsa...ke bandaraya...

singgah shopping kat sogo.....

sonok sgt dia dpt naik tren..

pestime naik ni...

xcited giler...

plan nanti nak bawak diorang naik putra, komuter, monorel n erl lak..

insyaAllah.....:)

hihih..dalam kepenatan berjalan pong...

masih ada gaya lagi tu...hehhehe


gaya dan muka penat berjalan!!!!!


ingatkan boleh discaj ari ahad tu...

tp...doc kata ari isnin la...

sebab phlegm adiknya masih kedengaran agak byk lagi on right side..

so...tak per la....

makin panjang la cuti mamanya.....

ntah la cuti rehatku itu berbalance berapa hari jer lagi....

tak kisahla..

asal anak2 sihat.....

kalau anak tak sihat ni...jasad ke kat opis.....

tp fikiran duk ingat kat anak2 jerkk...

semoga anak2 ku diberi kesihatan yang baik olehNYA...

amin.....

posted by Mama Hakim @ 5:55 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home