" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, September 15, 2008

Minggu ke-2


Sedar tak sedar dah separuh bulan kita berpuasa erkk..
Cepatnya masa berlalu....
Wiken minggu ke2..last week la..
On sabtu....kami 3 beranak ke Sogo...
Kuo rumah kol 10 am...tunggu budak kecik bangun tdo dulu....
Mujo la mlm td.....papa dah siap kemaskan rumah sema...
mama ekceli letih sgt jumaat mlm tu....
lepas solat maghrib terus tertdo kat sofa.....
pas tu dlm mamai2 tertdo tu...nampak papa ke hulu ke hilir buat kija...
hiihih...tau la...papa mesin kan baju sema...except baju mama...
then sidai kain.....siram bunga kat balkoni....
pas tu ntah mama bangun kol baper nak solat isyak tu...
nampak rumah dah kemas.....dapur sema clear....
menan hakim yg bersepah masa mama tdo tu dah masuk bakul sema..
meja makan n sinki sema dah kosong....
kitchen kabinet pong dah lap sema...huhh..
bestnya.....bukan sengaja pa....letih sgt.....tak larat...
mama plan nak bangun tgh mlm tu nak sambung wat kija...hiihi..
alhamdulillah papa dah buat sema....again tq pa...
so pagi tu....cuci kaki jer la org kata.....
G sogo..ramainya umat manusia kat sana...
Jln pong sesak....parking pong boleh tahan gak jauhnya....
Kat area medan mara sana....
hhhuuh....tapi yang tak best...si hakim lak bad mood...
Asik jerit jerk..mujo la sempat membeli apa yg dihajati...
Sandal raya mama....nak jugak beli sandal hush puppies itu....
Pusing2 gak @ children dept....huh...sesaknya org
Lebih kurang ramai mcm sogo prev. sales jerkk..
tak sesuai bwk hakim la..
then papa nak g men's dept...boleh tahan la...tak ramai mcm kat atah td..
tp...budak kecik did not behave good lak...
asik jerit jerkkk....nak tdo tu..mata pong dah kuyu semacam..
tp tahan jerk..
so papa kata jom la....so balik la....dpt beli a pair of sandal jer la...

then dari sogo....terus blk rumah....
berehat n watching tv la kami 3 beranak...
papa decides nak buka poser kat luar...
plan awai nak pi chiangmai....tp mama rasa malas lak...
pas tu ingat nak g NK de Cuisine jerk..
tak jadi gak..
last2nya g pizza hut jer la kat kota damansara....
kuo umah kol 6.30....6.45 dah sampai sana...
tp....full la plok....mujo ada 2 org lelaki mat salleh dah nak abih makan..
tunggu sat aaa....


Suka benor hakim minum mushroom sup tu....
sampai irup2 lagi....basah la bajunya..
dah la tak bwk baju spare..mujo la umah dekat jerkkk...


hirup sup lagi....
suka yer dik..
papa ckp..puas hati bwk hakim mkn kat pizza....
sema menda dia mkn...nasik pong dia mkn gakk..
balik tu bulat la jugak perut budak kecik tu..
lapo ye dik....

Ahadnya agenda..mama plan nak masak steak utk juadah berbuka...so kalau boleh awal pagi kena la p pasar tani..nak cari daging lembu...konon nak cari daging batang pinang....tp anak teruna tu lambat lak bangunn...huhuhu...kol 9.30 am gak kuo umah....g pasar tani tgk daging bth pinang sema dah sold out...huhuu...mm..beli jer la daging biasa.....then nak g pasar kecil subang lak..on the way tu ternampak lak gerai jual daging kat kg melayu subang...papa singgah..o.yes...cantek...daging yg mama nak ada pong.....fresh lagi tu.....beli la jugak....then terus ke pasar beli bahan2 lain utk masak steak tu...

ok dah beli sema....blk rumah...kong kang...kong kang siap kan bahan rempah utk perap daging tu....senang jer ropernya erk non erkk...ekceli resepi ni...auntie noni yg ajo mama buat..dia kata senang banget n yg penting best....n terbukti...

then....dah perap sema.....anak n papanya tdo lak..mama baca paper....n tertdo lak depan tv sambil tgk marathon desperate housewives....papa pong suka tgk DH ni...dah lepas solat zohor...bersiap mama ajak papa g shah alam...nak cari jubah mama lak...yg mama ckp dlm entry lepas....nak cari jubah isaac j arazmi.....hhuhu....mujo la dpt parking kat atah sacc mall tu....terus mama cari butik tu....yess jumpa pong.....lama gak belek n berkenan sepasang....n again..black kolor is my choice....sokmo la itam....tatau la berkenan sgt ngan kolor itam ni.....2 3 pasang mama try...n amik sepasang jer la...tak mampu la mama nak amik sampai 2 3 pasang....huhuhu...n lama gak mama dlm butik tu..sampai la budak tu jerit2...mama dlm fitting room lagi..huhuhu..cian dia...dah boring tunggu mama erkk....n dah tu mama cepat2 bayo...n kami g pkns lak....cari songkok papa n hakim...tp yg dapat hanya songkok hakim...tp....ekceli kami jumpa 2 kedai yg jual lebih murah...tp masa tu dah beli dah songkoknya...hihiih...tak per la..rezeki utk pakcik gerai songkok tu la...ramai betul org kat pkns tu.....dah pusing sema...jom blk la...anak pong nmpk nak tdo tu...sebelum tu bei nasik ayam utk hakim, n ayam percik n kue teow goreng buat tambah juadaha berbuka kang....

posted by Mama Hakim @ 8:19 AM  

2 Comments:

At September 15, 2008 at 11:15 AM , Blogger no need to reveal said...

  wah..mahal gak kan jubagh isaac J..tu kan..tahun ni sempatla grab sepasang ehhe  

 
At September 15, 2008 at 1:48 PM , Blogger Amirul Hakim said...

  oo..fatma suka gak ngan jubah isaac j arazmi erkk...tu la....kemas n cantek buatannya..design pong modern erkkk....sentuhan jelita pong ok gak.....  

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home