" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, September 12, 2008

Entry tanpa tajuk (no idea)

Jam kat tgn ni dah tunjuk kol 4.27 pm....
hhuuh around 30 minutes lagi leh balik la..
pas tu dah mula la...malas dah nak wat kija.
n lagi satu dlm kepala ni terbayang dah muka hakim yang bulat tu...
sengih2 tunggu mama dia.....
so stop dulu la wat kija...tak leh nak concentrate dah...

let's blogging...
tp no idea lak nak tulis apa dlm blog ptg2 ramadhan ni....
hihiihi...ala2 buntu gitu ptg ni...

ok ptg ni...
amik beras 40 kg....masuk dlm bonet keta...
bwk blk rumah...
disebabkan plan nak blk trg cancel...
due of short of leave balance....
simpan cuti utk raya celebration jerkk..
so....beras td..terpaksa la mama pakai dulu..
n beras sumbangan ramadhan utk org kg mama...
just kirim duit ngan mak teh..
suh dia beli beras kat kola berang @ the same brand (kalau boleh same price lor)
nak kirim suh dia bwk blk 4o kg tu..
cian lak keta dia..berat nak bwk...hihihi..
so kim duit jer...(depa memang dpt beras n cash money pong)
alhamdulillah adik mama yang baik hati tu setuju ngan proposal akak dia ni..
kalau tak...lepas raya la mama dpt agihkan sumbangan cuti....
sebab memang mama shortage of leave la ni...
yer la...hakim warded ari tu...5 days off....(hakim...mama x ungkit tau..just to mention here)
bla...bla lagi....
bln 10 nak cuti raya lagi....
pas tu nak cuti utk hantar abg rahim lagi.....
bukan tak nak cuti kut..

td....akak tailor baju mama dah calling2...
insyaAllah baju mama siap on nuzul Quran day ni...huhuh..
tak sabau nak tgk....
sekali ngan baju mak teh.
tahun ni mama tempah baju kurung, baju kurung modern (ala azrinaznya fashion), n baju kebaya (ekceli cuak gak nak berkebaya raya2 ni...kang nampak muncit semacam jerkk..)
adik mama yg cekeding tu pong tempah baju kurung jerkk..
kakaknya yg bulat ni lak nak berkebaya bagai....huhuhu(lepaskan gian lama tak tempah kebaya, tahun lepasnya raya berkebaya riau jerk)
mujo la meter penimbang di bulan poser ni menunjukkan pergerakan yang positif..
dah turun beberapa kg since bulan poser ni...alhamdulillah...
mlm td timbang 55kg...okla tu erkk...
mlm ni insyaAllah 54 lak....papa baca mesti sengih jer erk...
yer la tiap2 mlm pas timbang skripnya...
mama: abg rasa kurus sket la....
papa: yer la tuh....

huhuuh..lagi 10 minit nak blk ni...nak tulis apa lagi erkk.
tatau nak tulis apa ekceli...
tu yg merapu jer kat blog ptg ni...

Baju melayu hakim??
hihihi...nenek pontian yang jahitkan....
tahun ni suh nenek jahitkan 2 pasang....blue n oren kolor...
tatau la neneknya sempat siapkan o tak...
siap sepasang pong okla mak...(leh cucu mak yang encem tu melaram pagi raya)
baju papa??
papa taknak buat baju raya tahun ni...
baju melayu yg lepas ok lagi n available for him..
cuma mama kena decide la tahun ni papa kena pakai kolor apa n apa..
nak matchkan kolor ngan baju mama n hakim....
papa ckp rugi jer buat baju melayu byk2...
ari jumaat pong..papa tak leh pakai baju melayu ke opis..
polisi opis dah berubah kut....

okla...dah kol 5 ni..
mau siap2 blk la...
mau jumpa suami ku..
mau jumpa anak ku..
till then kita blogging lagi dehs...
posted by Mama Hakim @ 4:21 PM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home