" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Monday, August 4, 2008

Citer Ujung Minggu

Weekend...sabtu yang separuh hari boring....boring sebab papa attended course at Cititel...n disebabkan course itu kami sekeluarga tak dpt nak attend wedding ceremony kak long, kak ani dotter...tak nak dapat jumpa warih papa yg dgr citernya satu bas dr kg.....to mak long n kak ani.... bukan tak nak pi...tp papa hakim ada kija la sabtu tu....n mama n hakim duk bermain2 dirumah jer la....tak dpt nak buat kija selain masak...tu pong setelah ditidokan budak kicik tu....main n main n nyanyi....hakim have a lists of feveret song....uncle mcdonald...row row ur boat...ba ba ba black sheep...london bridge...twinkle2...are u sleeping...ni la antaranya....alhamdulillah around kol 4 abg myo n the gang sampai ke rumah...abg aqil yang tgh berpantang tu ekceli...abg aqil dah sunat....tp tak nampak gaya org pantang pong..lasak semacam jerkkk.

ahad....pack of family activities....huuhu....pagi kol 10..sarap at kedai mamak...n seperti biasa jumpa opismate mama..uncle yus....biasala org bujang....n then terus p pureen sales kat PJ....huuhuh...masa sampai tak ramai lagi org...tp parking jauh gak....n mujo la hakim behave gud...tak nangis n nak duk dlm buggy...n tp sat jer nak duk dlm buggy ..org dah dpt kaki..nak jln la....

okla....for a while mama postponed dulu la entry ni....prepare to auditor meeting on 9 am...hhuhu..1st time as an internal auditor...have to learn more n more.....tambah2 lagi my auditee is the top management.....walla wes....

k sambung balik entry ni....pureen sales beli apa?? dapat la 6 pasang baju basahan hakim...beli botol susu...diapers nenek hakim..wet tissues...shower....n beli ubat gigi hakim....gigi dah byk...tp tak mo gosok gigi tu....1st time kut....biasala...ada citer lawak kat pureen sales tu...hahha...masa nak kuo pintu pagar tu terjumpa abg myo n mamanya, n abg aqil n abg rahim...tp abg myo punyala takut ngan belon2 pjg yg terlentok2 kat pintu depan pureen tu...hhahha..dia tak mo masuk...beria takut ni....tp mama pasan..dia ni dr dulu takut kat belon2 tu...hahha....muka pucat giler..n tarik2 mama dia ajak lari...sampai la...org pureen tu pasan...n dia ajak depa masuk ikut laluan lain...cian abg myo...penakut tu....hiihih

bertolak dr pureen sales....mama ajak papa g kl....plan nak ke nagoya n gulatis jalan TAR sana...tp papa dah boring n tak mo g kl...dia ajak g shah alam jerkkk...so...g gulatis shah alam lagi utk memuaskan hati mama..yg berkenan ngan sepasang kain lagi.....dapat kain tu.....anak n papa dah lapo.....g plok mkn kfc kat plaza alam sentral....n alhamdulillah hakim behave good too...may be sebab lapo kut....mkn jer la kat kusi bb tu.....kuo kfc g lak nagoya utk cari kain baju melayu hakim..dapat la 2 pasang....theme color raya tahun ni may be biru n oren....papa tak buat baju melayu tahun ni....pakai setahun sekali jerk...nak pakai g opis tak leh plok...n lagi pong kolor oren n biru tu papa dah ada...so recycle jer la....perbelanjaan berhemah pa kan...hiihihi...on the way nak blk..mama ternampak kedai baju ladies..mcm menarik jerk..singgah sat...n berkenan satu skirt labuh for office attire....:) dah penat....blk la...budak kicik pong dah penat jalan2...jln jerkkkk....ke hulu kehilir....baru dpt kaki katakan..

ptg tu bestnya...hakim dah tdo....mama start memulakan agenda melipat kain...byknya kain 2 bakul...start kol around kol 7 pm n till kol 9 pm....huhuh..penat..tp yg bestnya...papa willing nak masak utk dinner....hihiih...sonoknya....walaupong papa masak sambal sardin n goreng telur jerk...tp sedap pa....:) (psst...lain kali leh masak lagi...).....tq pa....so disebabkan hakim dah tdo..ingatkan tdo sampai pg la...ropernya...around kol 9 lebih anak dah bangun...mcm lapo lak anak ku...bg mkn biskut jer la..sebab memang tak masak lauk hakim....mmm....sian lak...so ajak papa kuo bwk hakim makan kol 10 pm tu....hhuhu..mama dah ngantuk ekceli...n blk rumah budak kecik tak mo tdo lagi...lahai meragam lak dia....tdo buai tanak tdo bwh tanak.....m....menangis n jerit jerk..sapu minyak pong tak jalan...tatau la naper....tp hakim ni memang mcm tdo tak lena....so efeknya mama n papa pong tak leh tdo lena gak la....mlm td..len mcm jerk mengamuk nak tdo...lahai anakku.....sian hakim.....

Labels:

posted by Mama Hakim @ 8:18 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home