" You're my heart, You're my soul, You're my everything...PAPA N MAMA :) "
Hakim Birthday
Friday, November 16, 2007

Anak mama demam...cian...:(









Semalam ari khamis 15 nov...anak mama demam.....so mama terpaksa EL...tak sanggup la nak anto cayang mama yg merengek2 n manja2 itew ke rumah auntie zakiah...tak per bio mama cuti la...balance cuti mama pong tahun ni dah tinggal sket....tak po la untuk cayang mama ni jugak....apa2 pong untuk hakim..."tak pe la"..kan papa..:) mujo dah penghujung 2007 erkkk.....




Papa perasan hakim demam around kol 1 pagi tu....patut la..merengek2 jer tidonya mlm tu....mama ingat lapo susu....acapkali papa bangun untuk selesakan hakim mlm tu...sekejap tepuk2 dlm play pennya..sekejap2 angkat hakim masuk dlm buainya...sema tak kena....kebetulan mlm tu hakim bersweater....so tak pasan sgt la suhu badannya...last2 mama lak yg bangun.....nak buatkan susu....papa ckp patut la..badan hakim panas...terus mama amik termometer....cek suhunya dah 39 degree dah....cepat2 papa bukak sweater n mama basahkan kepalanya ngan air...pakaikan cool fever....(pesan dr mak teh..mlm2 kalau hakim demam pakaikan cool fever..takut kita tido tak sedar suhu badannya makin naik ker...kat umah memang ada stok cool fever for children n adult...adult for mama la...papa kata kalau mama demam lg teruk...ekekke....moodynya.....:))..takut la mama...ingat nak ajak papa g klinik dah....try basahkan kepala dulu....so pg tu hakim tdo ngan papa n mama....senang sket nak monitor...mama tak leh tdo sgt....riso ler...




Ok..esoknya kita g klinik.....yg peliknya budak kicik ni demam tp lasak tetap lasak..mcm org tak demam jerkk....cek badan panas lg.....:) budak kecik kan mana tau demam ke tak kut.....lagi satu hakim ni susah sgt kalau nak mkn ubat...terpaksa mama n papa ber"perang" dulu la ngan dia....mujo papa pon cuti semalam erk.....kalau mama sorang mcm mana nak kasik hakim mkn ubat tu.....


posted by Mama Hakim @ 9:59 AM  

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home